18 Nisan 2024 Perşembe

BU 6 SUÇU İŞLEYENLER HARİÇ, BİNLERCE KİŞİ TAHLİYE OLACAK

BU 6 SUÇU İŞLEYENLER HARİÇ, BİNLERCE KİŞİ TAHLİYE OLACAK

Isparta

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'af yasası'nı Meclis'e getireceklerini söylemesinin ardından; cinsel istismar, uyuşturucu, örgütlü suçlar, terör suçları, kasten adam öldürme ve mükerrer suçlar haricinde yer alan suçlara infaz indirimi yapılacak.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) ittifak ortağı olan AK Parti'nin masasına sık sık getirdiği 'af yasası' için Erdoğan'dan sürpriz bir çıkış geldi. 16 Ocak günü gerçekleşen 2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnfaz düzenlemesini de içeren ikinci yargı paketinin hazırlıklarını tamamladık, birkaç hafta içinde Meclis gündemine getiriyoruz" dedi. Bunun üzerine detaylar da netlik kazandı. 'Cinsel istismar, uyuşturucu, örgütlü suçlar, terör suçları, kasten adam öldürme ve mükerrer suçlar'a indirim yapılmayacak. İlk etapta 42 bin kişi tahliye olacak.

Halk arasında 'af paketi' olarak bilinen infaz paketi, şubat ayının başında Meclis'e sunulacak. AK Parti kurmaylarından edinilen bilgilere göre bu 6 suçu işleyenler 'af paketi'nden yararlanamayacak. Onun dışındaki hükümlüler yararlanabilecek. İlk etapta 42 bin mahkumun tahliye edilmesi bekleniyor.

6 SUÇ HARİÇ, İNFAZ İNDİRİMİNE GİDİLİYOR

Milliyet'ten Şebnem Hoşgör'ün haberine göre; cinsel istismar, uyuşturucu, örgütlü suçlar, terör suçları, kasten adam öldürme ve mükerrer suçlar hariç olmak üzere, diğer suçlarda infaz indirimine gidilecek. Halen ceza süresinin üçte ikisinin infaz edildiği suçlarda infaz süresi ceza süresinin yarısına çekilecek.

42 BİN TAHLİYE BEKLENİYOR

Denetimli serbestlik sistemi değişecek. Halen 1 Temmuz 2016'dan önce işlenen suçlar için 2 yıl, diğer suçlar için de 1 yıl olan denetimli serbestlik süresi, yeni sistemde alınan cezaya göre 5/1 oranında uygulanacak. Yani bugünkü gibi şartlı tahliyesine 1 yıl kala, "iyi halli olma" şartıyla otomatikman gündeme gelen denetimli serbestlik uygulaması bundan böyle infaz süresinin 5/4'ünü tamamlayanlar için geçerli olacak. Böylece ceza süresi ne olursa olsun her suçlunun mutlaka belli bir süre cezaevinde kalması sağlanacak. Parti kurmayları, infaz paketinin yürürlüğe girmesiyle birlikte ilk etapta yaklaşık 42 bin kişinin tahliye olmasının beklendiğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

MHP, 19 Mayıs 2018 tarihine kadarki suçlara ilişkin 5 yıl şartlı indirim öngören kanun teklifini 24 Eylül'de TBMM Başkanlığına sunmuştu. MHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, MHP Grup Başkanvekilleri Erkan Akçay ve Erhan Usta ile MHP milletvekillerinin imzasını taşıyan teklif, "Bazı Suçlarla İlgili Ceza Sürelerinden Şartlı İndirim ile Tutuklu ve Hükümlülerin Salıverilmesine Dair Kanun Teklifi" adını taşıyor. Toplam 8 maddeden oluşan teklifte, FETÖ, PKK ve diğer terör örgütleri ile çocuk istismarı ve kadın cinayetleri mahkûmları kapsam dışında tutuldu.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ADALET Kaç numarada ?

19 Ocak 2020 Pazar 22:51

Bu kadar polis savcı avukat hakim neden uğraşıp çalışıyor. Madem af var madem cezada indirim var madem denetimli serbestlik var neden insanları mahkeme kapılarında dolaştırıyorlar. Suç işlemek serbest olsun , görünüşe göre zaten serbest . İş olsun diye ceza veriliyor. Cezalar suç işleyen içindir. Hukuk ve mahkemelerde hak arama yerleridir. Suçluya indirim af nedir arkadaş?

VATANDAŞIN BİRİ

19 Ocak 2020 Pazar 18:31

fetöcüler salınmıyacakmış ha ha hayttttt le çoktan çıktı onlar yılmaz özzdil yazmıştı sevdiği kız için 8 kişiyi öldüren bi adam aftan yararlanmış bı vakitler köyüne dönünce muhtar seçmişler ha haa haaaa fötücülerde allamıp mis gibi olunca bi yerlere geliyorlar diyecegim çıkmaz dedikleri ne varsa çıkar hadi selametle

Dikkat edin artık...

19 Ocak 2020 Pazar 13:50

Adamların mesleği hırsızlık salınca ne iş yapacak sanıyorsunuz???

Hayri

19 Ocak 2020 Pazar 12:24

Şimdi görün bu çıkanlar neler yapacak hemen tedbir alın evinizi koruyun yoksa girerler...

Doğrular

19 Ocak 2020 Pazar 09:44

Zaten cezalar yetersiz şimdi hırsızlık 3 katına çıkacak... evlerinizi demirle çevirin tedbirinizi alın...

tekirdag cerkezkoy

18 Ocak 2020 Cumartesi 23:31

meksikadaki halkin tecavuzcuye verdigi infaz turkiyeye ornek olacak gune kadar yasamak istiyorum.diridiri yakacaksin.

Oğuz

18 Ocak 2020 Cumartesi 21:34

Bana karşı yapılan suçu ben affetmedim devlet nie affedio

Size oy verenin ...

18 Ocak 2020 Cumartesi 21:29

Tabi tabi salin iti pustu 70 yasindaki teyzemi duraktan alan bogarak olduren oc da aftan cikmisti cinayet isleyip

VATANDAŞIN BİRİ

18 Ocak 2020 Cumartesi 20:12

çıkarcıkmaz+ eksik kalan işlerrini tamamlayacaklar görün bakın oy için hepsi ıspartada bile3 artık polis görmüyoruz tayyibin unsurları varmış onlar korur artık vah güzel ülkem vah bekçiyle asayiş ha yeniçerilerde sal tam olsun

Mustafa Kemal

18 Ocak 2020 Cumartesi 19:51

Türkiyenin yarısı çıkan kanunlardan şikayetçi değil.

Ispartalıyım

18 Ocak 2020 Cumartesi 19:01

Cezaların caydırıcılığı olmayınca suç işlemeyi cazip hale getiriyoruz ,Mağdurların ahı yerde kalırmı sanırsınız

Alper

18 Ocak 2020 Cumartesi 17:17

hırsızlar hırsızları sokaga salıyor yani.

Cesars

18 Ocak 2020 Cumartesi 17:13

Af Rahşan affı gibi çıkacaklar yine masumların canını yakıp içeri geri girecekler bunun vebali akp de ülkenin içine ettin Akp MHP

Xxx

18 Ocak 2020 Cumartesi 16:48

Tabi salın hırsızı ugursuzu

MEHMETÇİK

18 Ocak 2020 Cumartesi 15:56

İTİ KOPUĞU OY UĞRUNA SALIP YİNE İNSANLARA ZAEAR VERMELERİNE SEBEP OLCAKSINIZ.. İYİ SUÇU İŞLE AFDAN FAYDALAN ÇIK, NERDE ADALET? AKPNİN OY UĞRUNA YAPMAYACAĞI İŞ YOK, ELİM KIRILSAYDI DA AKPYE OY VERMESEYDİM... AKP BU ÜLKEYE EN BÜYÜK ZARARI VEREN TEK PARTİDİR

Kimse kim

18 Ocak 2020 Cumartesi 15:17

Ya isparta emniyeti simdiki haliyle asayisi saglayamiyor birde af cikicak nasil saglick bilmiyrm

Faso aga

18 Ocak 2020 Cumartesi 12:56

Artık gönül rahatlığıyla hırsızlık yapabiliriz çalışmaya gerek yok =)

dostum

18 Ocak 2020 Cumartesi 12:45

bu haberi ulusal basından öğrenebiliriz. siz yerel haber verseniz daha yerinde ılur.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR