29 Mart 2024 Cuma

BU 8 PROGRAMA DİKKAT

11 bin 480 kişiye FETÖ Mor beyin yazılımları ile Bylock yükledi. Amaç asıl FETÖ'cüleri gizlemekti. Peki hangi programlarla bylock yüklendi. Cep telefonunuzda en ucuz fiyat, Almanca ve İngilizce sözlük, Freezy ve araba2 yazılımı varsa sizde de bylock var demektir... Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, "ByLock bizim için en büyük delillerden biri. Bu konuda hiçbir değişiklik yok. Mor Beyin yazılımıyla ByLock'a yönlendirildiği tespit edilen ve farklı illerde tutuklu bulunan yaklaşık bin kişinin, haklarında başka hiçbir delil yoksa tahliyesini talep edeceğiz" dedi.

Isparta

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, Bylock'un gerçek kullanıcılarını engellemek için FETÖ'nün "Mor Beyin" isimli bir program geliştirdiğinin, bu programı da FETÖ firarisi eski TÜBİTAK çalışanı Kemalettin Cengiz Erbakırcı'nın geliştirdiğinin tespit edildiğini açıkladı.

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Kocaman, makamında FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı Bylock hakkında basın mensuplarına açıklama yaptı. Kocaman, Bylock'un FETÖ'nün en büyük delili olmaya devam ettiğinin altını çizerek, "Bunda hiçbir değişiklik yok. Biz ByLock soruşturmaları sırasında zaman zaman şikayetler almaya başladık. Bylock sunucusuna bağlandığı tespit edilen kişinin sosyal çevresi ve diğer verilere baktığımızda FETÖ'ye ilişkin hiçbir bağlantı olmadığını gördük. Şikayetler artınca bununla ilgili soruşturma başlattık ve MİT ile BTK'dan rapor istedik. Onlar birkaç aydır çok titiz çalışmalar yaptılar ve en son raporlarını bize sundular. Burada gerçekten Bylock'a bağlanmayı hiç düşünmeyen, FETÖ ile bağlantısı olmayan insanların da başka bir programa bağlanmak isterken ByLock sunucularına bağlandıklarını tespit ettik. Bu yüzden detaylı çalışmalar yaptık ve 11 bin 480 kişinin aslında böyle bir kastı olmadıkları halde iradesi dışında Bylock sunucularına yönlendirildiklerini tespit ettik" diye konuştu.

 

'ŞEYTANIN BİLE AKLINA GELMEYECEK İŞİ YAPTIĞINI GÖRDÜK'

 

Çalışmayı isimler üzerinden değil telefon numaraları üzerinden yürüttüklerini vurgulayan Kocaman, "Bu 11 bin 480 kişinin kim olduğunu bizler de bilmiyoruz. Bu soruşturmalar sonucunda FETÖ'nün şeytanın bile aklına gelmeyecek işi yaptığını gördük. FETÖ'nün gerçek Bylock kullanıcılarının tespit edilmemesi için yaptıkları bir tuzak olduğunu tespit ettik. FETÖ, Mor Beyin adlı program ile bu tuzağı yapmış. Bu soruşturmadaki bir numaralı şüphelimiz de Kemalettin Cengiz Erbakırcı diye bir şahıs. Bu şahıs Mor Beyin yazılımını yapan kişi. Bu şahıs, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kaçan ve hakkında soruşturma başlattığımız FETÖ şüphelisidir. Bu şahısla ilgili yakalama kararı çıkardık" ifadelerini kullandı.

 

'YAKLAŞIK BİN KİŞİ TUTUKLU'

 

Kocaman, FETÖ'nün bu tuzağı kapsamında yaklaşık bin kişinin tutuklu bulunduğunu, bu kişiler hakkında FETÖ üyesi olduklarını kanıtlayacak bir delil bulunmadığı taktirde şahısların tahliyelerini isteyeceklerini dile getirdi.

 

 

BYLOCK YÜKLEYEN 8 PROGRAM ŞUNLAR:

 

İşte FETÖ'nün Mor Beyin yazılım ekibince hazırlanan uygulamalar ve o uygulamalarla cep telefonlarına bylock yükleyen 8 program şunlar;

 

1- Best Free Music (Search&Play) (Java sınıf adı com.morbeyin.freezy.en)

 

2- Freezy-Müzik Bul Dinle (Java sınıf adı com.morbeyin.freezy.tr)

 

 

3- Freezy-Play Free Music Online (Java sınıf adı com.morbeyin.music_player_best)

 

4- Mor German English Dictionary (Java sınıf adı com.morbeyin.english_german)

 

5- En Ucuz Fiyat (Java sınıf adı com.kimeneki.enucuz)

 

6- Mor Almanca-Türkçe Sözlük (Java sınıf adı com.morbeyin.almanca)

 

7- Music Search-Beta (Java sınıf adı com.morbeyin.music_player)

 

8- Araba2.com (Java sınıf adı com.araba2)

 

MOR BEYİN YAZILIMI NEDİR?

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman Bylock ile ilgili yaptığı flaş açıklamada, "Mor Beyin yazılımı"ndan söz ediyor. Mor beyin yazılımı Balyoz davalarında uzman adli bilirkişi olarak görev yapmış olan Koray Peksayar’ın 52 sayfalık ByLock raporunda yer alıyordu.

 

FETÖ tarafından geliştirilen ‘Mor Beyin’ yazılım programlarıyla; aralarında müzik, oyun ve alışveriş sitelerinin de olduğu 8 uygulamaya gizli ByLock bağlantısı yerleştirildi. Yüz binlerce insanın kullandığı programların, bir piksellik reklam kısımlarına tıklandığında kullanıcı morbeyin adresine yönleniyordu. Daha sonrada Mor Beyin’in de ana sayfasında bir piksellik bir alana gizlenmiş olan bağlantı sayesinde arka planda “https://bylock.net” sunucusuna bağlantı kuruluyordu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR