19 Nisan 2024 Cuma

ÇOCUKLARINIZIN SİZE İHTİYACI VAR

ÇOCUKLARINIZIN SİZE İHTİYACI VAR

Isparta

Türkiye Bilim Evleri Kurucusu Selim DEĞER’den önemli açıklama;

Sevgili anne ve babalar;

Dünyanın gündemini uzun süredir meşgul eden koronavirüs vakaları insanlar üzerinde birtakım sosyal ve psikolojik değişimler oluşturmuş son yapılan araştırmalarda, her üç çocuktan ikisinde yakınlarını kaybetme vekoronavirüse yakalanma korkusu oluştuğu verilerine ulaşılmıştır. Bu durum gelişim çağındaki çocuklar için ciddi bir travmadır.

Dünya genelinde insanların paniklemesi otoriterlerin önlemler almasına, önlemlerin alınması insanların daha çok paniklemesine, daha çok panikleme ise otoriterlerin daha radikal önlemler almasına yol açmakta ve çember bu şekilde genişleyip gitmektedir. Dünyada kaybettiğimiz bir kişi dahi çok önemliyken Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre her yıl gribal enfeksiyonlar ve komplikasyonları sonucu 600 binin üzerinde ölümler yaşanmakta ve binlerce kişi de farklı bulaşıcı hastalıklardan dolayı hayatını kaybetmektedir. Koronavirüsten dün itibariyle hayatını kaybeden kişi sayısı ise 30 bindir. Bu rakamlar sadece bir virüs cinsi için değil tüm bulaşıcı hastalıklar için bireylerin kendi önlemlerini ciddiyetle almaları gerektiğini vurgulamaktadır. Bu tür bulaşıcı hastalıklar tarih boyunca ne ilk ne de son olacaktır.

Ülkemizde Sağlık Bakanlığımızında aldığı sıkı tedbirlerle yine bu bulaşıcı hastalığı en az kayıpla atlatacağımıza inanıyorum. Unutmamalıyız ki çocuklarımız hayattaki bütün derslerini, başarılarını ve başarısızlığını, kişisel durumlarını öncelikle ailelerinden almaktadır. Sizlerden ricam çocuklarımıza korkularımızı değil cesaretimizi ve özgüvenimizi geçirmeniz olacaktır. Bu dönemde öncelikli amacımız bilgi kirliliğinden uzak çocuklarımızın bedensel ve ruhsal sağlığını korumak, düşünmeyi öğretmek, sonraki süreçte de tüm bireylerde yaşanacak olan daha çok gezme, daha çok yeme, daha çok harcama durumuna düşmelerini engellemek olmalıdır.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Hüseyin

31 Mart 2020 Salı 09:02

Çok güzel ve değerli çalışmalar yapıyorsunuz. Teşekkürler. Ancak devletimiz yeni af kanununda uyuşturucu kullananların cezasında indirim yapıyor. Bu kanunu hazırlayanların hiçmi kafası çalışmıyor. Ya işine gelmiyor. Yada başka birşey var. Satanların yüzde 90 uyuşturucuyu hem kullanıyor hem satıyor.

GÜZEL MEMLEKETİM

31 Mart 2020 Salı 01:18

KAYBETMEKTEN KORKMAYIN, ÖLMEKTENDE KORKMAYIN. SADECE KORKUDAN KORKUN!

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR