19 Mart 2024 Salı

DEVLETE VERGİ BORCU OLMAYAN BİR BELEDİYEYİZ

DEVLETE VERGİ BORCU OLMAYAN BİR BELEDİYEYİZ

Isparta

Vergi Haftası dolayısıyla Isparta Defterdarı Nazım Kaya ve beraberindeki heyet Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i makamında ziyaret etti. Defterdar Kaya, Başdeğirmen’e vergi borçlarında gösterdiği hassasiyetinden dolayı teşekkür ederken, Isparta Belediyesinin Türkiye’de vergi borcu olmayan nadir belediyelerden bir tanesi olduğunu söyledi. Vergi vermenin kutsal olduğunu söyleyen Başkan Başdeğirmen de, göreve gelmeleri ile birlikte 13 milyon liralık Maliyeye ve 11 milyon liralık da SGK olmak üzere toplam 24 milyon liralık bir borcu ödediklerini kaydederek, “Devlete vergi borcu olmayan bir belediye haline geldik” dedi.

Vergi Haftası dolayısıyla Isparta Defterdarı Nazım Kaya ve beraberindeki heyet Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i makamında ziyaret etti. Isparta Defterdarı Nazım Kaya 1989 yılından buyana vergi haftasının kutlandığını bu kapsamda, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i de makamında ziyaret ettiklerini söyledi. Kaya, “Vergi Haftasında ilk sizleri ziyaret etmemizin nedenlerinden birisi de özellikle siz göreve geldikten sonra vergi borçlarında gösterdiğiniz hassasiyetinizden dolayı hem de vergi borçlarınızın olmamasından dolayı teşekkür ediyoruz. Vergi borçlarının ödenmesi konusunda gösterdiğiniz hassasiyete çok teşekkür ediyorum. Şu anda iddia ediyorum Türkiye’de vergi borcu olmayan nadir belediyelerden bir tanesi sizsiniz. Bu sizin devlete artı defterdarlığa bakış açınızdan kaynaklanıyor” dedi.

Verginin bu ülkenin olmazsa olmaz bir gerçeği olduğuna değinen Defterdar Nazım Kaya, “Biz vergi toplayacağız ki, ülkenin ulusal kaynaklarının daha çok vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasına vesile olmamız gerekiyor” şeklinde konuşurken, 2019’un cari yıl tahakkuk tahsilat oranının yüzde 88, diğer eski borçlarda dahil olmak üzere vergi tahakkuk tahsilat oranının da yüzde 99.6 olduğunu söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren ve Vergi Haftasını kutlayan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de, “Belediye olarak bir vatandaş olarak yanınızda olduğumu söylemek istiyorum” ifadesinde bulundu.

Vergi vermenin kutsal olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Biz vergilerimizi ödemezsek devletimizin ayakta kalması mümkün değildir. 12 milyon 500 bin emeklimiz, 12 milyona yakın çalışanımızla ve genç bir nüfusla ülkemizin tüm giderlerini en iyi şekilde karşılayabilmek bizim ödediğimiz vergilerden sağlanıyor. Bunun bilincindeyiz.” dedi.

Belediye başkanı olarak açılışına gittiği yerlerde öncelikle sağladığı istihdam ve ödediği vergiden dolayı iş yeri sahiplerine teşekkür ettiğini dile getiren Şükrü Başdeğirmen, “O vergilerle bizim memleketimiz hizmet alıyor. Göreve geldiğimde ilk olarak müdürlerimize devlete olan borcumuzun ne olduğunu sordum. Önde olan bir kurum olarak bizler eğer örnek olamazsak, borçlarımızı ödemekte acele etmezsek, devletimize kambur olarak kalırsak, devletimizi güçlendirmemiz mümkün değil, o gücü bizim paylaşmamız da mümkün değil” şeklinde konuştu.

Devletin en önemli gelirlerinden birisinin vergi olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Verdiğimiz vergiler hem fakir fukaraya bir destek, hem çalışanlarımızın maaşları, sosyal istekleri, hem de sınırda görev yapan güvenlik güçlerimizin mermisi olarak geri dönüyor. Bizde bu bilinçle belediye görevine geldiğimiz andan itibaren borcumuzun ne olduğunu ve hepsini kapatmamız gerektiğini düşünerek, hesaplarımızı çıkardık. Yaklaşık 13 milyon lira Maliyeye olan borcumuz, 11 milyon lirada sosyal güvenlik kurumuna olan borcumuzu ön plana aldık ve 24 milyon liralık bir borcu anında ‘en önemli görevimiz budur’ diye düşünerek ödedik ve devlete vergi borcu olmayan bir belediye haline geldik. Bizde bundan dolayı çok mutluyuz, gururluyuz” görüşlerinde bulundu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Macur Torunu

07 Temmuz 2021 Çarşamba 20:02

Götüren belediye değil üreten belediye istiyoruz başkan vergi bı şekilde ödenir devletin belediyesi napacak devlet haciz mi edecek iş alanları iş istihdamı yaratın laf ile peynir gemisi yürümüyor

ıspartalı olmayıp ıspartada yaşayan biri

13 Ocak 2021 Çarşamba 17:01

12 senedir ıspartadayım dilerim bir daha belediyemiz sizin elinize düşmez. elbette vergi borcunuz olmaz nerdeyse evlerdeki garajlara bile park ücreti yansıtacaksınız. komik komik yollar. ve duyulan ilginç metro inşaat muhabbetleri. belediyede parti tutulmaz. eski başkanımızı çok özledim. bizi düşünür bisiklet yolunda bile halkımız rahatsızsa kaldırırız demişti. bizler için çalışırdı. siz kaldırımda yürümeye daha fiş kesebilirsiniz gibi geliyor. gökçaya otobüs bile yok şu an. ulaşım berbat.

Eğitimci

22 Aralık 2020 Salı 09:50

Hukuka aykırı olarak metro inşaat şirketine yapmış olduğunuz kiyaklar karşılığında ,metro size sakın bağış yapmasın...İsteyen idare mahkemesi kararlarını incelesin.

Eğitimci

22 Aralık 2020 Salı 09:49

Hukuka aykırı olarak metro inşaat şirketine yapmış olduğunuz kiyaklar karşılığında ,metro size sakın bağış yapmasın...

Cunurlu

19 Aralık 2020 Cumartesi 07:31

Yepyeni bir itkm mız daha oldu Çünür Otogarı ... Başkan sözünü tut biz unutmadık verdiğin sözü .

Gerçek

17 Kasım 2020 Salı 17:41

Köy gibi heryerde kasis arabaların amatisorleri bitiriyor e işi bilmeyen olunca isparta ve mahallere bakilmiyorda paralar nereye harcanıyor bir yol yapıyorlar asfaltı kazıyıp paket taş dosuyorlar eeee belediye burdan vuruyor zaten

Rnee

17 Ağustos 2020 Pazartesi 10:08

Borcu falan boşver şükrü, itkm ne zaman açılıcak

Caner

05 Ağustos 2020 Çarşamba 22:33

Koku sorunu devam..ucuz konut ortada yok..itkm açılmadı..Gül Park yapılmadı...bunlar aklıma gelenler..

Gulyakup rv.

06 Temmuz 2020 Pazartesi 16:26

Borcunuz olmaz tabii.100 metrede bir kirmizi ışık,Daracık yollar,hicbir calışma yok.Borcunuz olmaz tabi.Isparta kalabalık bir köy gibi.Kent dokusu yok.

Gülkentli32

04 Temmuz 2020 Cumartesi 01:19

Bu adam ve bunun partisine kim oy veriyorsa Allah akıl fikir versin ne geldiyse bunlar yüzünden geldi Yusuf Ziya günaydın ne güzel adamdı getirdiniz bunu alın cezasını çekin

Cxcx

30 Nisan 2020 Perşembe 00:55

baskanim park bahceler pislik icinde gormuyormusunuz

Hem Dr. Hem Müh. Hem insan

04 Nisan 2020 Cumartesi 10:53

Yazık benim güzel sehrime. 20 yıl oldu ayrilali. Her yıl 5 _6 defa gelir giderim ve her gün medyadan takip ederim.ısparta nin halini anlamak isterseniz dışarıdan bakmanız gerek ey ahali. Çok şey demek isterim ama hangi birini yazayım. Sadece gençlere üzülüyorum. Ve en çok da zihniyeti insanları fakir bırakıp işsiz bırakıp üç kuruş yardım la kolelige razi edip Hayır duaların i alan şu sahtekar siyasetçiler e kızıyorum. Bir gün gelip temelli dönüş yaptığımda hepinizden hesap soracağım az kaldı.

Yazıklar olsun sukru

16 Mart 2020 Pazartesi 10:17

Ödersin tabi 25 yasinda bir salakla ugrasamazsan esnafa ceza yaza odersin ama cikar bir yerde bakalim sen nerede kazada olceksin

Esnaf bitti baskan

16 Mart 2020 Pazartesi 10:15

Sn baskan sen daha geceli ne kadar olduda neyin borcu yok die aciklama yapiyorsun seni miladin doldugunda gorcez balabandan beter ciktin sen esnafa senin kadar zulm eden baskan gelmedi bu zamana kadar sen devir ettiginde gorcez ne kadar borcun var ole zabunu olunu o maasla faln alicaksin borcu olmicak belediyenin komik baskan seniii

Erkan

11 Mart 2020 Çarşamba 00:45

Bizimde borcumuz olsun da hizmet alalım temel hizmetlerden asfalt temizlik bile aksıyor

tip 8 fiyasko

10 Mart 2020 Salı 00:21

8nolu otobüs şehir içi eski hasyane adası yapmıyor,dwfalarca yazdım cv vermediniz.Eski bl diye hiç değilse gereken yapıldı diyordu.

Halil

27 Şubat 2020 Perşembe 10:13

Para harcayacak bir iş yapmıyorsunuz ki bari vergi ödeyin

Isparta Güller Şehri

26 Şubat 2020 Çarşamba 20:44

Şükrü sen adamsın ayıp ayıp bence yarın seçim olsa kesin kaybedersin boş boş konuşuyorsun bomba yorumu yayınlamzsan inan sende yalakasındır ekran görünütüsüde aldım bye...

HEMEN OLUVERDİMİ ZANNETTİNİZ

26 Şubat 2020 Çarşamba 20:14

Avukatım bi zabunun oglu aldıgı yalan degilse 15.000 tl. yer yerinden oynadı sanki. yzg zaten çalişanların maaşlarıni en azı 5000 tl civarındaydı zaten. ittifaka zarar yok. zararı gören. ADSIZ KAHRAMANLAR. OY BİLE VERMEYENLER KÖŞELERİ KAPTI. ZAMAN NELERE GEBEDİR. HİÇ KAFANIZI YORMAYIN. BİR GÖRENİMİZ VAR.

Vatandaşın biri

26 Şubat 2020 Çarşamba 20:00

Zeki müren de bizi görecekmii syn bşknn. Borc ödemiş neyle ödedin geleli 1 sene oldu neyaptın nerden para kazandın hazırları yiyosun syn bşkn haa bu arada caddeleride haraç a bağladın ya helal olsun ıspartaaa iyi günlerinn. Bekle 4 sene sonra gör ahh YZG ahhh çok arar bu ısparta seniii .

Sallama dedin mi üstüne yok

26 Şubat 2020 Çarşamba 19:59

Yzg döneminde zaten vergi borcu yoktu ki bu kadar vergi 1 yılda normal ısbel istem belmaş beril ısbaş ıspark bu şirketlerden 1 yılda bu kadar vergi çıkar eski borcu ödemiş gibi konuşuyorsun güncel borçları öde bir zahmet aradada istem işçileri ve esnafa olan borçlarıda öde bir zahmet şürküü bey

Örneğin

26 Şubat 2020 Çarşamba 19:32

Tabi ödemek lazım vergi Vergilerle yol yapıyor devlet Ama dikkat sonra o yol inşaat firmalarına satılıyor daha fazla kat yapabilmesi için örnek muzaffer türkeş 5143 sokak 2 kat dan 7 Kata

vatandaş

26 Şubat 2020 Çarşamba 18:30

sayın başkanım çünür den modernevlere çıkan ara yol çok bozuk yakın zamanda yapılacak mı, size güveniyoruz başkanım. arabalarımızın ön düzeni gitti.

Vatandaş

26 Şubat 2020 Çarşamba 17:33

Ağırlama uğurlama işleri bittiyse şu şehirde temizleseniz her taraf toz toprak

aslı

26 Şubat 2020 Çarşamba 16:44

broawooo günaydını takip et belediyenin kasa hacizleri vardı balamandan aldığında borçsuz aldın belediyeyi zaten eğer borcu olsaydı davul zurnayla 1 senedir konuşurdunuz....mali hizmetler açıklasın evrakları aksi var ise

VATANDAŞIN BİRİ

26 Şubat 2020 Çarşamba 16:30

bunlar mhp ile ittifak kurmadılarmı ? cumhur ittifakı sayelerinde kuruldu yani ysusuf beyle ittifaklar insan ortagı hakkında dedikodu yaparmı ne kadar ayıp :) :) :) kardeşizsiniz siz işilerine geldimi ortagız bahçeli bagırır kimse yıkamaz bu ittifaki belediyelerden çatlak sesler mhp nin borcu kasa boş vs vs vs...ayy hiç uğraşemecen gari bunlarla..:)

ıspartalı

26 Şubat 2020 Çarşamba 14:51

Belediye başkanlığı zor zanaat olsa gerek. Şükrü başkan olalı, 10 yaş birden yaşlandı.

hakan

26 Şubat 2020 Çarşamba 13:28

hala yzg döneminde konuşulanların doğru olduğunu sananlar var ne kadar komik... 640 milyon lira vardı kasada sözle sattırmayız dediği ponzaların bile borcu çıktı

Avukat

26 Şubat 2020 Çarşamba 13:08

Başkanım memleketin büyük bir problemi olan il başkanınız tarafından seçim zamanı sürekli dile getirdiği kaymakkabı meydanında da wc olayı vardı ama özür onun oğlunu belediyeye avukat alışmıştınız o zaman problem bitmişti özür dilerim

Ispartalı

26 Şubat 2020 Çarşamba 13:05

Yusuf Ziya Başkanın yolunu takip edip vergi ve sigorta borçlarını ödediğiniz için teşekkürler başkanım. Yusuf Ziyadan gelen bir gelenek ısparta belediyesine. Tşkler Yusuf Ziya Başkanım.

gren köy

26 Şubat 2020 Çarşamba 12:17

helal sana başkanım yediler koydular gittiler

Isparta halkı

26 Şubat 2020 Çarşamba 12:16

Yzg zaten sana geçmişe dönük borç bırakmamıştır ki. Bu ne şimdi reklamdan başka

Sertce...

26 Şubat 2020 Çarşamba 11:28

İşte Başkan Farkı yazıda ****...Daha önceki Başkan olsa ''Devlete borcu olmayan TEK Belediyeyiz'' derdi.Şimdiki ise, ''Devlete borcu olmayan bir Belediyeyiz'' diyor.Hangisi kibir ifadesi, hangisi Mütevazi bir ifade anlamak zor değil...

başkan

26 Şubat 2020 Çarşamba 11:06

şakamısınız yaaaaa yusuf ziyadan teslim aldığın gün belediyenin ne sgk ne de vergi borcu vardı.... aksi varsa ispatla.....

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR