19 Nisan 2024 Cuma

Doğa ile iç içe Isparta’dan Sagalossos’a turizm yolu

Doğa ile iç içe Isparta’dan Sagalossos’a turizm yolu

Isparta

Isparta’nın şehir terası Kirazlıdere’nin düzenlenmesi ve hizmete girmesiyle birlikte Andık Deresi Bezirgan Şelalesi bölgesinde de mesirelik alan düzenleme çalışmaları devam ederken, Andık Deresi ile Gölcük’e ardından da Sagalossos Antik Kente ulaşacak turizm destinasyon alanı oluşturulması için hazırlıklar başladı.

Bu kapsamda Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Milli Parklar ve Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile yürüyüş guruplarından bir ekiple Gölcük-Sagalossos Antik kenti arasında başta yürüyüş yolu olmak üzere, bisiklet, ATV ve mümkün olursa araçlarla ulaşımın daha rahat hale getirilmesi amacıyla teknik inceleme yürüyüşü gerçekleştirdi.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve beraberindeki heyet Gölcük, Pilavtepe, Pürenovası rotasını takip ederek yaklaşık 14 km’lik yürüyüşle Sagalossos Antik Kentine gitti.

Mevcut rotanın turizme kazandırılması için gerçekleştirilen teknik yürüyüşte, güzergahta yapılabilecek iyileştirmeler ele alındı. Yürüyüş rotası ile yine Sagalossos Antik Kentine bisiklet, ATV ve araçlarla ulaşım ele alındı. Isparta Kirazlıdere’den çıkan bir kişinin yapımı devam eden Andık Deresi Bezirgan Şelalesi arasındaki yolu kullanarak Gölcük’e ve ardından da Sagalossos Antik Kentine ulaşımı ve rotanın turizme kazandırılarak şehrin tanıtımına katkı sunulması amaçlanıyor.

Teknik gezi sonrasında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, şehrin doğal ve tarihi güzelliklerini tanıtmak, turizm geliri elde etmek amacıyla çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. 14 km’lik bir yürüyüş yaptıklarını ve rota üzerinde Isparta’dan, Sagalossos’a uzanan doğal güzelliklerden bahseden Başkan Başdeğirmen, “Tüm vatandaşlarımızın görmesi gereken ve yürüyüş yapabilecekleri bir alan. Yolda bazı bozukluklar gördük, onların iyileştirilmesiyle ilgili notlar aldık. İmar Müdürlüğümüzdeki arkadaşlarımızla güzergahlarımızı çizdik, güzel bir yürüyüş yolu hazırlıyoruz. Isparta’dan çıkan bir vatandaşımız buraya gelerek buradaki tarihi görecekler, doğa ile iç içe olacaklar. Vatandaşlarımızın bu güzergahı kullanarak Sagalassos’agelmelerini öneriyorum. Yolda iyileştirmeler yaptıktan sonra bisikletle ve değişik araçlarla da gelmek mümkün olacak” dedi.

Turizmin en önemli gelir kaynakları arasında yer aldığını belirten Başkan Başdeğirmen, “Turizm öz varlıklarımızla elde ettiğimiz bir gelir. Dışarıdan gelen misafirlerimizi buralara getirerek turizm ile ilgili gelişimi sağlamak lazım. Isparta’mızda da turizm ile ilgili önemli çalışmalar yapıyoruz. 2022 yılında Isparta’ya gelecek yerli, yabancı turistlerle alakalı çok güzel altyapılar hazırlanıyor. Onlarla burayı bağladığımız zaman hepsini bir rota haline getireceğiz” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Barış Gümüş

23 Ekim 2021 Cumartesi 12:02

Tebrik ediyorum Başkanım, Truzim destinasyonlarının gelişmesi ve çoğalması hem kısa tedarik zincirini güçlendirecek hemde Eko truzim için büyük imkanlar sağlayacaktır, bunların nimetleri şimdi görünmez lakin zaman içinde herkes anlayacaktır!

Okur32

21 Ekim 2021 Perşembe 21:16

Bu bölge Isparta'nın şu havzası konumunda, tamamen koruma altına alınması gereken bir bölge olup, gerek Darideresi içme suyu göletleri olmak üzere gerekse Andık deresi Isparta'nın çıkışından itibaren koruma altına alınmalıdır. Şu anda bile ****arda ne pisliklerin döndüğünü oradaki çobanlara bile sorsanız dehşete düşersiniz. Buradan yetkililere söylüyorum, lütfen Isparta'nın son doğa harikası talan edilmesin. Millî parklar genel müdürlüğü nu göreve davet ediyorum. Buraları siyasete alet etmeyeli

Erkan

20 Ekim 2021 Çarşamba 21:35

O yolu açsalar antalya 30 km kısalır

Boş işler müdürü Şükrü

20 Ekim 2021 Çarşamba 21:13

Şakamısınız siz yav işin gücün şovvv millet ac işsiz belediye neyi üretipde satabilirimi düşünsün senin tuzun kuru Boşdeğirmen hakket içi boş tenekesin

Kamil

20 Ekim 2021 Çarşamba 19:32

Boş işler

Töngeli

20 Ekim 2021 Çarşamba 19:04

Oda bişey mi tön****e gidecek olan otobüs şehir hastanesine inmeyince biz vatandaş hep yürüyoruz

Sakıp

20 Ekim 2021 Çarşamba 18:55

Mermer ocağı olmasında aman dikkat edin

Gezgin

20 Ekim 2021 Çarşamba 18:08

Bisiklet ve yayanın gireceği yola ,Atv dahil küçük büyük hiçbir araç girmemesi lazım, her tarafın ,pet şişe çer çöp yığınlarına dönmemesi için, annelerin eğitimli yeni çocuklar yetiştirmesi lazım

Delikanlı

20 Ekim 2021 Çarşamba 18:04

Yol ulaşıma uygun olursa yürüyüş araç atv her ne ise güzel bir çalışma olur hemen olumsuz yorum yapanlar biraz güzel gözle bakın olaya Sagalasos tarihi antik bir yer olması turizme katkı açıdından da mük****l olur

Gezgin

20 Ekim 2021 Çarşamba 17:29

Bu yollarda çok gezerim her bir noktasını bilirim. Heyelan ve sel olan yerler var. Kaya düşmesi yol yarılması olan yerler var. Tehlikeli yerler. Düzenleme yapılacaksa bu duvar ve taş veya beton anlamına geliyor. Bence doğa bozulmamalı.

kazım

20 Ekim 2021 Çarşamba 17:20

bi dokunmadığınız orası kaldı iki gün sonra sarhoşu ayyaşı tinercisi dolacak

Çevreye saygı

20 Ekim 2021 Çarşamba 16:36

O yola sakın asfalt dökmeyin, Ispartanın kent ormanlarını mahvetmeyin. Başkan önce kirazlıdereyi bir yeşillendirsin. Beton, asfalt değil doğa istiyoruz

yavuz

20 Ekim 2021 Çarşamba 16:35

harika bir proje, en kısa zaman da hayata geçmesi dileğiyle.

Doktor reno

20 Ekim 2021 Çarşamba 16:10

Gayet güzel olur vatandaş arada yürüyüş yapsın spor yapanlar iyice azaldı çünkü. Bisikletle ve yürüyerek temiz hava alınmalı. Gece içinde aydınlatma iyi olmalı..

Doğal

20 Ekim 2021 Çarşamba 16:05

Birisi cünür ovası nı beton yığını na çevirdi buda ğölcüğü beton yığını çeviri çek ğölçü ğü me dokun mayın Gölcük dogalkal sın.

ülkücülerin

20 Ekim 2021 Çarşamba 15:43

dönecekmi

vatandaş

20 Ekim 2021 Çarşamba 15:35

birilerinin cebi dolsun diye doğanın anasını ağlatacaklar yine. yürüyüş yolu dediğin kendiliğinden oluşur zaten ne yapacaksınız kilit taş döşeyip tartan pist mi yapacaksınız doğanın içine

ısparta

20 Ekim 2021 Çarşamba 14:48

araba ****yın mümküse atv utv olur ama ara. girerse mahfolur

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR