20 Nisan 2024 Cumartesi

Doğan her çocuğun dikili bir ağacı olacak

Doğan her çocuğun dikili bir ağacı olacak

Isparta

Her bireye doğa ve ağaç sevgisi aşılamayı ve yarınlarımızın teminatı çocuklarımıza daha yeşil ve sağlıklı bir şehir bırakabilmeyi amaçlayan Proje kapsamında, Yeni Doğan Bebekler ile birlikte büyüyecek fidanlar İlçemiz Parkları ve Ağaçlandırma alanlarına dikilecek. Eğirdir Belediye Meclisinin 05.07.2021 tarih 2021/27 sayılı kararı ile Yeni Doğan Her Bebek adına yapılacak olan Ağaç Dikim Bedeli 50 TL. olarak belirlenmesi uygun görüldü. Yeni Doğan Bebekler adına yapılacak fidan dikimi Eğirdir Belediyesince kayıt altına alınarak sertifikalandırılacak ve ailelerine gönderimi sağlanacaktır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kıymetli eşleri Sayın Emine Erdoğan’ın ülke genelinde başlatmış olduğu ve israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, oluşan atık miktarının azaltılmasını, etkin toplama sisteminin kurulmasını, atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan atık önleme yaklaşımı olan Sıfır Atık Projesi kapsamında açılışı gerçekleşleşen Eğirdir İstasyon Mahallesi Sıfır Atık Parkında ilk fidan dikimleri başlatılacak.

Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK yaptığı açıklamada “Her bebeğin bir ağacı olsun projesi ile İlçemizin en güzel yerlerinde her yeni doğan bebek adına ağaç dikimi yapılarak, bebeğe daha doğar doğmaz ağaç sevgisi aşılanacak ve yıllar boyu yeni doğan her bebek ağacı ile birlikte büyüyecek ve geleceğimize umut olacaktır” dedi. Projeye 1 Ağustos 2021 tarihi ile başlanılacağı, projeye katkı sağlamak ve yeni doğan bebekleri adına ağaç dikimi yaptırmak isteyen vatandaşlarımızın Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne başvuru yapabilecekleri öğrenildi.

Yapılan duyuruların ardından projenin ilk bebeği Emir Arel Özdamar olurken ikinci bebek ise Ömer Asaf Erben oldu.

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Isparta32

29 Temmuz 2021 Perşembe 19:33

Konya Büyükşehir belediyesini ornek alin biraz.Yeni doğan cocugun cinsiyetine gore Mavi veya pembe Anne Cantasi, battaniyesi, bir takim zıbın, bir takım kıyafet, emzik,biberon,bir paket bez,bir paket mama, anneye çicek hediyesi ekipler evine kadar getiriyor.

GÖKHAN ASLAN

29 Temmuz 2021 Perşembe 13:53

YENİ DOĞAN COCUK İÇİN AİLKE AĞAÇ MI DÜŞÜNECEK. BEZ , MAMA , SÜT , ZIBIN , BİBERON , EMSİK GİYSİ V.S. ULA AKLINIZI BAŞINIZA DEVŞİRİN GARDAŞLAR. NE AĞACI NE 50 TL Sİ . YENİ DOĞAN AİLEYE DESTEK OLUN ,DEVLETİN VERDİĞİ 150 TL SÜT PARASI İLE BÜYÜMEZ ÇOCUK.

Spartan

29 Temmuz 2021 Perşembe 10:52

Belediye olarak parkı açıp sornasında yeşillendirme ve çevre düzenlemesi işlerini milletin sırtından yapmak da süper bir siyasi zeka. Tebrikler. Ama siyasi rant elde etme olmadan, park yerine dağları heyelan, erozyon, sel riski olan öncelikli yerleri ağaçlandırma projesi olursa 5 fidan alayım

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR