26 Nisan 2024 Cuma

ECZACI FERHAT ÇALIK BERAAT ETTİ

ECZACI FERHAT ÇALIK BERAAT ETTİ

Isparta

Isparta'da bir gencin evde baygın bulunmasının ardından kullanmış olduğu yabancı menşeli ruhsatsız ilacı kullanmasının ardından ilacı aldığı eczane sahibi Ferhat Çalık, gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Ferhat Çalık, 9 ay tutuklu kaldıktan sonra beraat ederek cezaevinden tahliye oldu.

Isparta'da geçen 2019 yılı Nisan ayında evinde baygın bulunan bir kişinin yapılan kan tahlilinde, Türkiye’de satışı yasak olan yabancı menşeli vücut geliştirme ilacı kullandığı belirlenmiş, ve polisin olayla ilgili başlattığı soruşturmada ilaçları sattığı iddia edilen eczacı Ferhat Çalık, gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

9 ay tutuklu kaldıktan sonra 21 Ocak 2020 tarihinde görülen mahkemesinde suçsuz bulunan eczacı Ferhat Çalık, beraat etti. Bomba32 Haber Ekibine açıklamada bulunan Çalık; "Böyle bir şey başıma ilk kez geldi. Bu yaşanan olaydan dolayı ailem ve ben çok zor günler geçirdik. Üzerime atılı suçtan aklanarak çıkmaktan dolayı mutluyum. Sonuçta çok önemli bir sağlık işi yapıyoruz. Gerçekten her adımda çok dikkat etmemiz gereken bir meslektir. Meslektaşlarıma da çok dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum.

 

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Bi tanıdık

26 Ocak 2020 Pazar 16:11

Çocuk 15 gün sonra cok şükür ki normal hayatına devam etti. Annesiyle bire bir görüştüm. Maalesefki 20 yaslarında bir delikanlı başarılı olmuş sporcu arkadaslarından fikir alarak, vücudu için ek takviye almaya başladı. Bu da internette bile satısı olan vücut büyütme ilaçlarıdır. Türkiyede satısı olmayan eczacının ona verdiği ilaç sağlık bakanlığı onaylı ilaçtır. Konu fazlaca saptırıldı. Umarım genclerin gözünü hırs bürümez, bileğinin hakkıyla başarılı olmaya çalısırlar. Bu eczacı gibi mesela...

Isparta133

24 Ocak 2020 Cuma 23:10

Arkadaşlar okuma sıkıntınız mı var yasak olan bu ilaç satılmadı. Ne eczacılıkla ne de hukukla ilgili gram bilginiz olmadığı halde oturmuşsunuz laf olsun diye insanları yargılıyorsunuz. Herkes kendi işini yapsın. Laf kalabalığı yapmayın.

RM

24 Ocak 2020 Cuma 17:55

Malesef çok para kazanma hırsı herşeyi yaptırıyor.O zaman Yoğun bakımda yatan üniversite öğrencisinin akıbetini bilen var mı. Annesinin yıkıldığı anlara şahit olmuştum. Ve o ilaç yasal yollardan olsaydı 9 ay yatılmazdı.

demokrat32

24 Ocak 2020 Cuma 09:34

ısparta133 : Eczacının fahış fiyata sattıgı ilaç yasal değil. Para ğpeşinde olan arkadaş Az bişle yattı enaz 5 yıl yatması lazımdı. İnsanlara yasal olmayan ilacı nereden bulup sattı????

Gülkentki

24 Ocak 2020 Cuma 07:31

Türkiyede satışı yasak olan ilaç eczanelere nasıl giriyor yokmu bunu bi açıklayacak olan? Satışı yasaksa temin şeklide yasadışı yollardan değilmidir?

Isparta lı bayan

24 Ocak 2020 Cuma 03:33

Eczacı ları zor durumda bırakıp veterşnerden alır gbi zorla ilaç almak isteyen onlarca insan var ısparta da o ilaçlar herkeste farklı etki yapabilir sucu olsa beraat edemezdi zaten ısparta adliyesi cok ince kararlar veriyor hala Adama söylenmeye gerek yok

Isparta133

23 Ocak 2020 Perşembe 23:16

Bilip bilmeden yorum yapan insanlar eczacılar kimseye zorla ilaç satmıyor. Herkes reçetesiz ilaçları kendisi isteyerek alıyor. İnsanları suçlamak meslekleri hakkında böyle konuşmak ne kadar doğru acaba. Evet bi insanın hayatından bahsediyoruz insanlar bi hırs uğruna hastalığı olduğunu bilerek alıyorsa o ilacı sorumlusu kendisidir. Başkasını bu kadar kolay suçlayamazsınız. Suçsuz bi insan 9ay tutuklu kaldı onun psikolojisini hiç düşündünüz mü?

Tayfun öğüt

23 Ocak 2020 Perşembe 22:50

Ferhat çaligin musterisiydim. Ayni zamanda uzaktan tanirim. O kadar beyfendi, o kadar alakadar bir isyeri sahibi biri ki böylesine bir suçu işleyebilecegine ihtimal bile vermemistim zaten. Adalet yerini bulmus gecmis olsun.

Durdu demirtaş

23 Ocak 2020 Perşembe 21:31

İnsanların hayatını ruh halini ve piskolojisini yerle bir edip beraat ediyorya işte o insan beraat edemiyor kendine gelmesi de bir 9 ay sürüyor.

Aygz nuri

23 Ocak 2020 Perşembe 21:08

Ferhat calıkı ulker market yillarindan tanirim. Yanlis oldugunu bildigi hic bir is yapmaz ne pahasina olursa olsun yapmaz. Tamamen iyi niyetli dost canlisi bir kisiligi vardir. Cok sevindim ailesi ve sevenleri adina

Happy

23 Ocak 2020 Perşembe 19:07

Çok önemli sağlık işi yapıyorsanız işinizi doğru yapın.. Hangi ilacın yan etkisi nedir sorsak bilemeyecek kadar para hırsı gözlerinizi sarmış.Eczacılık yapın eczacılık.. Bu kadar rahat olmayın.. İlkokul mezunu teknisyenlik belgesini verilmiş elemanlar ile para kazanmak hak mı? Vicdanen nasıl rahat bu eczacılar anlamıyorum....

dikkat!

23 Ocak 2020 Perşembe 18:52

ıspartada bi sürü madenci çinli var, piyasadaki virüs bunlarla ıspartaya bulaşırsa ne olacak bu milletin hali??

açelya çiçek

23 Ocak 2020 Perşembe 18:23

geçmiş olsun ALLAH bir daha göstermesin pisi pisne yattı 9 ay

Özge

23 Ocak 2020 Perşembe 16:22

Peki bu 9 ay ne olacak?Kendisinin çektikleri,ailesinin çektikleri?Bunlar ne olacak?Ay pardonla oluyor mu bu işler,bu kadar mı basit?

Adalet Müşteşarı

23 Ocak 2020 Perşembe 16:17

Hamdi bey adaletimizde hiçbir problemimiz yoktur.

Hamdi

23 Ocak 2020 Perşembe 16:07

Hayatından çalınan 9 ayı olmuş çok yazık. Adalet ne hallere düşmüş.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR