26 Nisan 2024 Cuma

Emekliler bayram ikramiyesi istiyor

Ersal,Ülkemizin kalkınması, genç nesillerimize istihdam sorunu olmayan bir ülke bırakılması elbette ki en büyük temennimizdir

Isparta

Yıllarca bu ülkenin kalkınması ve imarı için var gücümüzle çalıştık, çabaladık. ‘Emeklilik’ denilen kutsal hakka ulaştık. Ancak, yıllar süren çabalarımızın ve prim birikimlerimizin karşılığını tam olarak alamadık.

Emekli aylıklarımızı ne yazık ki yoksulluk sınırının hatta açlık sınırının altında kaldı. Görünen köy kılavuz istemez. Emeklinin kayığı artık su alıyor.

Parlamentodaki tüm siyasi partilerin de mutabık olacağı bir öneri sunuyoruz. Emeklilerimizin mağduriyetinin bir nebze de olsa giderilebilmesi için, daha önce birçok milletvekilimizin de yasa teklifi verdiği; ‘Emeklilere Bayram İkramiyesi’ hususunun yeniden gündeme getirilmesini ve yılda iki kez dini bayramlarımızda olmak üzere en az birer asgari ücret tutarında Bayram İkramiyesi verilmesini istiyoruz.

Bu girişim emeklilerimizin de teşvik edilmesini ve ekonominin de canlanmasını sağlayacaktır. Emeklilerimizin bu desteğe ihtiyacı vardır ve bu desteği sağlayan bir parlamento emeklinin gönlünde taht kuracaktır”dedi.

AÇLIK SINIRI ALTINDA 

YAŞAM SÜRÜYORUZ

Başkan Ersal, işçi emeklisine yapılan yüzde 1.95 zamla maaşların 17 lira arttığını hatırlatarak, işçi emeklilerinin yüzde 85'inin açlık sınırı altında yaşam sürdüğünü söyledi.

2012 yılı Temmuz ayından geçerli olacak, işçi ve Bağ-kur emekli zamlarının, 5510 Sayılı yasanın 55. maddesi uyarınca, bir önceki 6 aylık dönemin gerçekleşen enflasyon oranı kadar olacağını dile getiren Ersal, şunları kaydetti:

"Buna göre, en düşük işçi emeklisi aylığı 17 lira artışla 886 liraya, en düşük Bağ-kur esnaf emeklisi aylığı 13 lira artışla 688 liraya, en düşük Bağ-Kur tarım emeklisi aylığı ise, 10 lira artışla 509 liraya yükseldi. Emekli bu artışla 570 gram et alabilecek. Hükümetimizin bu konuda duyarlı davranarak emeklinin sesine kulak vermesini istiyoruz"

Ersal, en düşük memur emeklisi aylığının temmuz ayından geçerli olmak üzere yüzde 4 oranındaki artışla bin 13 liradan bin 53 liraya yükseldiğini anımsattı.

Başkan Ersal, dernek çalışmaları hakkında da açıklamada bulunarak, ‘Yapılan 1.95 oranındaki zamla birlikte emeklilerimizin yaşam koşullarını rahatlatmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bağlamda alışveriş merkezleri ve akaryakıt istasyonları ile anlaşma yaparak, indirimler sağladık. Kışa zor şartlarla girecek üyelerimizi düşünerek bazı kömür firmaları ile anlaşarak, taksitlendirme avantajları sağladık. Elimizden geldikce emeklilerimizin mağduriyetlerini gidermeye yaşıyoruz. Gerçekten emeklilerimiz mağdurdur. Hükümet bunları gözden geçirmelidir’ dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR