25 Nisan 2024 Perşembe

EN LEZZETLİ KURU FASÜLYE YARIŞMASI

EN LEZZETLİ KURU FASÜLYE YARIŞMASI

Isparta

Isparta'da Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Ziraat Odası tarafından düzenlenen etkinlikte 12 kadın, Türkiye'nin "milli yemeği" olan kuru fasulye ve pilavı en güzel şekilde pişirmek için yarıştı.

Yöresel Yemeklere dikkat çekmek amacıyla düzenlenen "Eniyi kuru fasulye ve pilav pişirme yarışması" Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirildi. Isparta'nın merkez köylerinden 12 kadın yarışmacı müdürlük yemekhanesinde kuru fasulye ve pilavı görevliler eşliğinde pişirdiler. Pişirilen yemeklere kendilerince hazırladıkları sosları ekleyen yarışmacılar, yemekleri jurinin beğenisine sundu. Jüri üyeleri 12 kuru fasulye ve pilavın tadına tek tek bakarak en iyiyi seçti. Yarışma sonunda 4 juri üyesi,Direkli köyünden Malike Nizam'ı birinci, Yakaören köyünden Cemile Akpınar'ıi kinci, Bozanönü köyünden Fadime Aras'ı ise üçüncü seçti. Dereceye girenler çeyrek altın, düdüklü tencere ve fincan takımı ile ödüllendirildi. Dereceye giremeyen diğer yarışmacılara ise fincan takımı hediye edildi.

Programda kısa bir konuşma yapan AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, son yıllarda şimdiki gençliğin daha çok sağlıklı olmayan fastfood ürünlerini tükettiğini belirterek bunun da ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını söyledi. Milletvekili Yüce, yöresel yemeklerin yeni nesle anlatılması ve değerinin ortaya konulması açısından önemli olduğunu vurgulayarak bu tür yarışmaların devam etmesi gerektiğini kaydetti. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Turgut ise yöresel yemeklerin ve lezzetlerin kültürümüz için taşıdığı öneme dikkat çekerek müdürlük olarak bu tür etkinlikleri gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyledi. Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk da kuru fasulye ve pilavın hem Türkiye hem de Isparta için çok önemli olduğunu söyledi. Yarışma sonunda vatandaşlara, kuru fasulye ve pilav ikram edildi.




YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR