25 Nisan 2024 Perşembe

ESNAFA YÜZDE 25 İLE 75 ARASINDA VERGİ İNDİRİMİ

ESNAFA YÜZDE 25 İLE 75 ARASINDA VERGİ İNDİRİMİ

Isparta


Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’dan esnafa bir müjde daha geldi. Yeni yıl öncesinde Türkiye’de 2018’de TÜFE’nin yüzde 20, ÜFE’nin yüzde 38.5 olarak gerçekleştiği, esnafın zor günler geçirdiği bir ortamda Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın, belediyenin 1050 işyerindeki kiracılarının 2019 yılı kira zammını yüzde 1 olarak açıklamasının ardından şimdi de işgaliye, eğlence vergisi ve canlı müzik ücretlerinde yüzde 25 ile 75 arasında indirime gidileceğini açıkladı.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın Kafeler Caddesi esnafı ile Halı Sarayı Düğün Salonunda bir araya geldi. Başkan Günaydın, esnafın ekonomik olarak zor günler geçirdiği şu günlerde işgaliyede yüzde 25, eğlence vergisinde yüzde 50 ve canlı müzik ücretlerinde de yüzde 75 oranında indirime gidileceğini açıkladı. Başkan Günaydın ayrıca kafelerde kendileri dışında gerçekleştirilen yoğun denetimlerden bunalan esnafın sorununu da Vali Ömer Seymenoğlu ile paylaşacağını belirtti.

**Bu indirimler esnafımıza moral olsun

Halı Sarayı Düğün Salonunda kafeler caddesi esnafı tarafından talep edilen görüşme isteğine kayıtsız kalmayan ve esnafla bir araya gelen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, esnafla her zaman dayanışma içerisinde olan bir belediye olduklarını kaydetti. Günaydın, “Hepiniz şehrimizi süslediniz, bol kafeteryalar kuruldu, bundan da öğrencilerimiz mutlu. Herkesin gidebileceği çok yerler oluşturdunuz. Daha da güzelleştireceksiniz, kalitenizi daha da arttıracaksınız onu da biliyorum. Sizlere teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Kiralarda, çeşitli konularda, bizim dışımızda gerçekleşen aşırı kontrollerde de sorunlarınız olduğunu biliyorum. Kontrollerle ilgili ana vazife bizim değil ancak yardımcı olacağız, belediyeye düşen konularda da yardımcı oluyoruz ve olmaya da devam edeceğiz. Esnafımız zor durumda bunu biliyorum. Bundan dolayı belediyemizin 1050 kiracısının 2019 yılı kira zammını yüzde 1 olarak uyguladık. Devletimizin, hükümetimizin belirlediği rakam yüzde 38.5’tu. Bu sene ekonomik zorluk geçiren esnafımıza moral olsun diye yüzde bir oranında zam uyguladık. Isparta’mızı ucuz şehir yapalım hedefimiz var. Esnafımıza eğlence vergisinde yüzde 50, işgaliyede yüzde 25, canlı müzikte de yüzde 75 oranında indirime gidiyoruz. Zam yapmamız gerekiyor ancak esnafımız moral bulsun. Moralinizi yüksek tutun. Bu enflasyonda bunu yapmak istiyorum. Esnafımızın huzurlu olmasını istiyorum. Benim derdim hizmet. Isparta’mız Türkiye standartlarının üzerinde bir şehir olsun istiyorum, bunun için çalışıyorum. Yaşanabilir bir şehir unvanına ulaştık, bu bize yeterli mi, tüm samimiyetimle söylüyorum, hiç yeterli değil. Isparta’mız hakkı olan vizyona ulaşacak bir ilimiz olacak. Isparta al bayrak gibi yükselecek.” dedi.

** Yiğidi öldür hakkını yeme, hizmet aşığı bir başkanımız var

Toplantıya katılan işletme sahipleri de ‘Yiğidi öldür hakkını yeme, hizmet aşığı bir başkanımız var’ derken, Başkan Günaydın’ın şehrin güzelleşmesine katkısının büyük olduğuna değindi. Emniyet ve diğer kurumların kafe işletmelerine aşırı denetim uygulanmasından yakınan esnaf, bu uygulamanın kendilerini derinden üzdüğünü belirtti.

** Belediyeye yeri geldi borcumuzu ödeyemedik, boğazımıza sarılmadı

Isparta’daki kafe işletmecileri ise enflasyon rakamlarının yüksek olmasına karşın Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın işgaliye, eğlence vergileri, müzikte yüzde 25 ile 75 arasında indirime gitmesinden dolayı duydukları sevinci aktardı. İşletmeciler, “Bu indirimler bizi mutlu etti. Şekere, çaya zam geldi, dükkânlarımızın kiralarına yüzde 24 zam geldi. Böyle bir ortamda başkanımızın vergi indirimine gitmesinden dolayı teşekkür ediyorum. Ülkede bir kriz mevcut böyle bir ortamda bize bir rahatlık sağlandı. Belediyemiz ve başkanımız üzerine düşen her türlü yardımı bizler için yapıyor. Başkanımdan Allah razı olsun, daha önceki dönemlerde de çalışıyordu. Yıllardır esnaflık yapıyorum belediyeden bir tek ceza yemedim, belediyeye yeri geldi borcumuzu ödeyemedik, boğazımıza sarılmadı. Başkanımızla bir sorunumuz yok. İndirimlerden çok sevindik, kendisinin her zaman başarılı olduğunu biliyoruz. Esnaf olmadan Isparta olmaz, her şeyin yükünü çeken esnaftır, belediyemiz esnafının yanındadır. Bu toplantı bizim için çok verimli oldu, yeni dönemde de başkanımızla güzel işler başaracağımıza inanıyoruz” şeklinde görüşlerini belirtti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Kiracın

21 Ocak 2019 Pazartesi 19:03

Belediye nin malına zam yapmamak kolayKolaysa kendi mülkündeki kiracılara yapmaDevletin malı deniz

H.Ertekin

21 Ocak 2019 Pazartesi 14:11

güzergah belge ücretinide indirin başkanım

Kaldırım işgali.

21 Ocak 2019 Pazartesi 08:35

Kaldırımlar işgal altında. Çocuklar yolun icinden yürümek zorunda kalıyor. İki esnafa gücün yetmedi bisiklet.yolunu kaldırmak zorunda kaldın. Bu seçimde tek esnaf oy verecek sanki. Yaşanabilir şehirde kaldırımdan yürüyemiyorsun.

İbrahim

21 Ocak 2019 Pazartesi 07:22

Belediyenin ihtiyacımı vardı otoparka %100 zaptı. Seçimi kaybedeceğini anladı çark etti.

Şukru Başdegirmen Ispartanın öz evladı

21 Ocak 2019 Pazartesi 03:55

Yeni otagar köy garajı aynı yerde köy garajı otagar esnafına yeni yerde isyerleri hazır 1 sene kira alınmayacak işyerlerine masraf tadilatları için 2) Esnaf is merkezi kurulacak kiralar uygun olacak esnaf için yeni merkezi bir nokta yaşam alanı inşa edilecek tüm esnafımıza faizsiz kalkınma kredisi vereceğiz 5 yıllık taksitlerle 3)Tokı gelecek evsiz insanımız kalmayacak kuracağımız işyerlerini isteyen esnadlarımıza kira. Öder gibi Isyeri sahibi yapacağız 4) Esnafımız halkımız neyi istiyorsa önce

Osmanlı. Torunu Ispartalı

21 Ocak 2019 Pazartesi 02:38

Belediyenin karşısına otapark yapdın ustune kat çıkabilirdin burayı ****im desdekxisine oy olmak için otagar wxlerini isleten arkadaş için projeyi yarım yapdın yine valilik arkasınındaki otaparkı isleten isletmexiden 10 Senedir nekadar kira aldın İsparta otelini Mafya fuat ucara verdin 5 yıl 1 lira vermeden oteli atatürk pargkini isletdi yalansa ispatla bel****le hep yagmaxı çetesi 10 sene sonra İsparta gerxegi ogrendi kimin ne oldugunu idtira atarak seçim kazanılmaz önce insan kendi yapdıklarına

Carsı Esnafı

21 Ocak 2019 Pazartesi 02:07

10. Senedir neden yapmadin ****im elden gidecek diye bak yeni otagarı xunure tasidin müze yapdın yakında eski otagarda taşınacak şehri 5 parçaya boldun yakında çarsıdaki esnaf eski otagar xivarindaki esnaf cafeler pri mehmet kutlubey esnaf kan ağlayacak bunu iyi biliyosun başkan esnaf is yapamadikdan sonra neye yara ****im indirimin 10 senede Ispartayı bitirdin esnafa faydalı ne yapdın bisiklet yolu olmadı müze olmadı yeni otagar mutahit kaxdı olmadı bu seçimde aday olduguna pisman olacaksın.

Kafeler Uyuşturucu-Alkol Merkezi Oldu

21 Ocak 2019 Pazartesi 01:31

Yaşanabilir kent Isparta'da asayiş berkemaldi, uyuşturucu kullanan da satan da yokdu, sigara ve alkol tüketimi bu kadar çok değildi. Şimdi Sayın başkan çıkmış bu kafelerden herkes mutlu diyor, Değil efendim mutlu falan değiliz. Resmen kötülük saçan, kavga çıkan mekanlar oldu.Genclerin heba oluşuna vesile oluyor her kimin rolü varsa.Cok gerekliyse bu mekanlar doldurun SDÜ arazisinin içine.Şehre ****yın ilköğretim liseli gençlerde buralara özeniyor. Yarın sizin evladınızada bu zehiri verebilirler

İspanyalı

20 Ocak 2019 Pazar 23:53

Esnaf bütün zamları fazlasıyla yansıttı fiyatlara siz bir de belediyenin gelirini veriyorsunuz biliyorsunuz ki halktan oy yok size umarım esnaf ve öğrenciden satın aldığınız oylar yetmez

IŞIKKENT MERKO KAVŞAĞI TRAFİĞİ ÇOCUKLARIMIZ TEHLİK

20 Ocak 2019 Pazar 23:34

plastik yol kasisine de mi il trafik komisynu izin vermiyor. Çocukların can güvenliği söz konusu. Kaan ekmek fırını ilerisinde kooperatif duvarı çok yüksek, çocukların ve araçların görüşünü engelliyor.. ışıkkent-muzaffer türkeş arasındaki merko kavşağında (221 cad.) (ikiayrı girişi bulunan binanın bir kısmına Şehit Polis Akif Altay ilkokulu bir bölümü kız ihl) kasisler kaldırılınca öğrencilerin güvenliği çok tehlikede. ACİL ÇÖZÜM.

Ali zengili

20 Ocak 2019 Pazar 22:16

birileri pomza yataklarını satmaya kalksın, başkan bey esnaf dostu icraatlerine devam etsin. Fark ortada...

cevre

20 Ocak 2019 Pazar 22:05

kaldırım işgaleri canlı müzük gürültü bedava

Halktan biri

20 Ocak 2019 Pazar 22:01

Başkan birde işyeri açma ruhsatlarına kolaylık getirse iyi olacak. Seçim öncesi hiç iyi seyler olmuyor. Yeni işyeri açacak insanların önüne bir engel çıkıyor aşılıyor başka bi engel çıkıyor !

Büyük başkan Yzg

20 Ocak 2019 Pazar 21:41

Başkanım şirket işçilerinde sizden güzel bir zam bekliyor. Bizi enflasyona devlet ezdirdi siz ezdirmeyin

Esnaf dostu

20 Ocak 2019 Pazar 21:33

Esnaf dostu başkan. Memleketin en zor durumda olduğu esnafın can çekiştiği durumda Hızır gibi yetişti. Birleri konuşur başkan yapar

MustafamusaAKBAŞ

20 Ocak 2019 Pazar 21:27

Taşlar sağolsun seçim ayı olacak olacak olacak o kadar hyrl olsun

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR