24 Nisan 2024 Çarşamba

ESNAFTAN BELEDİYEYE ÇAĞRI

Esnafın şikayetleri bitmiyor...

Isparta

"Çukurlar kapatılmadığı ve zemin düzenlemesi için büyük sıkıntı içindeyiz. Bu rezilliğin bir an önce sona erdirilmesini istiyoruz" dediler. Isparta Belediyesi şehrin alt yapısının düzenlenmesinde yoğun bir şekilde çalışırken, şehir alt yapısı konusunda vatandaşlardan da şikâyet geliyor. Bunlardan birisi de Belediye'nin altyapı çalışması yapmak için kazıp bıraktığı Köy Garajındaki esnafların işyerlerinin önü.

İşyerlerinin önündeki çukur ve zemin bozukluğu nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini ifade eden esnaflar sorunlarını şöyle dile getirdi; "Bizler Yeni Köy Garajı yan bölümünde bulunan 'J' Blokta ticari faaliyetimizi sürdürmeye çalışan esnaflarız. Ancak, Belediye 11 ay önce burada yani işyerlerimizin önünde alt yapı çalışmacı yaparak burayı kazdı. Bu çalışma çerçevesinde buraya tuvalet yapıldı ve kazı çalışmasından sonra üstü yüzeysel olarak örtülüp öylece bırakıldı. 11 aydır da yapılmadığı için buradaki kaldırım taşları paramparça vaziyette ve altın-daki toprak üste çıkımız durumda öylece duruyor. Biz ve gelip geçen müşterilerimiz bazen boşta duran taşlara takılıp düşüyoruz.
 
Burası yağmur yağdığı zaman çamur, güneş olduğu zaman ise tozdan geçilmiyor. J Blokta tuhafiyecisinden toptan bakkaliyesine, tostçusundan çay ocağına kadar bir çok işyeri var. Bu işyerlerimiz toz -duman içinde. Ayrıca, buraya yapılan tuvalet de doğru yerde yapılmadı. Çevreye kötü koku yaydığı için hem işyerlerimize hem müşterilerimize zarar veriyor. Ayrıca, buradaki çeşmenin kendisi ve çevresi de çok kötü durumda. Burada da kaldım taşları çıkmış ve çirkin bir görüntü oluşmuş vaziyette. Çeşme yapıldı ama her yeri kırık dökük, çeşmelerden sadece birisi akıyor, üçü arızalı. Buradaki çukurun kapatılması, kaldırım taşlarının yine düzgün bir şekilde döşenerek toprak ve tozun ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Bu konuda Belediye'yi defalarca aradık. Ama şuana kadar ilgilenen olmadı. Her seferinde konuyu başka bir müdürlüğe atıyorlar. Sonuçta gelip yapan olmadığı için perişan durumdayız" şeklinde konuştular.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR