28 Mart 2024 Perşembe

ESNAFTAN KARARA TEPKİ !

Isparta'nın meşhur Eski Üzüm Pazarı esnafı, pazarın çatısının sökülmesi kararına tepki göstermek için eylem yaptı.

Isparta

Esnaf, yıllardır koruma imar planının yapılması yönünde yetkililerden istekte bulunmasına rağmen çarşının çatısının sökülmesi yönündeki karar kesinleşti.

 

Eski Üzüm Pazarı esnafı, Isparta İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden dün gelen yazı üzerine eylem yaptı. Esnafın yaptığı hukuki mücadelenin olumsuz sonuçlanmasının ardından pazarın çatısının 16 Haziran 2014'te sökülmesi kararı kesinleşti. İlk olarak belediyeye yürüyen ve halktan destek isteyen pazar esnafı, daha sonra Isparta Valiliği'ne yürüdü. Burada Vali Vahdettin Özkan'ı bekleyen esnafa valinin yerinde olmadığı yönünde bilgi verildi. Daha sonra valilik önündeki cadde üzerinde kısa bir süre yol kesen esnaf burada da derdini anlattıktan sonra dağıldı.

 

Eski Üzüm Pazarı'nda 120 işyeri ve yaklaşık 3 bin çalışanın olduğunu dile getiren pazar esnafından Nuri Parlar, "Eski Üzüm Pazarı'nın uzun yıllardır esnafıyız. Orada yıllardır koruma amaçlı bir imar koruma planı yapılmadı." dedi. 2008 yılında Antalya Anıtlar Kurulu'nun çatının sökülmesi için yönünde karar aldığını belirten Parlar, belediyeye gönderilen kararın esnafı mağdur etmemek için o zaman için uygulanmadığını aktardı. Bütün hukuki yolları kullandıklarını dile getiren Parlar, "Danıştay'a kadar gittik ama maalesef davayı kaybettik. Söküm günü geldi ama biz diyoruz ki burada 20 yıldır koruma amaçlı imar planı yapılmadı. Burada kabul edilebilecek bir üst örtü olsun ve yenisi yapılınca bu sökülsün. Antalya Anıtlar Kurulu diyor ki bu sökülsün. Biz sökülmesin demiyoruz, önce yenisi yapılsın sonra sökülsün diyoruz."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

eski haber eski resim

04 Haziran 2014 Çarşamba 00:33

uyuma haberciler

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR