25 Nisan 2024 Perşembe

EVET ÖNÜMÜZE BAKALIM

EVET ÖNÜMÜZE BAKALIM

Isparta

Beklenin aksine, başkanımız Şükrü bey, üstlendiği belediye başkanlığı görevini 31 Mart’tan bugüne olgunlukla sade ve telaşsız götürüyor. Zira Şükrü bey, kendisini şehrin emini olmaya adamış. Bunu etrafına da gayet iyi hissettirmekte. Biz Ispartalılara ise, ilk üç ayda bıraktığı intiba bu minvalde.

Kamuoyunun beklentisi de öncelikle belediye içinde A takımı yapılanması yönündeydi. Sokaktaki hemen herkes geçmiş on yılların özlemiyle muhtemel müdür ve başkan yardımcısı atamaları hakkında yorumcu kesilmişti.

Ama aslında bu değişiklikler biz vatandaşları değil de daha çok Şükrü başkanımı ilgilendirmekte idi. Zira yapacağı muhtemel değişiklikler beş yıl boyunca çalışacağı ekibini oluşturma adına öncelikle Şükrü beyin elini güçlendirecekti.

Uzun yıllardır alışık olduğumuz yerel siyasi gelenekte belediye başkanlarının hemen hepsi bu türden değişiklikleri hemen seçim sonrasında yaparak, yıllar içinde de deneme-yanılma metoduyla bürokrat değiştirme usulüyle çalışırlardı. Ama görünen o ki Şükrü başkan, eski başkanlarımıza pek benzemeyecek. Belediye yönetimi konusunda kendine has bir yol izleyecek. Zaten atalarımız da: Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır, dememişler midir?

Bütün bunları neden söyledik? Çünkü Şükrü başkanım geçen belediye meclisinde Bugün bu memleketin için en acil sorun olan ITKM konusu görüşülürken “Burası (ITKM) Isparta’nın cenazesidir. Biz bu cenazeyi burada böyle bırakmayacağız ve er-geç kaldıracağız. ITKM için bu şehre yakışan bir çözümü en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Bunun için de bugünden sonra önümüze bakacağız. Geçmişle uğraşmayacağız” ifadelerini kullandı. Anlaşılan o ki Şükrü başkan, ITKM konusunda acele karar verip de hata yapmamak ve cenazeyi elbirliğiyle kaldırmak derdinde. Geçmiş belediye başkanlarının yaptığı gibi “enkaz edebiyatı” yaparak siyasi rant peşinde değil. Ticaretin içinden geldiği için şehrin merkezinde 55.000 m2 alanın ticari anlamda taşıdığı değeri herkesten çok daha fazla bilmekte. Geçmiş başkanların kaprisleri nedeniyle yıllardır kamu malının hovardaca heba edilmesine gönlü razı olmamış. Bu şehrin bir ferdi olarak içinde bir sızı oluşmuş. Eline geçen ilk fırsatta ITKM için her türlü riski alarak her türlü fedakarlığı yapmaya hazır bir başkan profili çiziyor. Teşekkürler sayın başkan! 

Ayrıca geçen belediye meclisinde ITKM’nin toplu konut alanı yapılma ihtimali de konuşulmuştu. Ancak Şükrü başkan ITKM konusunda hala en uygun ve en rantable çözümü bulmamış olsa gerek ki, henüz bunu vatandaşla paylaşmadı.

Şükrü başkanım hiç acele etmeyin! Kararınızı ve karar sonrası gayretinizi biz Ispartalılar biliyor ve bekliyoruz. Acele etmeyelim. Acele edip de bu şehri uygunsuz çözümlerle karşı karşıya koymayalım! Siz her zamanki gibi sakinliğiniz ve ağırlığınızla yolunuza devam edin!

Şükrü başkanım, biliyoruz ki bu şehirde, bu şehrin değerlerini ve enerjisini en verimli şekilde değerlendirip, bu enerji ve değerleri ülke ve dünya piyasasına sunmak isteyen onlarca müteşebbis var. Bu müteşebbisler eski başkan GÜNAYDIN bey döneminde belediyemize gelip gittiler. Bu şehrin değer üretmesi ve satması anlamında Yusuf Ziya beyden yardım istediler. Oysa o günlerde GÜNAYDIN başkanım sadece kendi mimari hülyalarıyla yatıp-kalkmaktaydı.

 

Bugün şehrimiz Isparta, elindeki değerleri olan gül, lavanta, enerji, mermer, tarım, turizm, meyve-sebze, orman ve doğal yapısı ile bölgesinde liderliğe oynamaya çok müsait bir şehir. Sadece lokomotif, lider ve idealist yerel yöneticilere ihtiyaç duyuyor. İnşallah o aradığı aktörü de bulmuştur.

Şükrü başkanım elindeki yerel iktidar gücüne, merkezi iktidar gücünü de ilave ederek bu şehir için ab-u hayat (can suyu) olacaktır. Ben buna inanıyorum. Artık müteşebbisler de vakit geçirmeden Şükrü başkanla irtibata geçip, Ispartalılar olarak beklentilerimize çare olsunlar. Benden söylemesi…

İsmail TANIŞMAN

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

devrim

11 Temmuz 2019 Perşembe 11:19

senin fotoyu gören okumasına gerek yok saten boş boş bakıyorsun

ramazan

11 Temmuz 2019 Perşembe 10:13

bu adam kim? senelerdir konuşturuyorlar öyle değerli kişiler var ki yorum yapacak.

star

11 Temmuz 2019 Perşembe 08:53

kim lan bu adam.kendini gazeteci falan mı zannediyor.ikide bir çıkıp bir açıklama yapıyor.yoksa belediyeden bitecek önemli bir işimi var.

mustur

10 Temmuz 2019 Çarşamba 13:43

yazma lan yazma artık senin yazılarını yayınlayanlarında kabahati var ama....

Savli

10 Temmuz 2019 Çarşamba 13:16

Savdaki koku sorunu için ziya başkanın yaptığı işi niye yarım bıraktın koku duymak hosunuza mi gidiyor. Yoksa rant mi bulamadınız. Acaba Ispartanin hayrına yaptığınız bir iş varmi. Acaba Ne zamana kadar yağdanliklarla iş yapmayı düşünüyorsunuz.

tipe bak çay demle

10 Temmuz 2019 Çarşamba 13:16

Biz zaten şükrü başkanımızı çok seviyoruz, ama sen iki de bir neden çıkıp duruyorsun karşımıza ya ne kadar tipsiz itici bir adamsın, buradan başkana yağ yakıp kaldırımdaki tüpleri işgale devam etmek istiyorsun heralde demi.

mezarcı

10 Temmuz 2019 Çarşamba 12:51

yapılacak iş olmadığından eski mezarlıkları yeni mezarlık alanları yarattık diyen bir belediye

vatandaş

10 Temmuz 2019 Çarşamba 12:16

Sayın Yusuf Ziya Günaydın Isparta da yapılacak çok fazla iş bırakmadığından artık yağcılık yapmaktan yağ fiyatları da tavan yaptı....

yüksek mimar

10 Temmuz 2019 Çarşamba 11:57

.Belediyede akgül karagül ortada.Belediyemiz manisadan gözükmekte şikayetler değerlenidirlemekte...belediyede yolunda giden ne var 100 gün oldu caddeye asfalt dısında bir sey görmedim..

gerçekler

10 Temmuz 2019 Çarşamba 10:38

daha önce de bu millet size aynı dönemde 3 vekil bir de belediye başkanı verdi o zaman ne değiştide şimdi değişecek dön dön recep sadi recep sadi ısparta da sanki başka allahın akıllı kulu yok.

BAHA

10 Temmuz 2019 Çarşamba 10:29

100 GÜNÜN KARNESİ:
İcraat: 0 point
Yağcılık: 100 points

Ispartalı32

10 Temmuz 2019 Çarşamba 10:28

Ya bu adamı kim gazeteci diye konuşturuyor

Sütçülerli

10 Temmuz 2019 Çarşamba 10:21

Mermermi sütçülwrin anasını doğasını insanını mahvettiniz.****ara köyün 100 metre dibine ruhsatı veren vesike olanın allah b versin.garibim 70.80 yaşlarında insanlar sesten tozdan uyuyamıyor allah yatavak yerleri olmadın inşallah gidin bakın yaxılı kanyon yolu dahil. Ne halde.

ciğerci

10 Temmuz 2019 Çarşamba 09:54

Sen kimsinde ıspartalılar adına konuşuyorsun.Şükrünün 100 günlük karnesi 0(sıfır)Ben kimmiyim ben gerçek halkım.BU palavraları bu millet yemiyo artık.Ispartalıya akıl vermeye,yönlendirmeye senin beynin yetmez.Yeşil ısparta sarı ısparta oldu lan.Daha yeşillerebakamıyan belediye neyi halledecek.

m.ali

10 Temmuz 2019 Çarşamba 09:53

diğer adaylar kalitesizmi.neye göre ayar beyan ediyorsunuz.başdeğirmenin daha eski çalışkan personeli temizlik hizmetlerine göndermekten başka bir icraatını göremedik.

çıkar menfaat

10 Temmuz 2019 Çarşamba 09:51

tıpan yiyosa 1.5 aydır atanmayan rektörü de yaz sana hadi herşeye atlıyon bölündükten sonra 50 bin öğrencisi olan binlerce çalışanı olan bi üniversite hadi yaz korkarsınız aklınız lamba gibi gece çalışır gündüz söner cemaatdan mı olsun yandaşlar dan birimi olsun ne geldiyse bu ülkenin başına bunlardan geldi eskiden riyakat vardı geldi belki suriyeli bi prf atarlar şimdiki trent o çünkü arap sevici oldukları için çok değer veriliyor

mehmet yıldız

10 Temmuz 2019 Çarşamba 09:49

5 yıldır nerede ise vekilinden il başkanına belediye başkan adayına kadar her fırsatta İTKM ne oldu ve biz gelince 1 ayda halledeceğiz diye atıp tutanlar şimdi kalkmış birileri bu işin o kadar kolay olmadığını görünce kamu oyu oluşturmaya çalışıp ve sürecin uzayacağını görünce şimdiden kılıf aramaya başladılar.ısparta günaydını daha çok arayacak

ısparta

10 Temmuz 2019 Çarşamba 09:29

üpcü evela aynaya kendın bak sen örnek ol yolu boşalt sen yaparsan herkez yapar yazıyon ama ne yazıyon

Isparta lı fatih

10 Temmuz 2019 Çarşamba 09:05

bu adamı suruye ye gonderin yol para sı kac paraysa verecem yeterki bu adamı ısparta dan gitsin yaaa

ÖREN

10 Temmuz 2019 Çarşamba 08:46

büyük yazar, düşünür, ili adamı vs. sen bırak başkanı falanda kaldırımdakı tüplerden bahset. herşey bitti akıl vermeye başladın. işgaliyeden bahset bide.

Mahalleli

10 Temmuz 2019 Çarşamba 08:26

SAYIN HAKKI ALAYBEYOĞLU SİZE MİRAS KALAN O SİT ALANINI MİLANGAZCILARA KİRALAMAKTAN VAZ GEÇİN MAHALLEYİ NE KADAR TEHLİKEYE SOKTUĞUNUZU BİLMİYOR MUSUNUZ İLLA VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE YAZI MI YAZMAK LAZIM VAKIFLARDAN SİZE YAZI GELDİ O SİT ALANINI HİÇ MAKSATLA KİRALAYAMAZSIN BUNU SEN DE BİLİRYORESUN. O ARABALAR ORADAN KALKINCAYA KADAR REKLAM YAPACAĞIM ORAYI

Mahalleli

10 Temmuz 2019 Çarşamba 08:20

Sen önce İskender mahallesinde ki sit alanın kiralayıpta tüp arabalarına park yeri kullandığın yeri anlat. Kınıklara ait alan tarihi eser yeri (sit ) alanını kaça kiraladın.Kanunen hiç bir şekilde kiralama işleminin yapılamıyacağı yerde sen kaça anlaştın ve mahalleyi tehlikeye sokuyorsun önce onu izah et. siyaset yapma.Herkes kendi işini yapıyor zaten Şükrü başkandan dan sanane ne sen önce tüp dolu arabaları oradan kaldır.Allah korusun bir patlarsa felaket olur. SİT ALANINI KİRALAMAKTAN VAZGEÇ

Mustafa musa AKBAŞ yalvc

10 Temmuz 2019 Çarşamba 07:34

SENİN YADA YANDAŞLARIN TAPULARI VAR HERALDE İTKM DE ORASI GENÇLİK MERKEZİ OYUN SALONLARI SANTRAC EĞİTİM YERİ MANGALA EĞİTİM YERİ OLSUN tANIŞMAN GİBİLERE YAR OLMASİN ORAYI AŞ EVİ YAPIN @EN İYİ DOST İNSANIN KENDİ KARARI VE FIKRIDIR@MSTFAMUSAAKBAS

ISPARTALI

10 Temmuz 2019 Çarşamba 06:10

Tüpçü yıllardır ispartalı seni biliyor o kadar çok biliyodum bâşkan sen olsaydın Emeğe saygın olsun 2 lafı bir araya getiremiyon bilgiçlik yapıyorsun.

VATANDAŞIN BİRİ

10 Temmuz 2019 Çarşamba 03:24

birbirlerini böyle yaglar dururlar artık..ıspartanın bir sürü sorunu var hangisine el attılarki herkes ben yaptımcı balaban ondan önceki aybatılı her yeri yıktı anılarımızı hatıralarımızı yerle bir ettiler ısparta ıspartalılıktan çıktı eski evler restore bile edilmedi kastanmonu beypazarı manisa kula gidin bakalım turist neye geliyor eski evlere hatıralara

Vatands

10 Temmuz 2019 Çarşamba 01:30

Salı pazarında vatandaşın arasinda tezgahların bugün saat 19. 20 eletrikli bisikletle dolaşıp ayıp yaaaa bukadar sıkıcı rahatsız edici biri bu bomba 32 yi rahatsız etmiyor mü size yakışmıyor takdir sizin

küçük hüsam

10 Temmuz 2019 Çarşamba 01:05

Şükrü Basdegirmen kaliteli bir insan.TÜPCÜ sen kaldırımlardaki malzemeleri bir kaldırda İndanlara saygılı olmasını ögren........

Benreco

10 Temmuz 2019 Çarşamba 00:44

Allah aşkına yeter artık şu yamuk suratı gördüğümüz. Başka fotosu yok mu bu adamın çocuklarım siteye giremiyor, evcil hayvanım siteyi açtığım gibi gidip saklanıyor korkuyorlar. Değiştirin artık şu fotoğrafı

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR