26 Nisan 2024 Cuma

FETÖCÜ İŞADAMINDAN AHLAKSIZ ŞOK TEKLİF

FETÖCÜ İŞADAMINDAN AHLAKSIZ ŞOK TEKLİF

Isparta

Antalya'da polise başvuran bir mahkum, FETÖ/PDY mensubu işadamının, Antalya L Tipi Cezaevinde isyan çıkartmaları için kendisine parateklif ettiğini öne sürdü. Davacı ve ihbarcı M.Ö.Ç'nin ifadesinde şunlarısöyledi: Açık cezaevinde etrafına adam topla, orada isyan çıkar, biz sana hertürlü maddi yardımı vereceğiz. Gerekirse seni yurt dışına kaçırırız. Bunuyaparsan sana 300 bin lira vereceğiz' Mahkum, FETÖ'cü iş adamının teklif ettiğiahlaksız işi kesinlikle kabul etmedim dediği öğrenildi.

Antalya'da bir mahkum, Fetullahçı Terör Örgütü/ParalelDevlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) cezaevinde isyan çıkartmaları için kendisine300 bin lira teklif ettiğini öne sürdü.

 

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

 

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenenSuçlar Soruşturma Bürosunun FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamındaCumhuriyet Savcısı Cemil Ceylan tarafından "silahlı terör örgütüne üyeolmak, terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlarından tutuklu H.Y. vetutuksuz yargılanan E.P. hakkında hazırlanan iddianame, Antalya 8. Ağır CezaMahkemesince kabul edildi.

 

FETÖ'CÜLER CEZAEVİNDEN İZİNLİ ÇIKTIĞINDA MAHKUMU BULMUŞ

 

İddianamede ifadeleri yer alan, davacı ve ihbar eden kişiolarak ifade veren M.Ö.Ç, geçen yıl kasım ayında izinli olarak Antalya AçıkCeza İnfaz Kurumundan çıktığını ve FETÖ/PDY üyesi kişilerin kendisine parakarşılığı görev vermeye çalıştığını öne sürdü.

 

"GEL OTURALIM, ÇAY İÇELİM"

 

Cuma namazı çıkışında bir alışveriş merkezinin alt katındagezerken daha önce tanıştığı ve mermer ocakları sahibi olduğunu bildiği H.Y.ile karşılaştığını anlatan M.Ö.Ç, karşılaştığı kişinin kendisine, "Senincezaevinde olduğunu öğrendim, benim ortağımı da ByLock'tan aldılar, şu anda LTipi Cezaevinde yatıyor. Gel, oturalım, çay içelim." dediğini aktardı.

 

İŞTE O MAHKUMUN İFADESİNDEKİ ÇARPICI DETAY…

 

H.Y'nin paraya ihtiyacı olup olmadığını ve Antalya L TipiCezaevinde tanıdığı ceza infaz koruma memuru bulunup bulunmadığına ilişkinsorular yönelttiğini belirten M.Ö.Ç, ifadesini şöyle sürdürdü:

 

"L tipinde bir süre kaldığımı ve herkesi tanıdığımısöylediğimde, 'Madem tanıdıkların var, söyle benim ortağıma yardımcı olsunlar.'dedi. Ben de 'Tamam, yardımcı olurum.' diyerek geçiştirici cevaplar verdim.H.Y. konuşmasının devamında 'Açık cezaevinde etrafına adam topla, orada isyançıkar, biz sana her türlü maddi yardımı vereceğiz. Gerekirse seni yurt dışınakaçırırız. Bunu yaparsan sana 300 bin lira vereceğiz. Hatta istersen bunun içinkapora bile verebilirim.' dedi."

 

"SAMİMİ OLDUĞUM BİR SAVCI VAR"

 

M.Ö.Ç, kitapları merak edip incelediğinde içinde fotoğraflargördüğünü ve "Bunlar nedir?" diye sorduğu H.Y'nin, "Bu resimlerbize ait, ben Fetullah Gülen hocanın yanına, Pensilvanya'ya gidip elini deöptüm. Bizim sana verebileceğimiz 300 bin lira vaat değildir, söyledikleriminhepsi doğrudur, bana inanmalısın. Antalya'da 12 avukat var, yeniden oluşumiçerisindeyiz. Samimi olduğum bir tane de savcı var, sana kolaylıksağlarız." dediğini iddia etti.

 

DELİL OLARAK POLİSE FOTOĞRAFI VERDİ

 

"Paraya ihtiyacın olursa görüşelim." diyerektelefon numarasını verip iş yerinin adresini tarif eden H.Y'nin, yanındanayrılırken Fetullah Gülen ile çekilmiş ve A4 kağıdına basılmış fotoğrafıunuttuğuna dikkati çeken M.Ö.Ç, söz konusu fotoğrafı polise teslim ettiğinisöyledi.

 

"AHLAKSIZ TEKLİFİ KABUL ETMEDİM"

 

İddianamede M.Ö.Ç'nin, "H.Y'nin teklif ettiği ahlaksızişi kesinlikle kabul etmedim. Bu kişi ile aramızda herhangi bir husumet yok.FETÖ/PDY mensubu vatan hainleriyle herhangi bir irtibatım yok. Amacım bu ve bugibi kişilerin temizlenmesi." diyerek H.Y'den şikayetçi olduğu bildirildi.

 

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

 

"Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundantutuklu yargılanan H.Y'nin ise hakkındaki suçlamaları kabul etmediğibelirtildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Abdullah Abdullayew

06 Şubat 2017 Pazartesi 19:22

Saibeli bir darbe safsatasindan sonra, daha failleri bile bilinmeden, kimin yaptigi arastirilmadan onbinlerce insanin hayati iftiralarla karartildi, ve her seferinde de kendi oldurdukleri 240 sehidin arkasina sigindilar, bugun FETO'den yargilanan askerler suriyede operasyondalar, memleket liyakatsiz siyasilerin elinde, bela ve musibetlere ramak kaldi, Allah masumlara bunu yapanlari, arkada gozu yasli mazlumlar yuzu suyu hurmetine helak etsin!

tarkan

04 Şubat 2017 Cumartesi 09:35

bu pisligi organize eden in AKP li oldugu ifşa oldu,bence bu haberi kaldır, başın belaya girmesin..her ****u Fetö ye sıvama. agbabaların yakında kulağını çeker benden söylemesi

Yaziklar olsun

04 Şubat 2017 Cumartesi 01:05

Ortalıkta yalan oluşturmak icin elinizden geleni yapıyorsunuz. Ne kadar iceri aldığınız masum varsa çoğuna yalan ifadeler verdirmek istediğiniz ortada. Ama yaptığınız yanınıza kar kalmayacak merak etmeyin. Gün gelip adalet geri geldiğinde diplomasiz diktatör ile şak şak ci yakınları bıraktıkları harabeler altında ezilecekler.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR