29 Mart 2024 Cuma

FETÖ'nün Sahte Mit Timi

Paralel Yapı, Süleyman Demirel Üniversitesi rektörlük seçimlerini etkilemek için, kendilerini MİT çalışanı gibi tanıtan suç timi kurmuş.Sabah gazetesinin dikkat çeken haberinden sonra akıllara şu geliyor; Olayın patlak vermesinden sonra Ispartalı bir gazeteci bölgesel televizyon kanalında hazırladığı programına adı geçen İbrahm A. İsimli şahsı çıkararak mağdur konumuna sokmaya ve aklamaya çalışmıştı. İşte Sabah Gazetesinin O Haberi.

Isparta
Paralel Yapı'nın Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'ndeki rektörlük seçimlerini etkilemek için kendilerini MİT mensubu olarak tanıtan bir suç timi kurduğu ortaya çıktı. Üniversitede gizli görevle bulunduğunu öne süren sahte MİT timi, Cumhurbaşkanlığı adına faaliyet gösterdiği izlenimini yaratarak seçimlerde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lehine lobi faaliyeti yürüttü. Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. 

'REKTÖR YARDIMCISINA GELDİK' 

Skandal, kendisini MİT'çi olarak tanıtan 2 kişinin, eski Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve onun ekibindeki 2 üniversite yetkilisine, "Gizli görevle buradayız" diyerek kimlik ibraz etmeksizin görüşmek istemesi üzerine ortaya çıktı. 2 sahte MİT'çiyi Rektör İbicioğlu'nun yönlendirdiği daha sonra anlaşıldı. Görüşme günü, üniversitenin batı kampusundaki rektörlük binasına gelen 2 kişi, "Kayıtlara girmesin, bizim deşifre olmamamız lazım. Kimlik göstermeyiz. Rektör Yardımcısı Süleyman Bey'in ziyaretçisiyiz" diyerek binaya girmek istedi. Ankara'dan geldiklerini ve Cumhurbaşkanlığı ile YÖK tarafından desteklendiklerini söyleyen İbrahim A. ve Serkan D., içeride Rektör Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcısı Süleyman Seydi ve üniversiteye bağlı Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nin müdürü Mehmet Fatih Cebeci ile görüştü. Isparta Emniyet Müdürlüğü, İbrahim A. ve Serkan D.'nin eski Rektör Hasan İbicioğlu tarafından yönlendirildiğini ortaya çıkardı. 2 şahsın 20 Nisan 2015'teki rektörlük seçimlerini İbicioğlu lehine etkilemeye çalıştıkları anlaşıldı. 

GÖZALTINA ALINDILAR 

Sahte MİT'çilerin rektör adayları konusunda bilgi toplayıp Cumhurbaşkanlığı'na sunulmak üzere sözde bir rapor hazırladıkları yönünde bilgiler üzerine, Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma başlattı. İbrahim A., Serkan D. ve yine olaya adı karışan Mehmet K. ise gözaltına alındı. 

19 GÖZALTI

Antalya merkezli FETÖ/PDY'ye yönelik 12 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı. Antalya, Osmaniye, Adana, İzmir, Elazığ, Aksaray, İstanbul, Tunceli, Şanlıurfa, Manisa, Ordu ve Kütahya'daki operasyonlarda, aralarında bir muvazzaf teğmen ve astsubayın da bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı.

Kaynak: 

Sabah Gazetesi 

 http://www.sabah.com.tr/gundem/2016/02/14/fetonun-mit-timi


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

sdü

15 Şubat 2016 Pazartesi 08:14

şimdi sdü de durum değiştimi paralel yapı mensupları temizlendimi.?sdü de palelcilere zamanında açılan kadrolar incelenip paralelciler bulundukları görevden yada usulsüzlükle memur olanlar memuriyetten alınmadığı müddetce sdü aynı sdü dür.bazı dekanlar hala neğişmedi neden ? çokmu iyi çalışıyorlar:?geçin bunları herşey kabak gibi ortada

Ispartanın Veletleri

15 Şubat 2016 Pazartesi 04:07

Hasan İbicioğlu yanındakileri suça ortak edip kendine bağlardı. Önemli ihalelerin yapılacağı günler işi çıkar şehir dışında olur, yardımcılarından biri imzaları atardı. Şimdide öğrencisi benzer şeyleri yapıyor. Mühendis olmayan Profu Mühendisliğe, elinden viski kadehi eksik olmayan yılların goministini İlahiyata atayıp iş bilmez imajı çizerek başladı göreve. Sonraki atamalarda ise AK Partili yok. Yakın bir zamanda kendi atadıkları sol gürüşlü bir müdürü görevden almak zorunda kalacaklar.

bilen

15 Şubat 2016 Pazartesi 00:52

Yeni rektör icin beklentinizi yüksek tutmayın, zira bu güne kadar eski yönetimden bu işlerin sorumlusu hiç kimseye soruşturma açmadığı gibi açilanlarına ****et iyi bir şekilde aklattırıp temize çıkarttı, üstüne üstlük hatta davacı olanlarida yardımcısı odasina çağırıp neden dava açıyörsun biz sorun istemiyoruz diye uyardığı bilinen bir gerçektir. Alın size SORUNSUZ üniversite.

Çarıklı

14 Şubat 2016 Pazar 23:41

Süleyman Demirel Üniversitesi 2011 yılından beri Paralel Yapı tarafından yönetiliyor. Paralel ile mücadele edilmek isteniyorsa seçimi bir kenara bırakıp, Sayın Cumhurbaşkanımızın uygun gördüğü kripto olmayan bir Rektör Ankara'dan atanmalıdır. Başka türlü SDÜ Paralelden kurtulamaz.

KemalSÜNTÜR

14 Şubat 2016 Pazar 20:29

Parelelciler bırakın bu ayak bacak oyunlarını,islama ve gerçek cemaatlere çok zarar verdiniz. Tövbe edin beddua işini bırakın ALLAH af eder.Tabandaki garibanlardan da özür dileyin.

Ali

14 Şubat 2016 Pazar 17:56

Suç ne, Fetö ile nasıl bağlantı var anlayan varmı?

yavaş yavaş

14 Şubat 2016 Pazar 16:12

televizyona çıkartanların dışında hala rektör ilker beyi karalamaya çalışan diğer yerel sitelerede bakmak lazım allahtan çamur at izi kalsın tekniğini yutmuyor artık büyüklerimiz hepsi ortaya çıkacak yavaş yavaş

3232

14 Şubat 2016 Pazar 15:16

Peki yeni rektor bu konuyla alakali kime sorusturma acti bir bilene s****im

32

14 Şubat 2016 Pazar 15:08

Allah büyüktúr gerçeklerin açıga çıkma gibi bir õzelligi vardır.Bu memleketimizin usta gazetecisi de bu olaya alet olmuş..Sayín cumhurbaşkanímíz rektörlük seçiminde çok dogru karar vermiş.

Taner Karakaş

14 Şubat 2016 Pazar 13:14

Adamlar geberirken bile iş yapmaya çalışıyorlar. Tam bir tabutta röveşata durumu. Sayın Cumhurbaşkanımız İlker Bey'i rektör seçmekte ne kadar haklıymış. İbicioğlu'nun döneminde üniversitenin hali ortada. Sen bir akademisyensin koltuk için neden bu kadar çırpınıyorsun, yaptığı işlere bakın hele. Bu kumpasa dahil olanların hepsi soruşturulmalı. Eski rektör ve gazeteciler için kimse işlem yaptı mı acaba merak ediyorum.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR