25 Nisan 2024 Perşembe

GÜLÜŞÜNÜZ İMZANIZDIR

GÜLÜŞÜNÜZ İMZANIZDIR

Isparta

Süleyman Demirel Üniversitesi, Ekonomi Yönetim Topluluğu’nun düzenlediği “21. Yüzyıl Becerileri” konulu konferans, Eğitimci ve İş İnsanı Eskişehirli Serkan Can ZENGİN’in etkili sunumuyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda  öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Konuşmasına  “21. yüzyılı tanımlarken soyut kavramlara odaklanıyoruz biraz somutlaştırmak gerekiyor.” ifadesiyle başlayan Serkan Can ZENGİN, Harvard Üniversitesi’ndeki araştırmaya dikkat çekti. Harvard Üniversitesi’nden Tony  Wagner’in yaptığı 21. yüzyıl insanın ihtiyaç duyacağı 7 beceri araştırmasından aktarımda bulunan ZENGİN, bireylerin başarısını; merak ve hayal gücü, ağlar genelinde işbirliği yapma, hız ve uyum, girişkenlik ve girişimcilik, eleştirel düşünme ve problem çözme, etkili sözlü ve yazılı iletişim kurma, bilgiye erişimi analiz etme ve kullanma yeteneklerine bağladığını belirtti. İletişimde ilk izlenimin önemine ve ilk kez karşılaştığımız biri hakkında fikir sahibi olmak için 30 saniyenin yeterliliğine değinerek  “Gülüşünüz imzanızdır.” ifadesini kullandı.

Konferansın sonunda gençlere “Ne iş yaparsanız yapın yaptığınız işte en iyisi siz olun.” tavsiyesinde bulunan ZENGİN, öğrencilerin yoğun ilgisinden memnuniyetini dile getirdi.

 Serkan Can ZENGİN’e, topluluk akademik danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Canan ŞENTÜRK’ün teşekkür plaketi takdiminin ardından, öğrencilerin yoğun ilgisi ve fotoğraf çekimiyle etkinlik sona erdi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Atilla Mayda

28 Ekim 2019 Pazartesi 18:07

Eli cebinde, çok etkili.

bursalı

28 Ekim 2019 Pazartesi 15:46

hadi lan ordan.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR