25 Nisan 2024 Perşembe

GÜMÜŞ'TEN GÜLBİRLİK'E DELİ SORULAR

GÜMÜŞ'TEN GÜLBİRLİK'E DELİ SORULAR

Isparta

Kamuoyunun Dikkatine!..

30 Haziran 2020 tarihinde şehrimizin itibar sahibi haber portallarının birinde Gülbirliğin Bulgaristan’daki bir gül yağı üreticisi firmadan Gülyağı satın almasıyla ilgili faturası ile de belgelenen bir habere tanıklık ettik. Dünyada Gülyağı pazarına hakim olduğunu düşündüğümüz gül çiçeği fiyatlarını belirleyen ve dünyanın gül yağı ihtiyacını karşılayabilme gücüne sahip olduğuna inandığımız Gülbirlikle ilgili çıkan bu haber karşısında konunun gerçekliğini sorguladık. İlgili haber kaynaklarından edindiğimiz bilgiler konunun doğruluğunu ortaya koyacak nitelikteydi. Bunun üzerine şahsıma ait olan sosyal medya hesaplarından gerek latife, gerek öfke içeren farklı paylaşımlar yaptım. Türkiye’nin “Tıbbi Aromatik Bitkiler” başkenti Isparta’mızın en değerli kurumlarından olan Gülbirliğin düşmüş olduğu bu talihsiz duruma tepkisiz kalamazdık. Şahsım ve arkadaşlarımla birlikte Isparta’nın “Tıbbi Aromatik Bitkiler” başkenti söylemini destekleyen bölgemizde ve ülkemizde çiftçilerimize daha fazla kazanç sağlamayı amaçlayan bölgemizin değerlerine sahip çıkmayı kendine ilke edinen ve bu uğurda tüm maddi manevi imkanların seferber eden bizler elbette ki bu duruma sessiz kalamazdık. Bilinmesini isteriz ki Isparta ve Ispartalılar Gülbirliğin gerçek sahipleridir. Yine bilinmesini isteriz ki bölge çiftçisi Gülbirliğe değil Gülbirlik bölge çiftçisine minnettardır. Unutulmamasını ısrarla dileriz ki Gülbirliği Gülbirlik yapan sırça köşklerindeki efendiler değil milletin efendisi köylülerdir. Köylünün, çiftçinin üreticinin emek verenin ve Ispartalıların hakları ve bu hakların savunuculuğu bizim yaşam gayemizdir. Dertli ile dertlenmeyen bizim dertlerimizden de anlamaz. Yukarıda anlatmaya gayret ettiğim tüm unsurlardan ötürü şu ana kadar olan bundan sonra olması muhtemel olan tüm sorumluluklar şahsıma aittir. Bu yaşanan talihsiz olayın ardından apar topar toparlanarak 1 Temmuz 2020 günü basın mensuplarının önüne çıkan, Gül Birlik ticari bir şirkettir, Bulgaristan’dan Gül Yağı almıştır, gerektiğinde yeniden alır diyen hatasını kabullenmek, birleştirici ve çözümleyici bir öneriyi ortaya koymak yerine dalga geçer gibi basın açıklaması yapan sözde yönetim kurulu başkanı ve şirket yöneticileri bizi bir kere daha şaşırtmışlardır. Ayrıca konunun gerekçelerini izah etmek var iken bunu hiç önemsemeyip Gülbirlikle ilgili çıkan bu haberleri kendi markalarını taklit ettiklerini ifade ettikleri ve Asliye Mahkemesinde dava açtıklarını söyledikleri şirketlerin, merdiven altı üreticilerinin, bağlantılı basının işi olduğunu anlatmayı tercih etmişlerdir. Hal böyle olunca bize de aşağıdaki soruları sormak farz olmuştur.

 1-Gülbirlik Bulgaristan’dan kaç yıldır Gülyağı ithal etmektedir?

2- Gülbirlik bugüne kadar toplamda Bulgaristan’dan kaç Türk Lirası tutarında ithalat gerçekleştirmiştir?

3- Gülbirlik Bulgaristan’ın dışında Afganistan, Azerbaycan, Fas ve İran gibi ülkelerden de Gül Yağı ithal etmiş midir?

4-Gülbirlik ithal ettiği bu yabancı menşeili yağları Isparta Gülyağı diye mi satmıştır?

5-Isparta Gülyağı satmamış ise hangi isim altında satmıştır?

6-Gülbirlik Isparta Gülyağında tağşiş yapmış mıdır?

7- Basın açıklamasında kendilerini taklit ettiklerini ifade ettikleri firmalar ve taklit edilen ürünler nelerdir?

8-Basın açıklamalarında merdiven altı üretici diye ifade ettikleri Isparta’nın bize göre değerli kozmetik üreticileri kimlerdir?

9-Altı üstü 10 yıllık kozmetik geçmişi olan Gülbirlik Isparta’da üç kuşaktır kozmetik üretimi yapan firmaları taklit etmiş midir, etmemiş midir?

10-Gülbirlik sektörün en büyüğü olduğunu iddia ederken yıllık Gülyağı üretimi ve ihracatı ne kadardır?

11-Gülbirlik şehrimizdeki kaç fabrikasını çalıştırmaktadır kaç fabrikasını çalıştırmamaktadır? Neden?

12-Gülbirliğin yıllık ihracat ve ithalat rakamları nelerdir?

13-Gülbirlik gül üreticilerine neden kota uygulamaktadır?
14-Gülbirlik kota uyguladığı dönemlerde son 10 yılın üretici tarafından verilen gül çiçeğinin ortalamasını alarak gül çiçeği kotasını üretici bazında belirlediğini ifade etmektedir. Gerçekten bu kota formülüne uygun hareket edilmektedir mi? yoksa bu sözde bir formül müdür?

15-Gülbirlik Kooperatifine yeni üye kabul etmektedir mi yoksa kabul etmemektedir mi?

16-Gül Birlik internet sitesinde 2010 yılından bu yana organik gül üretimi yaptığını beyan etmektedir. Bu organik gül tarımı hangi bölgede kaç dönüm arazide gerçekleşmektedir?

17-Basın toplantısında ticari bir şirket olduklarını ifade eden sözde yönetim kurulu başkanı neden devletin tüm imkanlarından faydalanarak bir kamu kuruluşu gibi davranmaktadır.

18-Isparta gül çiçeğinden elde edilen gülyağı ve gül suyundan yenilikçi ürünler üreterek farklı pazarlara ulaşmayı hedeflemek ve gül çiçeği üretiminin artırılmasını teşvik etmek yerine neden gül çiçeği üretiminin durdurulması ve yeni sahaların oluşturulmamasını tavsiye etmektedir.

19-Peki gül çiçeği üretiminin artmamasını savunan bu sözde yönetim kendileri yeni gül çiçeği bahçeleri kurmakta mıdırlar?

20-Rosense markasının Çin’deki akıbeti nedir? Rosense markası halen Gül Birliğin tescilli markası mıdır? Şayet markası ise yaklaşık 2 yıldır Rosense markası gül suyu ürünlerinde neden kullanılmamaktadır?

21- Gül Birlik ticari bir şirket midir? Kooperatif midir? Birlik midir? Yoksa siyasi bir kuruluş mudur?

22-Şayet Bulgar gül yağı Gülbirlik için bu kadar kıymetli ise neden şehrimizde faaliyet gösteren yabancı gülyağı firmaları gibi Bulgaristan’a gidip bir Gülbirlik Gülyağı Fabrikası kurmamışlardır ve göğsümüzü kabartmamışlardır?

23-Gülbirlik yöneticileri tüm bu olan bitenler karşısında olması gerektiği gibi gülü, Isparta’yı ve Isparta’nın en büyük marka değerini korumak adına istifa etmeyi hiç düşünmemişler midir?

 

Saygıdeğer Kamuoyu;

Şahsımın bu kuruma karşı soracağı sorular bunlarla tükenmez lakin sayın yönetimi zor duruma sokmamak için öncelikle bu sorularımızın cevaplarını merakla bekliyorum. Sorularıma cevap alamazsak suskunluk aslındandır kainesine itibar edeceğimizi ifade etmek isterim.

Barış GÜMÜŞ

MCC KOZMETİK AŞ

Yönetim Kurulu Başkanı

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Gülcü

07 Temmuz 2020 Salı 02:57

Ağzı olan konuşuyor, Bizde yorum yapmak için uğraşıyoruz.Arkadaşlar dinime küfreden müslüman olsa bari, içim yanmaz

Vendetta

04 Temmuz 2020 Cumartesi 12:37

Cebinde İ-phone, Samsung vs. ithal telefon olanlar, gelmiş burada atıp tutuyor. İşinize bakın...

DENETİM ŞART

04 Temmuz 2020 Cumartesi 07:56

GÜL ÜRETİCİSİNE KOTA KOY, SONRA GİT YURT DIŞINDAN GÜLYAĞI İTHAL ET VAY UTANMAZ VAY. O ZAMAN ÇAYKURDA RİZEDE ÇAY KOTASI KOYUP ÇAY ÜRETİCİSİNDEN ÇAY ALMAYIP SİNGAPURDAN İTHAL ETSİN.. ÜRETME İTHAL ET. TÜRKİYENİN SON YILLARDAKİ DURUMU BU MAALESEF

Gülüzar

03 Temmuz 2020 Cuma 23:48

Arkadaşlar.Bu olayın muhattabı bu kooperatifin üyeleridir öncelikle.Hesap sorulacaksa bu işin emekçileri ve birebir muhattapları üyeler sorar.Barış gümüş ya da herhangi birisi olaya müdahil olmadan önce üyeler zaten gereğini yapar.

Vendetta

03 Temmuz 2020 Cuma 19:42

Sayın gümüş; evindeki TV Vestel mi ? Çamaşır makinesi Beko veya Arçelik mi ? Kullandığın TLF. Vestelin telefonu mu ? bunları üreten fabrikalarımız varken sen başka marka kullanıyorsan bu da ihanettir...

Vendetta

03 Temmuz 2020 Cuma 19:39

Adam Gülbirlik'e ortak. Senede 1 ton gül yetiştiriyorsa, bunun 200 kilosunu Gülbirlik'e 800 kilosunu peşin olarak özel sektöre veriyor. Beyleeer, yüzlerce dönüm gül dikildi. Özel sektör doydu. Ortak napacak " gülümü kaynatıver " diye Gülbirlik'e geliyor. Ulan, sen 1 ton gülün hepsini Gülbirlik'e vermemişsin sonra " neden kota uygulanıyor ? " Gülü peşin satarken kimsenin gıkı çıkmıyordu. Gülbirlik kilosunu 9,20 TL'den alırken iyiydi. Diktiginiz gülleri toplatacak adam bulamıyorsunuz. suçlu kim ?

doğa aşığı

03 Temmuz 2020 Cuma 16:22

Eski gül yetiştiricilerinden bir kişi olarak gül üreticileri ve gül yağı imalatcıları diye ikiye ayırıyoruz. dedem gül birliğin kurucularındandır. şu anda gülcülük yapmıyorum.sebebi ise gül yağı imalatçılarıdır. bu zamana kadar pilanlı ve bilinçli bir üretim ve imalat yapılmadı hep kara düzen. üretici fazla para alma hayalinde imalatcı ucuza alma peşinde bu kısır döngü devem etmekte. gül birlik sadece gül degil ıspartamızda kokulu bitki ve meyve çeşidi çok ürün çeşitliliğini çogaltmalı.

Serdar

03 Temmuz 2020 Cuma 14:28

Ispartanın kazanmasını isteyen yok herkesin derdi cebi kimse burada bir şey anlatmasın mevzu dışardan bakınca net görünüyor ,ama koyun diyince kızıyorsunuz e kime vereceğiz kime verirseniz verin hepsinin derdi cep gerisi teferruat

Özet

03 Temmuz 2020 Cuma 12:23

Ayrıca burda Rosense nin ürünü nü kopyalayan o. Gülbirlik 'in düştüğü durumdan kendine fayda çıkarmaya çalışan da o. Yani soruları sormuş ama Gülbirlik ve gülü düşündüğü için değilkendine fayda sağlamak için. Ne güzel dünya.3- Diğer Gülyağı üreticileri:Diğer üreticiler de elini taşın altına koymalı ve Gülü alıp işlemeli onlar da Gülbirlik gibi olmasa da kota uyguladılar

Özet

03 Temmuz 2020 Cuma 12:19

Beyler ben size durumu özetleyeyim. 1- Gülbirlik:Gülbirlik Bulgaristandan yağ alıp satabilir bunda sıkıntı yok. Ama şimdi Gülbirlik'in bulgaristan da üretimi yok müşteri niye Gülbirlik ten Bulgar yağı istesin ki. Yani karıştırıp Türk yağı diye satmışlar. Ancak Gülbirlik'in en büyük yanlışı Bulgaristan dan yağ alırken ortaklarından Gül almaması yada kota yoluyla az alması bunu kimseye anlatamazlar.2- Barış Gümüş:Kendisi sütten çıkmış ak kaşık değil. İşten çok laf ürettiğini herkes biliyor.

Aykırı Ses

03 Temmuz 2020 Cuma 10:15

21. soruya dikkat; Barış Bey Gülbirlik siyasi bir kuruluş mudur, derken neyi kastediyor? Biz de bir soru s****ım, Barış Bey iş insanı olarak etkinliği hangi siyasilere borçlu bulunuyor?

mahoniye ithafen

03 Temmuz 2020 Cuma 09:45

mahoni denen zat bu kooperatifin yöneticilerine açıklama yapan kimdi? Allah recebi değilmi onlara destek olan onlarla yiyip içip gezen gögkgöz ile recep değilmi geçen sene gül fiyatları düştü diye feveran ettiğimizde allah recebi yönetimin arkasında durmadımı sen nerede yaşıyorsun merak ediyorum biz vurmak için değil büyümek için ak partiye vuruyoruz ama anlaşılan bulgaristandan gelen saman yetmemiş senin kafayı açmaya

Mahoni'ye cevap

03 Temmuz 2020 Cuma 09:42

İlimizin adı anılınca ilk akla gelen Isparta gülünün düştüğü hale bakın. Hele hele bu gülü yöneten kooperatifin içine düştüğü hale bakın. Tabi birde bu yöneticileri denetleyemeyen siyasilere ve ilimiz vekillerine bakın. Haaa birde MAHONİ ismi ile yazı yazan ak trolle bakın. Vah benim ülkem vah benim güzel şehrim vah benim temiz yürekli insanlarım.

Deli gadir

03 Temmuz 2020 Cuma 09:41

Barış bey milletim köylünün sesi olmuşsunuz, herkesin sormak istediği sorular bunlar, bakalım cevap verebilecekmi merakla bekliyoruz.

Doğrusu

03 Temmuz 2020 Cuma 09:28

Eğer bu soruları bu işin kaymağını yiyen guneykent ve keciborlu sormuyorsa hala yola devam diyorsa birakin daginik kalsin

demi la

03 Temmuz 2020 Cuma 09:15

Ula barış aldın tkdk dan paracıkları cebin dolu konuşuyorsun ama doğru konuşmuşsun afferin sana. Şu gülbirlik başkanının tipine baksana tokatçı gibi.

Tahkim

03 Temmuz 2020 Cuma 09:02

Mahoni ismi ile yorum yapan insan! Ne yiyip içiyorsun sen. Çiftçinin üreticinin sorunlarını muz cumhuriyetinden birisi çözecek değil. Ama sende haklısın senin gibi düşünen üretici, çiftçi, asgari ücretliler ile aynı şeyleri yiyip içiyorsunuz.....

Behzat ç.

03 Temmuz 2020 Cuma 08:54

ADALET birgün herkeze lazım olur. Yıllarca ithal et geldi besicinin arkasında durmadınız, ithal saman geldi çiftçinin arkasında durmadınız ve daha nice yerli üreticilerimiz alnının terinin emeğinin karşılığını alamadı yine sustunuz. Kusura bakmayın o adalet duygusu gün gelir seninde kapını çalar.Saygılarımla...

ISPARTA

03 Temmuz 2020 Cuma 08:51

seçimle gelen seçimle gider. genel kurulda bunlar konuşulur. demokrasi ve hukukun gereği budur. böyle ucuz siyasetlerle köklü bir kurumu yıpratmaya kimsenin hakkı yoktur. ısparta gülcülüğüne en çok katkısı olan kurum sahipsiz değildir. Üyeleri ile daha güçlü yarınlara yürüyecektir. Ticari kaygılarla cadı kazanına odun taşıyanlar unutmayın cehenneme herkes kendi odununu taşıyor. Müslüman duyduğu ile iş yapmaz. Günün gerekliliklerine ayak uyduramazsak ayakta kalamazsın. Bu ticaretin gereği

Vendetta

03 Temmuz 2020 Cuma 02:58

Çiftçileri o kadar düşünüyorsunuz da neden gülçiçeği fiyatını, Gülbirlik açıklamadan " ben şu fiyattan alıyorum " demiyorsunuz ? Sözüm ona 3 kuşaktır kozmetik sektöründe olan işletmeler hangi ülkelere kozmetik ürünleri ihraç ediyor ? Gülbirlik'in kapısının önünde yatıp " biz müşteri bulamadık, bizim yağımızı da satıverin " diyenler kimler ? Bu soruları da siz cevaplayın...

Ispartalı

03 Temmuz 2020 Cuma 01:47

Bir soruda benden biri 5 dönem diyeri 4 dönem milet vekili olacaksın ısparta konya yoluna ısparta antalya yoluna ısparta gülüne ve deyerlerine sayip çıkmayacaksın kimi canıyla yolda kimi tarlada emegiyle bedel ödeyecek sizde benim vekilim olacaksınız o koltugu boş yere doldurmayın bu topraklara hizmet edecek vatan evlatların önünde durmayın

Merak Ettim

03 Temmuz 2020 Cuma 01:37

Gülbirlik bir kooperatif ve üretici ortakların menfaati gereği üyelerin ürününü piyasa koşulları içinde en uygun fiyattan satın alıp üreticiyi kalkındırmak bu kooperatifin ana işi. Bu ürün çok özel bir ürün ve dünya rekoltesinin en büyük payı Ispartalı üreticilere ait. Birlik üretici ortağına uygun bir fiyat vermediyse üretici piyasada aynı ürüne daha iyi fiyat verene malını verir. Üreticiye uygun bir fiyat ödemek yerine yurtdışından ürün ithal ederek üreticinizi nasıl kalkındıracaksınız?

Haşim güven

03 Temmuz 2020 Cuma 01:29

Gülbirlik arpalık olmuş yandaşlara yarıyor vatandaşa bir şey yok herkez memmun allah sorar hesabını yönetim kurulu üyeleri ne iş yapıyor havadan 3 bin maaş ye kürkün ye lsparta için acı bir kayıp

Vatandaş

03 Temmuz 2020 Cuma 01:23

Barış bey siyasi ve ticari bakımdan aktif olmakla birlikte kozmetik alanında doğru, dürüst ve profesyonel bir çaba içerisinde. Şehir için de dertlenen bir adam olarak bu konularda sitemde bulunması ****et doğaldır. Şeffaflık açısından muhatapların cevaplaması gereken sorular bunlar.

Ispartalı

03 Temmuz 2020 Cuma 01:13

Gülbirlik bir kooperatif. Varlık amacı yerel üreticiye destek olmak, ürününün değerini artırmak, yöre insanını kalkındırmak ve bölgenin en önemli ürününü geliştirecek yol izlemek. Ama bütün bunları Bulgaristan’dan gülyağı ithal ederek nasıl gerçekleştirirsiniz ki? Burada ne açıklama getirirseniz getirin, birlik varlık amacına uymayan bir işe girmiş.Zorda kalınca şirket olduğunuz aklınıza geliyorsa bu işletmeyi şirketin varlık amacına uygun yönetip 8.000 üretici ortağınızın menfaatine odaklanın.

Dr Gadget

03 Temmuz 2020 Cuma 00:14

Bir yıldan üç yıla kadar hapis ve yirmi bin güne kadar para cezası nelere kâdîrmiş.. Taklide ve sentetiğe devam ;]

Mahoni

02 Temmuz 2020 Perşembe 23:38

Kardeşim bu kooperatif hala neden salaga yatıyorsunuz bu siyasi degil ne ak partinin ne chp nin bu koop başkan ,yönetşciler ve uyelerin sorunu gunahı devabı bunların biri çıkmış recep gökgöz yazmış ne alaka ( bugun hava sıcak işye recep in yğzünden) mallık bedava iki araba kaza yaptı hah fırsat vur ak partiye

Ne cevherler var

02 Temmuz 2020 Perşembe 23:33

Çok güzel kaset siyaseti biri düğmeye bastı. Rakip firma yürüsün kim tutar seni

Vatandaş32

02 Temmuz 2020 Perşembe 23:08

o değil de vekilsiz chp ıspartada gündem belirliyor

kurmay

02 Temmuz 2020 Perşembe 22:22

iksir kozmetik de rosense marka gülsuyu kutularını birebir taklit etmiş. Halbuki diğer ambalaj tasarımlarınız oldukça güzel bu bağlamda taklide gerek yoktu

Müftüzade İsmail Efendi torunu Serhat DERELİ

02 Temmuz 2020 Perşembe 22:16

Görüyorum ki at eşşeğe dönmüş arpadan samana mahkum edilmiş yönetemiyorsunuz verin o fabrikayı ve imkanları 10bin işçi istihdam eden bir Dünya markası olsun aksini iddaa eden varsa vekilde olsa buyursun gelsin ben burdayım davraz mahallesindeyim çok uzakta deilim iş bilenin kılıç kuşananın yiğit ölse de adı kalır. Hadi bakalım bomba32 yayınla yürekli ol.

ısparta duyarlısı

02 Temmuz 2020 Perşembe 20:46

eee ısparta bu recebe dikkat edin dedik vatan haini dediniz gokgoze dikkat edin dedik fetocusunuz dediniz size müstühaktır acımıyorum yerli ve milli olma yolunda devam ediyorsunuz bu birliğin yönetimiyle recep ve gokgoz beraber degilmi hadi hakkınızı arasınza recebe sorsanıza yürekli olan recepten hesap sorar

Hakikat

02 Temmuz 2020 Perşembe 20:20

Şimdi barış beye sesleniyorum anlattklarınızda hepsinde haklısınız gülbirlik tamamen foyasko ama şurda da bir gerçek var sizde bu fiyasko olan gülbirliğin ambalajlarının ürünlerinin hepsi firmanızla birebir şizde firmanın taklit ettiği konularda da açıklık getirmenizi bekliyoruz

güllü

02 Temmuz 2020 Perşembe 20:01

Gülbirlik'in ismi Bulgarcası RozaEdinstvo olarak değişmelidir.

Avşar beyi

02 Temmuz 2020 Perşembe 20:00

Bu sorulara cevap vermek güven, özveri ve tecrübe gerektirir

Emir

02 Temmuz 2020 Perşembe 19:39

Kime soruyon sen bu sorulari adamin surat odungibi

ali

02 Temmuz 2020 Perşembe 19:32

Bence bu adam 30 yıldır nasıl yönetim kurulu başkanlığı yapmaktadır. Araştırılması gereken konu budur. Bunların 30 yıl yönetimde kalabilmesi iyi bir tez konusudur.Tarım ekonomistlerine duyurulur.

mahalle sakini

02 Temmuz 2020 Perşembe 18:47

allah alllah :)

ali başkan

02 Temmuz 2020 Perşembe 18:46

barış bey yks den daha zor sorular bunlar bildiğim kadarıyla bu sorulara cevep verebilecek babayiğit gülbirlikte yer almıyor. onlar apart sektöründen soru sorarsanız daha iyi yanıt alabilrisiniz. çoğu apart sektöründe ...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR