19 Nisan 2024 Cuma

GÜNAYDIN ITKM KONUSUNDA FLAŞ AÇIKLAMA YAPTI

GÜNAYDIN ITKM KONUSUNDA FLAŞ AÇIKLAMA YAPTI

Isparta

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, İYİ Parti ve AK Parti kanadından ITKM üzerinden kendisine yönelik eleştirilere karşı ‘bulanık suda balık avlama hesabındalar’ yorumunda bulundu. İyi Parti Belediye Başkan Adayı Gökmenoğlu’na ‘Her tarafı açık gir’ dedi. Konuyu Beştepe’ye taşıyacaklarını söyledi

BELEDİYENİN ITKM’Yİ

ÇÖZMEYE GÜCÜ YETER

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yılan hikayesine dönen Isparta Ticaret Kültür Merkezi üzerinden kendisine yönelik gelen eleştirilere yanıt verdi. Günaydın, kapıyı kırar girerim diyen İyi Parti Belediye Başkan Adayı Gökmen Gökmenoğlu’na “Böyle kapıyı açarım da girerim sözleri, bunlar boş sözler” göndermesinde bulundu. Kayyum heyetinin buranın açılması için çaba göstermediğini öne sürdü. Bu konuyla ilgili olarak bir dosya hazırlandığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacağını aktaran Günaydın, ‘olmazsa kendimiz çözeceğiz’ dedi.   

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Halıcılar, Tuhafiyeciler, Manifaturacılar, Dokumacılar ve Kilimciler Odasını ziyaret etti. Beraberinde belediye meclisi üyeleri ile birlikte Oda Başkanı Mehmet Dolaksız ve yönetimi ile birlikte üyelerini ziyaret eden Başkan Günaydın burada önemli açıklamalarda bulundu.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyetini ifade eden ve teşekkürlerini ileten, Halıcılar, Tuhafiyeciler, Manifaturacılar, Dokumacılar ve Kilimciler Odası Başkanı Mehmet Dolaksız, “Sayın Başkanım köy garajı esnafları başta olmak üzere kiracılara zam yapmadığınız için teşekkür ederiz. Pazaryerlerinde pazaryeri ücretlerine zam yapmadığınız için ayrıca teşekkür ediyoruz. Hastanenin taşınması ve ITKM’den dolayı esnafımız zor durumda. ITKM’nin bir an önce açılmasını talep ediyoruz. Bir de yeni otogarın bulunduğu alana pazaryeri yapılmasını diliyoruz” dedi.  

Tüm esnafları ele alıp onlara gönülden faydalı olma arzusu içerisinde çalıştıklarını söyleyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Hiçbir zaman ihtiyaçlar bitmez. Birkaç küçük istekler oldu bunları en kısa zamanda yaparız. ITKM ile ilgili olarak geçen günlerde başkan yardımız ve hukukçumuz uzun bir açıklamada bulundu. Bu hizmet devlete geçti diye sevinirken, bunların da çalışmadığı, yapmadığı ortaya çıktı. bu konuda en büyük çabayı gösteren ismin. Bu konuyu çözeceğiz, böyle kalacak değil. Bunun da hakkından geleceğiz. Birileri de ‘ben tekmeyi vuracağım, içeriye gireceğim’ diyor. Açık buyursun girsin, her taraf açık zaten. Böyle anlamsız ve bilgisiz konuşmalar esnafımızın kafasını karıştırır. Zaten amaçları da bu, bulanık suda balık avlayabilir miyiz? hesaplarına girenler var. Bulanık suda, eğer orada balık yoksa avlayamazsın. Av yapamazsın, böyle avcılarımız da çıkıyor” dedi.  

Bu konuyla ilgili olarak bir dosya hazırlandığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacağını aktaran Günaydın şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanımıza da konuyu ileteceğiz, rica edeceğiz olmazsa biz kendimiz yapacağız. Belediyemizin buna gücü yeter. Halkımız biraz müsterih olsun, sizler müsterih olun. Böyle kapıyı açarım da girerim sözleri, bunlar boş sözler. Derdimiz hizmet, hayatımız hizmet”

Esnafın yapılan çalışmaları takdir ettiğini belirten Günaydın, “Sizlerde yapılan çalışmaları takdir eden bir Isparta halkısınız. Pazaryerlerine on seneden buyana zam yapılmadı. Dün müstecirlerimizi topladık, yüzde 38.5’luk zam oranı yerine yüzde bir yaptık. Biz esnaf adına bazı şeyleri ciddi anlamda göğüslüyoruz. O kanunun karşısında görevimizi yerine getirdik, yüzde bir zam yaptık. Göğsümüzü halkımız adına kalkan oluyoruz. Biz bir kalkanız, neye karşı esnafa, halkımıza karşı. Bunu korkmadan çekinmeden yapıyoruz. Halkımız yaşamalı, mutluluk duymalı, refaha kavuşmalı. Yeni dönemde daha büyük rahatlıklar gelecek. Biz burada her şeyden önce esnafımızın yanındayız. Isparta halkı ve esnafı olarak büyük bir mücadeleye giriyoruz, o da sürümden kazanç olacak. Esnafımıza halkımıza canımız feda, çalışacağız” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

fakir istem işçileri

04 Ocak 2019 Cuma 11:09

SAYIN BAŞKAN İSTEM İŞÇİSİ HEM BULANIK HEM ÇAMURDA BALIK AVLAMAYA ÇALIŞAN BU İSTEM İŞÇİLERİNİ Bİ GÖRSEN ÇOK İYİ OLAÇAK ÇALIŞANI MAAŞ ALAMIYOR EMEKLİSİ TAZMİNAT YANİ TÜRKÇESİ İSTEMÇİLER RİN COĞUNUN MAAŞŞINDA HACİZ VAR İNSANLIĞIN VARSA Bİ İLGİLEN

Esnaf

04 Ocak 2019 Cuma 00:06

Ziya Başkan; 1999 yılında ilk seçildiğinde Aybatılı’nın başlattığı, hatta subasman seviyesine gelen projeyi yıkmayıp devam ettirseydin, orası faliyete geçeli yıllar olmuştu. Bu gün bu halde olmasının temelinde sizin kişisel kaprisleriniz yatmaktadır. Bu günde o günden pek farkınız yok. hala ıtkm’yi seçim malzemesi edebiliyorsunuz. Orası Aslında sizin ayıbınızdır. Bu gün hala o kaprislerinizden ödün vermeyerek başkalarını suçluyorsunuz. AYIP.

Pazarcı

03 Ocak 2019 Perşembe 23:55

Yenimi aklınıza geldi Cumhurbaşkanına dosya vermek. Itkm kayyuma geçeli ne kadar oldu şimdi Gökmen bey söyleyincemi yada seçim yaklaşıncamı biz hallederiz diyosun. Sen bu zamana kadar hangi hukukçunun görüşünü aldın burası için? Gökmenoğlu baro başkanıyken niye adamın kapısını çalıp bu işin çözümü için fikir almadın niye danışmadın? Bak adam açarım diyor. Demekki hukuksal bir yolu var. Hukuk adamı hukuksuz iş yaparmı? Birde Sanki bu hale gelmesinde senin suçun yokmuş gibi konuşuyorsun.

kartal

03 Ocak 2019 Perşembe 07:21

Türkiye de yaşana bilir şehirler arasında yer almasını sağlayan sayın Belediye başkanıma teşekkür etmeliyiz

Ağlıyanın malı kimseye yar olmazmış!

03 Ocak 2019 Perşembe 00:18

Biz safmıyız! "Ne istedilerde vermedik!" dedikleri yıllarda; sâdece Çarşamba pazarını kentseldönüşüm yapmak için sermayeye (kadıahmetoğullarına) peşkeş çekmedi ak parti yönetimi, bakın internetten kentseldönüşüm yapılan veya yapılmak için milletin ellerinden evleri dükkanları alınan her yerde bin pişmanlık, bin acı, bin aaaah var! Bu itkm'de aynı durumda! Bu sebeble kimseye yar olmuyor orası! Şimdide hedefleri üzümpazarı ve civarı! Isparta merkez adım adım sermayeye teslim edip bizide sürecekler

Milletin malını sermayeye peşkeş!

03 Ocak 2019 Perşembe 00:01

Sayın Yusuf Ziya Günaydın beyefendiciğim, bu sefer hedefleri bütün çarşı merkezini büyük sermayeye peşkeş çekmek! Eskiden müteahhitler, milletten bina veya imarlı arsalarını alıp, 3veya 5 daire bir kaç dükkan karşılığı, arsanın durumuna göre anlaşırlardı, mülk sâhibi bir kuruş ödemeden müteahhit o insanlara vaat ettiği dükkan veya dâireleri teslim ederdi! Bunlar milletin hem mülkünü 2 kuruşa alıp, hem dünya kadar borçlandıracak sermayelere peşkeş çekiyorlar uy****ım, uyaralım!

17 yıldır ülkeyi getirdikleri durum

02 Ocak 2019 Çarşamba 21:36

17 yıldır iktidarda olanlar ülkeyi itkm'den kötü duruma getirdiler! Her şey yerli yabancı büyük sermaye için! Ülke suriyelilerle dolmuş, milleti hangi sermayeye ne şekilde sömürtürüz ! Küçük esnaf sanatkar çiftçi ve işletmeler sonunda büyük sermayeye yem olmak zorunda! Kentseldönüşüm adı altında mülk 2 kuruşa karşılığında borçlanmadan bir dâire bile alamıyacakları bedelle alınıp, şehirleri terk etmek zorunda bırakılıyorlar! Betonlaşan şehirlere ihanet ettik, kandırıldık deyip sıyrılıyorlar!

biz

02 Ocak 2019 Çarşamba 21:20

ya ne cahiller var olay mahkemelik,mahkeme süreci devam ederken nasıl açılacak,bu firmayı ıspartanın başına kim bela etti sorgula bi,fetöcü çıkmadı mı bu şirket,yzg mi verdi ihaleyi ,fetöcülere.bu şirket nerdeyse binanın yüzde 90 ını almış yzg eri alacağım diye uğraşıyor,herkes her şey, bal gibi biliyor da bilmezlikten geliyor,fabrika da satılmıştı hani bi zaman da yzg geri almıştı,bu kadar balık beyinli olmamak lazım

nankor

02 Ocak 2019 Çarşamba 21:01

sen kendini uyanik bu milletinde aptalmi saniyorsun bu millet sana binsans daha vermez sen degil dilek gunayfin aday olsa idi zaten o hanim yonetiyor Bu millet yemez artik son kullanma tarihin gecti senin

Isparta ısparta

02 Ocak 2019 Çarşamba 20:31

Çözsene o zaman başkan günaydın. Yıllardır niye çözemedin

kadim medeniyet

02 Ocak 2019 Çarşamba 15:44

Birileri kayyuma devredildikten sonra Ruhsat müsaadesi vermeden PENİSSİLVANİAYA ya yaranmak mı istemiştir.?

kadim medeniyet

02 Ocak 2019 Çarşamba 15:42

Orman da ASLAN bütün ahaliyi toplamış nutuk atıyormuş.Bana baş aşçı lazım demiş ASLAN KIRAL,Kurt ben yaparım demiş.Anlat bakalım halkıma demiş.Kurt sen deveyi yerken ben öküzü,sen keçiyi yerken ben tavuğu en son sen yoluna ben yoluma demiş.Aslan bir pençe vurarak yere sermiş.Tilki ben başaşçı olmak istiyorum demiş.O da anlatmış en son bu naçiz vucudum kıralıma feda olsun beni de yersin demiş.Kıral çelimsiz tilki bu adil paylaşımı kimden öğrendin diye sorunca; YERDE YATAN BEYİNSİZ KURTTAN demiş.

Adem

02 Ocak 2019 Çarşamba 14:59

siz kazanamazsanız bu otogar inşaatını falan durdurmazlar inşallah

Davrazlı

02 Ocak 2019 Çarşamba 14:58

davraz mahallesindeki aquaparkı yeniden faaliyete geçirin 5 yıldır atıl durumda yatıyor. gökçayı ve ayazmanayı yeniden canlandırın. trafik sorununu çözün ıtkm nasıl çözülecek bilmiyorum çözülürse iyi olacak. şehri cazibe merkezi haline getirin. kim yaparsa bunlara ilişkin projesi olana oy vereceğiz.

Ispartalı

02 Ocak 2019 Çarşamba 14:40

Itkmyi belediynin hangi vekilllerin neden açtırmadığını sorgulayın önce o inşşat daha öncefetö fetö değildi hoca efendiydi açtırmadıkları zaman o dönem kimse birşey diyemiyordu burda cahil cahil konuşcağınıza gidip bürokrasiyi araştırın sonra konuşun siyasi vampirler sizin bizim başkanımız değil kimse bazı sebepleri aşıp açtırmadılar izin vermediler kayyum atanan belediyelerebakın şirktlre bakın hepsi devlete geçti burası neden geçmedi çünkü siyasi malzeme biz geldik biz açtık diceksinz yemezler

Aslan Kuzu

02 Ocak 2019 Çarşamba 13:50

beş sene daha sana şans verip bekleyecek miyiz çözeceksin diye. çözseydin madem??? neden çözmedin??? bedavadan verilen yerlerle ilgili işlem yaptınız mı??? fetöcü şirkete rant sağlayanları şikayet ettiniz mi??? kayyum ilgilenmiyorsa sen gereken işlemi yaparsın belediye olarak neden yapmadın???

joseph morning

02 Ocak 2019 Çarşamba 13:48

kimsede çıkıp demiyorki inşaat kayyuma devredilip 15 milyon ödenek çıktığında inşaat ruhsatını neden iptal ettin? Yeni ruhsat neden vermedin? Bu inşaatın bitmemesi karşılığında, Hangi avm den kaç m2 dükkan aldın?

Ahmet

02 Ocak 2019 Çarşamba 13:32

Dosya harızlamışsın maşallah.Nerdeydin.Helal olsun Gökmen gökmenoğluna.Hepinize ayar çekti

Bld yeterli açıklamayı yaptı anlamak isteyene

02 Ocak 2019 Çarşamba 13:22

Bld yeterli açıklamayı fazlasıyla yaptı ama anlamak isteyene anlamak istemeyen için ne desen her dilde açıklama yapsan da niyetleri iyi değil

Firildak

02 Ocak 2019 Çarşamba 13:13

Boş başkan edebiyat yapma 1999 2004 döneminde niye bitirmedin aybatili yapmış olduğu proje yıl gittin bide sen temel attın dibine olması deyip yemez millet bunu sütten çıkmış ak kaşık sanki bile biliyor nedense hep seni zamanında duruyor

Kural

02 Ocak 2019 Çarşamba 13:03

Belediyenin gücü yetiyosa çözseydin 5 senedir

Zafer mahallsi

02 Ocak 2019 Çarşamba 13:02

Sayin baskan madem belediyenin orayi acmaya gucu yetecektide ndden acmadin acmamak icin surekli milledi kandirdin bundan 2 sene onde k**** 32 de mutait eger acmasa ben sozlesmeyi fes edecem ben ihaleye cikacam diyen sendin ne oldu burayi acmamak icin 10 sene senim elime baktik ama artik kanmiyiruz sonun geldi

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR