25 Nisan 2024 Perşembe

Hasat işsizliği azaltacak

Yaz aylarının gelmesiyle tarım sektöründe hareketlilik yaşanacağını bildiren Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, bu hareketliliğin istihdamı artıracağını söyledi.

Isparta

 Yaz aylarının gelmesiyle tarım sektöründe hareketlilik yaşanacağını bildiren Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, bu hareketliliğin istihdamı artıracağını söyledi. Kutlu,     “Hasat mevsimine giriliyor. Yaz döneminde tarım, işsizliği büyük ölçüde önlüyor” dedi. 

 

Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, yaz aylarının gelmesiyle tarım sektöründe hareketliliğin yaşandığını söyledi. Bu hareketliliğin istihdamı artırdığını belirten Kutlu, önümüzdeki günlerde de hasat döneminin de başlayacağını kaydetti. Tarımda işsizliğin minimum seviyeye ineceğini anlatan Kutlu, “Yaz aylarının başlaması nedeniyle Nisan ayından itibaren bağ-bahçelerin sürülmesi, çapalanması, ilaçlanması ve gübrelenmesi başladı. Buda işsizliği önemli bir katkıda bulundu. Kırsal kesimde işsizlik minimum seviye indirildi. Öte yandan hasat dönemleri başlıyor. Mayıs 15’ten itibaren ortalama kırk gün sürecek olan gül hasat dönemi giriyor. Temmuz ayında hububat ve kiraz hasat dönemi başlıyor. Tarımda yaşanan hareketlilik ekim ayında yapılacak elma hasadına kadar devam edecek. Tarım işsizliği büyük ölçüde önleyecek. Hatta öyle zamanlar olacak ki tarımda çalışacak işçi bulamayacağız” diye konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR