25 Nisan 2024 Perşembe

Heryerde festival var, Türkçe Olimpiyatları Dünyada tek

Vali Oğuz, böyle konuştu.

Isparta

TÜRKÇEDER tarafından her yıl yapılan ve Dünyada tek olması nedeniyle büyük yankı uyandıran Türkçe Olimpiyatları, 10.yılında yurt geneline yayılıyor. Birçok ülkeden binlerce öğrencinin katıldığı Türkçe Olimpiyatları’nın bir ayağı 7 Haziran 2012 tarihinde Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirilecek. 3 ülkeden yüzlerce misafir öğrencinin katılacağı olimpiyatların Isparta ayağını Altınbaşak Mezunlar Derneği ile Özel Altınbaşak Eğitim Kurumları organize ediyor.

            7 Haziran’da Isparta’da gerçekleştirilecek programın tanıtımı için dün Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Anadolu Lisesi’nde basın toplantısı düzenlendi. Vali Memduh Oğuz’un da katıldığı toplantıya Altınbaşak Mezunlar Derneği Başkanı Hasan Çelik, Altınbaşak Eğitim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Keskin, Altınbaşak Bedri Ayhan Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Adem Demiralay, Eğitim Koordinatörü Vahit Çiftçi, Altınbaşak Bedri Ayhan İlköğretim Okulu Müdürü Ömer Doğan, Körfez Dershaneleri Genel Müdürü Ali Rıza Pamuk, Altınbaşak Yemek yetkilileri katıldı.

            Vali Memduh Oğuz, dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda öğrencinin katılacağı organizasyonun Isparta için çok önemli olduğunu söyledi. 7 Haziran’da yapılacak etkinliğe tüm Isparta halkını davet eden Oğuz, aynı tarihlere denk gelen SDÜ Gül Sempozyumu ve Mezuniyet Töreni ile Belediye’nin düzenlediği Gül, Halı, Kültür ve Turizm Festivali’nin Türkçe Olimpiyatları ile birleştirilmemesinden yakınan Oğuz, “bizim kültürümüzde ‘benim olsun’ mantığı var. Tüm bu önemli etkinlikler Isparta etkinliği adı altında gerçekleştirilebilirdi. Festival her yerde yapılıyor. İsmini duymadığımız hatta komik olarak değerlendirdiğimiz bir çok ürünle ilgili festivaller yapılıyor. Ama Türkçe Olimpiyatları dünyada tek organizasyon. Isparta’nın tanıtımı ancak bu organizasyonla sağlanabilir. İnşallah bu birlikteliği gelecek yıl sağlayabiliriz. Bu durumu bir özeleştiri olarak bildiriyorum” diye konuştu.

            Altınbaşak Eğitim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Keskin de Vali Memduh Oğuz’a maddi ve manevi desteklerinden ötürü teşekkür etti. 6 Haziran’da misafir öğrencilerin Isparta’da olacağını kaydeden Keskin, 7 Haziran’daki programa tüm Isparta halkını davet etti.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR