29 Mart 2024 Cuma

HURDA TEŞVİK RAKAMINDA ARTIŞ PİYASALARA OLUMLU YANSIR

HURDA TEŞVİK RAKAMINDA ARTIŞ PİYASALARA OLUMLU YANSIR

Isparta

EKKK Altıncı Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, hurda araçlar için ÖTV teşvik indiriminin 10 bin TL'den 15 bin TL'ye çıkarılmasının ekonomiye olumlu yansıyacağını söyledi.

Yeni ekonomik düzenlemeleri içeren Torba Yasa tasarısı TBMM’nin gündemine geldi. Yasa tasarısında  esnafın uzun süredir beklediği hurda araçlar için ÖTV teşvik indiriminin 10 bin TL'den 15 bin TL'ye çıkarılması da yer alıyor. EKKK Altıncı Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, ÖTV indiriminin enflasyonun da göz önünde bulundurularak artırılmasının olumlu bir gelişme olduğunu iletti.  Türkiye’nin hurda ithalatına çok ciddi rakamlar ödediğine dikkat çeken Tural, hurda teşvik rakamındaki, artışın piyasalara olumlu yansıyacağını açıkladı. Tural, aracını hurdaya ayırmak isteyip indirimi yeterli bulmadığı için bekleyenlerin; araçlarını ellerinde bekletmeye gerek kalmadan rahatça hurdaya ayırabileceklerine vurgu yaptı.

EKONOMİYE KATKI SAĞLAR

Hurda araç indirim bedelinin artırılmasının,  aracını hurdaya ayırmak isteyen vatandaşlar için sevindirici olduğunu kaydeden Tural, “Sadece son 10 yılda hurda ithalatına harcadığımız para 6,5 milyar dolar. Hurdaya ayrılması beklenen 8 milyona yakın aracın sahipleri için ÖTV teşvik indiriminin artması bu anlamda da sevindirici. Bu indirim hurdaya ayrılan araç sayısının artmasını sağlayacak. Hurdaya ayrılan araç sayısının artması demek, çevreye ve doğaya zarar veren, hava kirliliğine sebep olan araçların, trafikte can ve mal kayıplarının, hurda ithalatının azalması, dolayısıyla ekonomiye katkı sağlanması anlamına geliyor. Savunma sanayimizin en çok ihtiyaç duyduğu kalemin de hurda olduğu göz önünde bulundurulduğunda bu gelişme hurda ithalatının azalması ve dışarı çıkan döviz miktarının azalması başta olmak üzere her açıdan ülkemize ekonomi ve sanayi bakımında faydalıdır” diye konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR