23 Nisan 2024 Salı

İL HIFZISSIHHA KURULU KARARLARI UYGULANMAYA BAŞLADI

İL HIFZISSIHHA KURULU KARARLARI UYGULANMAYA BAŞLADI

Isparta

30 Mart 2020 tarihinde Vali Ömer Seymenoğlu başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararlar uygulanmaya başladı.

Kurulun aldığı “114. Cadde, 113. Cadde Mimar Sinan Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve 6 Mart Caddesinde araçların duraklama yapması ve park etmesinin yasaklanması” kararı gereğince caddelere güvenlik şeritleri çekildi. Uygulama sonrası cadde üzerindeki araç trafiğinde gözle görülür azalma yaşandı.

Ayrıca, “Banka, PTT ve bekleme oluşturulan diğer işyerlerinin girişlerine ve önlerine vatandaşlarımızın evde kalmaları ve sosyal mesafe kurallarına uyulması ile ilgili gerekli afişlerin asılmak suretiyle uyarılmasına, yerlerde 1,5 metre aralıklarla bekleme noktası uyarı yazı ve işaretlemelerinin yapılmasına, Emniyet Müdürlüğünce bariyerlerle desteklenmesi” kararı gereğince de ilgili yerlerde gerekli önlemler alındı.

Isparta Valiliği görevlileri, merkez PTT şubesi ve banka şubeleri önlerine 1,5 metre aralıklarla “Sağlığın İçin Burada Dur, Sosyal Mesafeni Koru” ve “Evde Kal Isparta” uyarılarının bulunduğu çıkartmaları yapıştırdılar. Uyarıları gören vatandaşlar ise 1,5 metre kuralına uyarak sıraya geçtiler.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

zafer

02 Nisan 2020 Perşembe 20:51

park yasakları hoş değil işini hızlıca görüp gidecek adam için otopark kullanma zorunlugu gelicek ve bu alanlar havalandırılması zor temizlemesi zor alanlar ayrıca yürümesi gerekecek bu da sorun. biran öncede otobüs seferleri artırılmalı hatta taksilere teşfik verilmeli.

Esnaf

02 Nisan 2020 Perşembe 19:37

Corona dan dolayı kiramı verememistim bugün dükkan sahibi aradı kirayı düşünme geçtiğimiz ayın kirasını istemiyorum dedi Allah razı olsun...

AOY

02 Nisan 2020 Perşembe 15:14

Allah ın Recebinin haberini niye kaldırdınız!

Vatandas

02 Nisan 2020 Perşembe 14:51

Virüs 8 metreden bile bulaşıyormus. Çıkmayın dışarı.

Yalnız Kurt

02 Nisan 2020 Perşembe 14:01

İlimizde mermer ocakları var buralara Çinliler gelip gidiyor bu Corona Çinde çıktıktan sonra buralara Çinli geldi mi geldiyse takip edildi mi? gerekli test yapıldı mı? Benim ki bir merak. sayın Recep Özel ilimizdeki 268 Vakanın 245 i Umre kaynaklı dedi.. Geriye kalan 23 vaka dış kaynaklı dedi. Bu dış kaynak neresi? Öğrenmek Ispartalının hakkı diye düşünüyorum.

Yalnız Kurt

02 Nisan 2020 Perşembe 13:29

Bu önlemlerle bir yere varılmaz. Bakan açıkladı bu kadar hızlı yayılacağını tahmin etmedik. Ki bakan doktor bilim adamıdır. öbürkünler ne cümleler kurdu tahmin bile edemiyorum. Lafın kısası Tam Saha pres. Yani sokağa çıkma yasağı hem de acilen.. Gerçi 15 gündür muhalefet ve İmamoğlu söylüyor. onlar söyledi diye yapmazlar.

Ali

02 Nisan 2020 Perşembe 13:09

268 vaka var, tedbir alıyorlarmış, aman ne rahatladık

Hasan

02 Nisan 2020 Perşembe 11:41

Sayın Valimize çalışmaların dolayı çok teşekkür ederim

BEHLÜL

02 Nisan 2020 Perşembe 11:15

Virüsün umrecisi umresizi olmaz sevgili dostlar. halkın arasına karıştıysa 14 gün bazılarına göre de 27 güne çıkabilen kuluçka süresindeyse etrafımızda sağımızda solumuzda canlı bombalarla dolaşıyoruz demektir. Canlı bomba bin kat daha iyidir anında ölürsün İtalya daki bir doktor bu hastaların ölümünün ne kadar korkunç olduğunu anlatırken ağlamış ve ömrüm boyunca böyle dehşetli bir olayla karşılaşmadığını itiraf etmişti ve gece rüyalarına girdiğinden ve psikolojisinin bozulduğundan bahsetmişti.

Yalnız Kurt

02 Nisan 2020 Perşembe 10:54

Küçük bir Virüs Tüm Dünyayı diz çöktürdü.. Kabe cami kilise bakmadı. Artık şimdi günah çıkarma zamanı bu işe umreye gidenlerden başlayalım çünkü çoğunluk orda. hakkını yediklerinizle helalleşmeden mi gittiniz. O kumpas davalarında cami önlerinde toplanıp o günahsız komutanları Tv de seyredip gaza gelerek gün görmedik küfürlerle sövenler. hiç helalleşmeyi düşünüyor musunuz. Kahvede oturup alkollü ağzıyla yoldan geçen kız öğrenciye başı açık diye laf atanlar siz ne diyorsunuz. Herkes yediği haltı

Hakan

02 Nisan 2020 Perşembe 10:05

Koronada nüfusa göre 1. yiz ,siz caddelere şerit çekin, bravo ne güzel önlemler ne güzel ne güzel

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR