19 Nisan 2024 Cuma

İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜNE PERSONEL ALINACAK

İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜNE PERSONEL ALINACAK

Isparta

İş-Kur tarafından şu açıklama yapıldı:

“İl Müdürlüğümüz ile Isparta  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü  işbirliğinde aşağıda belirtilen yerlerde  4 ay süreli 01 Ağustos – 30 Kasım 2020 tarihleri arasında 11 kişilik Toplum Yararına Program düzenlenecektir.

Programa katılmak isteyen kişilerin 02 Temmuz 2020 – 06 Temmuz 2020 tarihleri arasında İŞKUR e-şube ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir.

 TOPLUM YARARINA PROGRAM KATILIM ŞARTLARI

a) Kuruma kayıtlı işsiz olmak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin Kuruma kayıtlı olmasını ve SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamasında, başvuru tarihinden önceki son bir aylık sürede 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirilmemiş olmaları ve isteğe bağlı sigortalılık hariç 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamalarını ifade eder. (5510 sayılı Kanunun 4. Maddesinde b fıkrasının 4. bendindeki tarımsal faaliyette bulunanlar ile aynı Kanundaki EK-5 tarım veya orman işlerinde hizmet akdiyle süreksiz olarak çalışanların sigortalılığı kapsamında olan kişilerin, SGK girişi yapıldığında sigortaları SGK tarafından kesildiğinden TYP’ye başvuru yapmalarında ve programa katılmalarında herhangi bir engel bulunmamaktadır.) Kuruma kayıtlı olduğu hâlde TYP düzenlenen alanda ve konuda çalışma izni belgesi olmayan yabancılar ile iş akdi askıda olan mevsimlik işçiler TYP’ye katılamazlar.

b) 18 yaşını tamamlamış olmak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin 18 yaşını tamamlayarak 19 yaşından gün almış olmasını ifade eder.

c) Emekli ve malul aylığı almamak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamasında emekli ve malul aylığı almamasını ifade eder. İş göremezlik ödeneği alanlar TYP’ye katılabilir.

d) Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç); TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla kişinin açık öğretim dışında herhangi bir resmi ya da özel eğitim kurumunda öğrenci olmamasını ifade eder. Uzaktan eğitim alanlar TYP’ye katılamaz

Kamuoyuna önemle duyurur.”

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Bici bici leblebici

03 Temmuz 2020 Cuma 17:14

İl kültür ve turizm müdürümüzün yaptığı herşey ortadadır laf söylemek hakkına sahip olmanız asılsız iftiralarda bulunmanız anlamına gelmez. İlk önce kendi yaptığınız icraatlara bakın ondan sonra laf söyleyin.

Turizm Erbabı

03 Temmuz 2020 Cuma 17:06

Babürşah Hazretleri sen neyin kafasını yaşıyorsun. Ne içiyorsan onu bırak. Küçücük beynini tamamen öldürüyor. Kültür Turizm Müdürünün göreve geldiğinden beri icraatları ortadadır. Birçoğu da basına yansımıştır. Yansımayanları da Valilik sahiplenmiştir. Çok merak ediyorsan Vali Beye sorabilirsin. Sen kimin hizmetkarıysan onun "icraatlarını" bir sorgula önce. Yakında hepinizin ipliği pazara çıkacak.

mehmet

03 Temmuz 2020 Cuma 11:04

Sadece aksu yalvaç ve atabeyde ikemetgah ı olanlar girebiliyormuş salak salak haber yapiyorsunuz insanı hevelendiriyorsunu

Daha sorumlu ve dikkatli haber yapalım

03 Temmuz 2020 Cuma 10:10

Aksu, Yalvaç ve Atabey'de ikamet şartı var, en önemli kısmı duyurmamışsınız, insanlar yanlış bilgi edinip ümitleniyor boş yere....

Babürşah

03 Temmuz 2020 Cuma 09:57

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ancak işkurdan eleman alınacağında haber oluyor. Isparta'nın Kültür ve Turizmine Hurdacı Amat kadar katkısı olmayan Kültür Müdürü ne yapıyor.

Olurmu böyle

02 Temmuz 2020 Perşembe 19:31

Alınsa ne olacak alınacak kişi ler bellidir

VATANDAŞIN BİRİ

02 Temmuz 2020 Perşembe 19:19

alınacaklar belli demi netekim

Bülent

02 Temmuz 2020 Perşembe 16:06

il başkanlığına mı müracaat edeceğiz.

Acaba

02 Temmuz 2020 Perşembe 15:59

4 aylık mı personel alınacakmış anlamadım

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR