29 Mart 2024 Cuma

İLAYDA KILINÇ HAKKINDA 6 AYDAN 1 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ

İLAYDA KILINÇ HAKKINDA 6 AYDAN 1 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ

Isparta

CHP'nin Isparta eski İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlayda Kılınç'ın Fenerbahçe-Trabzonspor derbisi öncesi Twitter hesabından yaptığı, Trabzon ve Trabzonsporlulara yönelik hakaret içeren paylaşımı sonrasında hakkında başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame kabul edildi. Kılınç'ın 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Fenerbahçe-Trabzonspor derbisi öncesi Trabzon ve Trabzonsporlulara yönelik hakaret içeren paylaşımı nedeniyle CHP Isparta Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı görevinden alınan ve disiplin kuruluna sevk edilen İlaydan Kılınç, partisinin kararını beklemeden istifa etmişti. Isparta Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında ise hazırlanan iddianame Isparta Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, Kılınç'ın "halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. İddianamede sanığın kamu haklarından yoksun bırakılması istendi.

İddianamede Kılınç'ın yer alan ifadesinde ise, yaptığı paylaşımını Fenerbahçe-Trabzonspor maçı öncesinde yaptığını ve bireysel olarak gerçekleştirdiğini söyledi. Paylaşımın ardından 5 dakika sonra pişman olduğunu ve kaldırdığını anlattı. Daha sonrasında ise özür dilemek için kendi sosyal medya hesabından bir video paylaştığını kaydetti.

Kılınç'ın paylaşımının Trabzon iline yönelik hakaretler içerdiği belirtilirken, kamu davası açıldığı belirtildi. İddianamede "Trabzon kentine yönelik hakaret ve aşağılama eyleminin kentte yerleşik bulunan tüm kişilere gerçekleşmiş olduğu anlaşılmaktadır. Suçu oluşturan sözlerin vahameti, suçun nitelik olarak çok ve belirsiz sayıda yurttaşı mağdur durumda bırakması ve kamu yararının suçun meydana getirdiği sosyolojik etkiyle birlikte kamu davası açılmıştır." ifadelerine yer verildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

töbolsun

12 Kasım 2020 Perşembe 10:17

etkin pişmanlıktan yararlanamaz mı kimler etkin pişmanlıktan yararlandı. bu kardeşimizde dersini almıştır. bu millet gani gönüllü kimleri affetti

samet tekli

12 Kasım 2020 Perşembe 09:54

beter ol ilayda

Abdullah AYDIN

12 Kasım 2020 Perşembe 00:57

Isparta Spor ile Trabzon Spor maç yapsın. Maçı kaybeden galip sayılsın.

Kenan boratav

11 Kasım 2020 Çarşamba 23:25

Cehapeye sövseydi ödüllendirilirdi.. tek taraflı adalet, kişiye göre adalet, zengin fakir adaleti, fatıma kızı zehrayı hatırlatırım.. sizden olmayanın cezalandırılışındaki acelecilik yıkılış sebebiniz olacaktır

vatandaşın biri

11 Kasım 2020 Çarşamba 23:11

hiçmi işin yoktu senin nasıl bir insansın CHP nin içinde ne işin var senin ve trabzonlulara yaptığın şey özürle geçermi safmısın sen gitte karadenizliye sataş aklınımı yedin yürekmi yedin sen ve küfür yazıklar olsun ya

Hakki

11 Kasım 2020 Çarşamba 19:19

Trabzon'da çeksin cezasını verilecekse

Dede Korkut

11 Kasım 2020 Çarşamba 18:00

Eline akıllı telefonu alıp sosyal medyada gelişi güzel patavatsızca konuşacaksın ondan sonra pişmanım özür dilerim yok öyle bir dünya herkes haddini bilecek Trabzon nereye bağlı yınanistanamı yoksa ermenistana mı kininiz kime o bayana toy diyenler hiç şüpheniz olmasın sizden daha aklı başında

Vatandaş

11 Kasım 2020 Çarşamba 16:54

Bu olayı neden sürekli gündemde. Başka dert yok mu. Büyük insanlar neler söylüyor. Toy bir kız.

Kaya Bilir

11 Kasım 2020 Çarşamba 16:45

Suç sayıp dava açılan sözler, her maçta onbinlerce taraftar tarafından marş gibi söyleniyor. Onlarınki suç değil de bu mu suç?

Vatandaş

11 Kasım 2020 Çarşamba 15:22

Hapis cezası az kalmış ya asmaları lazımdı!

akif

11 Kasım 2020 Çarşamba 15:21

Yeter artık ya daha hayatının baharında, yaşından ve içinde bulunduğu şartlardan mütevellit düşünmeden konuşmuş bir kızcağızın üzerine bu kadar gidilmez. Eminim buraya yazanların çoğunun hem kendisinin hem çocuklarının bu kızınkinden daha ağır söylemleri vardır. Biraz da ¨ben neyim¨ diye kendinize bakın da sonra saldırın.

DAZLAK

11 Kasım 2020 Çarşamba 14:55

Hapise gerek yok...Cezasını Trabzonda birDevlet Dairesinde Çaycılık..Temizlikçilikolarak çekebilir..Hem Trabzon İnsanıylaTanışmış olur hemde barışmış olur..

hüloğcu

11 Kasım 2020 Çarşamba 13:56

din elden gidiiiyyyiiiieeeeaaaaahhhh

doğa aşığı

11 Kasım 2020 Çarşamba 13:47

CUMHURİYET SAVCILARININ BU HASSAS DAVRANIŞLARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM BUNUNLA BİRLİKTE MUHALEFETİN KAZANDIĞI İLLERİ HAKARET EDENLERİ, MUHALEFET PARTİLERİNİ DESTEKLEYEN VATANDAŞLARIMIZI HAKARET EDENLERİ HATTA ALEVİLERİ KÖTÜLEYENLERİDE DAVA AÇMALARINI TEMENNİ EDERİM.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR