19 Nisan 2024 Cuma

İlgili bakanlıklar, boşalan kadroları doldurmak için kolları sıvadı

FETÖ'cü darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında kamuda yaklaşık 70 bin kişi açığa alındı. İlgili bakanlıklar ise açığı doldurmak için kolları sıvadı. Hangi bakanlık ne kadar kadro açtı, alımlar ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Isparta
Bozguna uğratılan Amerika destekli FETÖ'cü darbe girişiminin ardından kamudaki cemaat mensuplarının tasfiyesi gündeme damga vurgu.

Fethullahçı terör örgütünün yıllarca soruların çalınmasıyla on binlerce kişinin hakkı gasp edildi. Şimdi tek tek tasfiye ediliyorlar, gözaltına alınıyor ve tutuklanıyorlar.

Yıllarca hakkı gasp edilerek mağdur edilen yurttaşlar, bileklerinin hakkıyla atanmak için sınav çalışmalarına başladı, görevlendirme yapacak ilgili bakanlıklar da harekete geçti.

Peki, hangi bakanlık kaç kişi alacak?

Adalet Bakanlığı sitesinden yaptığı duyuru ile 3 bin hakim ve savcı alımı yapacağını duyurdu.  11-20 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacak başvuruların ardından sınav 24 Aralık'ta Ankara'da iki oturum halinde olacak. Başvurular, Adalet Bakanlığı'na şahsen ya da posta yolu ile yapılacak.

En dikkat çekici atama ise darbe girişimi sonrası 21 bin 29 öğretmeni açığa alan Milli Eğitim Banlığı'nda olacak. Bakanlık, atamaları kadrolu ve sözleşmeli öğretmen olarak yapacak. Bu yolla yaklaşık 50 bin kişinin yerleştirilmesi hedefleniyor. 

15 bin sözleşmeli öğretmen için Bakanlık, pedagojik formasyon eğitiminin başarıyla tamamlamış adaylara görev verecek.

Adaylar ön başvurularını 8 Ağustos'tan itibaren bakanlık üzerinden yapacak. Diğer tarihler ise bakanlık sitesinden daha sonra duyurulacak.

Bir diğer alım ilanını yapan kurum ise Sağlık Bakanlığı oldu. Bakanlık, 2016 Yılı 4. Dönem İlk Defa ve Yeniden Açıktan Atama Kurası adıyla atama yapacak.

Sağlık Bakanlığı bünyesindeki kurum ve kuruluşlara, uzman tabip, uzman diş tabibi, tabip, diş tabibi ve eczacı kadrolarına atama yapacak. Adaylar ilk başvurularını 4-9 Ağustos tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı'nın sitesinde yer alan Personel Bilgi Sistemi üzerinden yapacak.

Başvuru evraklarının ise son teslim tarihi 15 Ağustos Pazartesi. 23 Ağustos salı günü yapılacak kura çekiminin yeri Sağlık Bakanlığı sitesinden daha sonra duyurulacak. Bakanlık kaç kişi alım yapacağını ise henüz açıklamadı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

fırıldak Musa.

05 Ağustos 2016 Cuma 11:50

SENİRKENT 'TE TEMİZLİK NE ZAMAN ? diye yorum yazan kişiye cevap:Kıymetli hemşerim,fetöcü olan kişilerin isimlerini internetten BİMER 'e-CİMER 'e yapabilirsin.Ayrıca dilekçe ile emniyet müdürlüğne,valiliğe de bu fetöcülerin isimlerini bildirirsin.Ayrıca telefonla emniyet müdürlüğüne,valiliğe,BİMER 'e,CİMER'e bildirebilirsin.Bomba32 nin vb.yerel gazetelerin yorum blümlerinede isimlerini yazabilirsin.Saygılarımla ****lu Osman hocanın damadı fırıldak Musa.

cesars

05 Ağustos 2016 Cuma 10:27

1 milyom memur varsa en az 400 500 bini fetöcüdür bence.ama görevden alınanlar 5 bin geçmicek. idamda gelmicek .fetöcüler yaptıkları yanına kar kalıcak.

Ali Doğrusöz

05 Ağustos 2016 Cuma 09:13

Hiç kimse alınmasın. Kamuda personel fazlalığı var zaten. Eksik olan yerlere fazlalık olan illerden tayin ile takviye yaparsın.

GENÇ SENİRKENTLİ

05 Ağustos 2016 Cuma 08:42

SENİRKENTTE HALA FARKLI KURUMLARDA BU ADAMLARA SEMPATİ DUYAN ZAMANINDA SOHBETLERİNE GİTMİŞ ADAMLAR GÖREV YAPMAKTA.. BU ADAMLAR ŞİMDİ KRİPTO DURUMUNA GEÇTİ VE GİZLENMEYİ TERCİH EDEREK MEYDANLARDA BAYRAK SALLIYORLAR.. VATANDAŞLAR BU ADAMLARIN HEPSİNİ BİLİYOR.. BU ADAMLAR NE ZAMAN AÇIĞA ALINCAKLAR ??

gıdacılar

05 Ağustos 2016 Cuma 08:25

sayın devlet büyüklerımiz gıdanında önünü acın 4 yıl okutduk cocuklarımızı boş 2 yıllık teknıker calışıyor tüm iş yerlerınde pastaneler fırınlar almıyor devlet dayrelerı gıda ögretmenlıgı orta okullarda liselerde

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR