24 Nisan 2024 Çarşamba

İSİM TARTIŞMASINA BELEDİYE SON NOKTAYI KOYDU

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ve MHP’li belediye meclisi üyeleri 3 Şubat’ta Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ali Yılmaz’ın baba ocağını ziyaret etti. Taziyelerini ileten Başkan Günaydın ve meclis üyeleri, pazartesi günkü meclis toplantısında gündeme getirilen ‘Şehidimiz Uzman Çavuş Ali Yılmaz’ın şehit olmadan iki gün önce yakınlarından birisiyle telefon görüşmesinde şehit olursam ismimin Gökkubbe’ye verilmesini isterim’ şeklinde bir beyanının olup olmadığı yönünde aileyle karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Isparta

Ziyaret sonrasında Isparta Belediyesinin MHP’li Meclis Üyesi ve İsim Komisyonu Başkanı Oğuzhan Göker, aileyle konuya ilişkin yapılan görüşmenin ayrıntılarını, Başkan Günaydın’ın düşüncelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

MHP’li Belediye Meclisi Üyesi ve İsim Komisyonu Başkanı Oğuzhan Göker yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“3 Şubat 2018 tarihinde Isparta’mız bir şehit haberi ile sarsıldı. Zeytin Dalı Harekatı esnasında Isparta’nın yiğit evlatlarından Piyade Uzman Çavuş Ali Yılmaz şehit olmuştur, hepimizi derinden üzmüştür. On binlerce Ispartalı şehidimizin cenazesine katılarak Allah’ın izniyle cennete uğurladık. Bu süre zarfında belediye başkanımızın talimatlarıyla ailesinin de bulunmuş olduğu Batıkent Mahallesindeki 261 Caddeye şehidimizin ismi verilmiştir. Bundaki amaç hem şehidimizin ailesinin üzüntüsünü paylaşmak hem de bir jest olarak ailesini ve bundan sonraki gelecek yeni nesillerinde kendisini unutmamasını sağlamak olmuştu. Başkanımız aynı gün birkaç saat içerisinde şehidimizin isminin bulunduğu tabelanın hazırlanmasını ve caddeye konmasını emretmişlerdir ve tabela yerine konmuştur.

Malumunuz belediyelerde resmi kurumlardır. Bu noktada yapılmış olan bu jestin bir de resmiyete dökülmesi gerekmektedir. Pazartesi günkü meclisimizde de bunun resmiyete dökülebilmesi adına hem isim komisyonu başkanı hem de gurup sözcüsü olarak  bir önerge verdim. Bu önergede uygulanmış olan fiiliyatın resmiyete geçirilmesiyle alakalıydı. Bu süre zarfında arkadaşlarımızdan bazıları ailesinden bazılarıyla şehidimizin birkaç gün önce görüştüğünü ve vasiyet olarak da isminin Gökkubbe’ye verilmesi noktasında talepte bulunduğunu beyan etmişlerdir. Sayın başkanımızda zaten kayıtlarımızda mevcuttur, kendisinin ailesiyle, anne ve babasıyla bizzat görüşeceğini ve sonrasında bizzat da kendi talepleri doğrultusunda gereken neyse yapacağını beyan etmişlerdir. Bu teklifi yapan meclis üyesi arkadaşlarımızda aileyle görüşmenin en doğrusu olacağını beyan etmişlerdir. Pazartesi günü meclis çıkışında şehidimizin babası, ailesi ve iki dedesiyle görüştük, kendilerinin bizlerden bir taleplerinin olup olmadığını sorduk, arkasından da böyle bir olayın bahsinin geçtiğini, bu olayla ilgili bilgi almak istediğimizi beyan ettiğimizde şehidimizin annesi, babası, ailesi böyle bir olaydan haberlerinin olmadığını beyan ettiler. Sayın başkanımıza böyle bir konuyu aktardılar. Sayın başkanımızda bundan sonra yapacağı büyük bir projede ki bu bir üst geçit olabilir, herhangi bir kavşak çalışması olabilir. Herhangi bir müze çalışması olabilir bunların listesini kendilerine takdim edeceklerini ve hangi yeri tercih ederlerse buraya şehidimizin ismini tekrardan vereceklerini beyan etmişlerdir.

Pazartesi akşamından itibaren sosyal medyada, Salı günü de basında çıkan haberler biraz insanların aklında çelişki uyandırmıştır. Bundan dolayı böyle nazik bir konuda kamuoyunu bilgilendirmek, doğrusunu anlatmak bizim için bir vazife olmuştur. Bu açıklamayla buna bir son verilmesini talep etmekteyiz. Şehitlerimiz bizim baş tacımızdır. Şehit aileleri bizim bu dünyadaki bize miraslarıdır. Onların yeri her zaman başımızın yeridir. Yine herhangi bir talepleri olduğu takdirde de bunu mümkün mertebe yerine getirmek adına elimizden geleni bütün belediye meclisi üyelerinin de oybirliği ile karar alacaklarını bildiğim böyle bir teklif gelirse tüm meclis üzerimize düşeni yapıp en iyi yere ismini verip onu yaşatmaya devam edeceğiz. Bunu kamuoyuna bir bilgilendirme mesajı olarak iletmek istedik”          

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

mustafa kaygılı

09 Şubat 2018 Cuma 18:52

şehitler ölmez vatan bölünmez ıspartada nekadar şehidimiz varsa onların ismi yaşamalı bende kardeşimin ismi aksu cadesine verilmesini istiyorum jandarma komondo er ercan kaygılı merkez büyük kışla köyünde kardeşimin kabiri inanmayan valilikten ögrene bilir

mustafa kaygılı

09 Şubat 2018 Cuma 13:36

benim kardeşimde şehit ama daha hiç biryerde ismi yok nasıl bir sistem varsa artık anlayamadım

ülkücü efe

08 Şubat 2018 Perşembe 14:23

Devlet Bahçeli ismini sildirmeye bahane arayan badem bıyıklı tipler, işinize gücünüze bakın. O eserin adı devlet bahçelidir ve hep öyle kalacaktır. Şehidimiz namusumuzdur, şehidimiz emanetimizdir. şehidin ismini daha değerli yerlerde yaşatılacak ve yerine gitirilecektir. ama bunu bahane ederek devlet bahçeliye olan kinini kusmanıza türk milliyetçileri izin vermez.

murat özsevim

07 Şubat 2018 Çarşamba 21:24

şehidin dileği caddeye değil gökkubeye isminin verilmesi ki bu son arzusu devlet için millet için canını verenlerin son arzusu gerçekleştirilmemiş manevra yapılarak caddeye verilmiştir bu şehidin dileği değildir. ismi ben gökkubbe koydum değiştirmem taasubudur şehit ali yılmaz ismi gökkubbe isminden daha m****ı bir isimdir.keşke şehidin son dileği istediği yere verilseydi işte o zaman onun son arzusu hedefine ulaşacaktı zaten her şehidin ismi bir caddeye veriliyor ekstra bir uygulama olmamış.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR