28 Mart 2024 Perşembe

İŞKUR’un kapısına dayandılar

İŞKUR’un kapısına dayandılar

Isparta

İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin'in, Toplum Yararına Program kapsamında Isparta’daki kamu kurumlarına 1000 işçi alınacağı haberini duyurması üzerine, bir ilçedeki işsizler otobüs kiralayarak mesai başlangıcında, İŞKUR’un kapısına dayandı. Isparta’da kamuda çalışma isteği Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında bir kez daha ıspatlandı. Çünkü program kamunun ihtiyaç duyduğu alanlara 9 aylık süreyle asgari ücret+sigortayla işçi alınması

hedefliyor. Bu süre zarfında işçilerin maaşları vesigortaları İŞKUR tarafından yatırılıyor. Her yıl geleneksel hale getirilenTYP, bu yıl daha geniş kitlelere hitap edecek. Çünkü Isparta tarihinde ilk kez 1000 kişi kamuda geçici olarak çalışabilme imkanı bulacak.

 

HERKES BU ALIMI BEKLİYORMUŞ

 

Haberin duyulması üzerine herkes programa katılabilmek içinharekete geçmiş durumda. Öyle ki işini sağlama almak isteyenler daha mesai saati başlamadan müdürlük önünde beklemeye başlıyor. Hatta ilçeden sırfprograma katılabilmek için otobüs kiralayarak gelenler bile var.

 

YAKLAŞIK 500 ALANDA İŞÇİ AÇIĞI VAR AMA YÜZÜNE BAKAN YOK

Öte yandan aylardır yaklaşık 500 alanda işçi açığı olmasına rağmen aynı talep bu işlere gelmedi. Hatta bazı işverenler işçi bulamadığı içinişyerini kapatmak zorunda bile kaldı. Ancak kamuya hem de geçici süreyle işçialımı yapılacağı duyurusu ise en ücra köşeden bile duyulmuş durumda. Görünen bumanzara Isparta’daki işsizliğin ya da iş beğenmezliği somut olarak gözler önünesermiş durumda.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR