28 Mart 2024 Perşembe

ISPARTA ADLİYESİNDE DEZENFEKSİYON ÇALIŞMALARI

ISPARTA ADLİYESİNDE DEZENFEKSİYON ÇALIŞMALARI

Isparta

Çin Halk Cumhuriyetinin Wuhan kentinde ortaya çıkarak dünyanın birçok ülkesine yayılan Covid-19 salgını nedeniyle, Isparta Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan tedbirler ve yapılan faaliyetler şöyledir;

1- Hükümlülerin ücreti mukabili çalıştırıldığı İşyurtlarına ait kantin, temizlik, çay ocakları ve yemekhane faaliyetleri ivedi bir şekilde durdurulmuştur.

2- Engelli, hamile, süt izni bulunan, kronik rahatsızlığı bulunan, eşi sağlık çalışanı olan, risk teşkil edecek şekilde rahatsızlığı bulunan ve 60 yaş üzeri çalışanlara idari izin verilmiştir.

3-Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yerine getirilmekte olan soruşturma, infaz işlemlerinde tutuklamayı gerektiren suç üstü haller ile acil ve ivedi durumlar dışında kişiler arasında teması sağlayacak mahiyetteki ifade, çağrı, davetname, yakalama, izin, görüş, seri muhakeme, uzlaşma, adli rapor vs. gibi bütün adli işlemler 01 Mayıs 2020 tarihine kadar ertelenmiştir. Yasa değişikliği ile süreler 30 Nisana kadar uzatıldığından vatandaşlarımızın herhangi bir hak kaybı olmayacaktır. Bu süreçte yalnızca nöbetçi savcılarımız ve personelimiz görevlerine devam etmektedir.

4- Adliyede çeşitli birimlerde bulanan tüm hizmetliler Cumhuriyet Başsavcılığımız bünyesinde toplanarak şehit yakınları müstesna olamk üzere temizlik işlerinde görevlendirilmiş, ancak sayının yetersiz olması nedeniyle Strateji Daire Başkanlığından alınan izin doğrultusunda iki ayrı hizmet binasında görevlendirilmek üzere temizlik faaliyetlerini yürütmesi için (6 adet temizlik işçisi) piyasadan temin edilen bir temizlik firması ile anlaşma sağlanmıştır. Hizmet binaları sürekli olarak dezenfekte edilmektedir.

5- Adli işlemler ve sair kamu hizmetleri aksamayacak şekilde minimum sayıda hazır bulunan personel ile uzaktan ve dönüşümlü çalışma sistemi ile yerine getirilmektedir.

6-Adliye binalarında kullanmak üzere ilaçlama pompaları, çamaşır suyu, dezenfektan, eldiven, maske vb. ihtiyaç maddeleri çok acele bir şekilde temin edilmiş nöbet görevini yerine getiren personele tedarik edilmiştir. Ayrıca işkolu faaliyeti kapsamında Isparta Açık Ceza İnfaz Kurumunda maske ve kolonya üretimine ve satışına devam edilmektedir.

7-Eski ve yeni adliye binalarında tüm odalar, kalemler, tuvaletler, koridor ve merdivenler, kapı kolları, korkuluk gibi tüm demir aksamlar, bina içerisinde ve dışında temas sağlanan tüm alanlar temizlik malzemesi ve dezenfektan ile temizlenmekte, (dışarıdan gelen şahıslarla muhatap olan her personelin kişisel koruyucu ekipman ve malzeme kullanılması tüm birimlerimizde günlük olarak el teması bulunan alanların su ve deterjan ile, ıslak zeminlerin çamaşır suyu ile deterjanla temizlenmesi, aynı şekilde çevre ve zemin düzeyleri su ve deterjan ile temizlenmesi gerçekleştirilmiştir) bu işlemler günlük olarak tüm bölümlerde gerçekleştirilmekte ve aralıksız olarak devam etmektedir. (temizlik görevlilerine tulum, maske, eldiven gibi koruyucu malzeme kullandırılmaktadır)

8- Temassız ateş ölçerler alınarak bina girişlerinde ateş ölçümü yapılmakta, yine bina girişlerine dezenfektan konularak tüm vatandaşın ellerini dezenfekte ederek binaya girişleri sağlanmaktadır. Riski görülen kişiler ise bina içerisine alınmamaktadır.

9- Eski ve yeni adliye binalarında nöbet usulü çalışan tüm Hakim/Cumhuriyet Savcısı, personel, polis memuru ve diğer çalışanlara maske ve eldiven dağıtılmıştır yine günlük olarak dağıtılmaya devam edilmektedir.

10- Dışa açılan penceresi olmayan müracaat kaleminin havalandırma camları yaptırılmıştır.

11- Nöbet usulüne göre çalışan ön bürolarda sosyal mesafe alanı amacıyla emniyet şeridi çekilmiştir.

12- Belediye Temizlik İşlerinden ayrıca yardım alınarak tüm bina içi ve dışı ilaçlanmıştır.

13- Adliyemiz çalışanlarında tedbir amaçlı evine istirahata gönderilen personel haricinde henüz pozitif bir bulguya rastlanmamıştır. 

14- Cumhuriyet Başsavcılığımız bünyesinde bulunan tüm araçların temizlik ve dezenfekte işlemleri yapılmış, tüm araçlara maske, eldiven, el dezenfektanı konulmuştur.

15- Tüm çalışanlarımızın ve ceza infaz kurumlarımızdaki hükümlü ve tutukluların covid-19 belirtisi bulunup bulunmadığı ve sağlık durumları yakından takip edilmektedir, bugüne kadar covid-19 teşhisi konulan bir çalışana, hükümlü veya tutukluya rastlanılmamıştır.

16-Kurum hizmet binalarına bilgilendirici afişler asılmıştır. Gerekli hassasiyetin oluşması için azami gayret gösterilmektedir.

17- Yapılan işlemler Isparta Adliyesi Hizmet Binaları, Ceza İnfaz Kurumları, Denetimli Serbestlik, İcra Daireleri, Seçim Müdürlüğü gibi tüm birimlerde bizzat takip edilmektedir. Şimdiye kadar herhangi bir olumsuzluk ile karşılaşılmamıştır.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

HZ EL MEHDİ 5

05 Nisan 2020 Pazar 02:17

Mehdiyi Zehirlemek Öylemi :)

Vatandaş

03 Nisan 2020 Cuma 18:37

Isparta ve burdur adliyesini kıyaslıyorum. Burdur adliyesinde her 3 mtde bir dezenfektanlar duvara asılmış. Isparta adliyesinde 1 tane göremedim. Ve değineceğim bir nokta daha var. Bir soruşturma dosyasının dilekçe ile avukata vermek için bir nüshasını almak için geldim. Bu virüslü dönemde 30 adet A4 kağıdı için beni markete gönderdiler. A4 kağıt almam gerekiyormuş. Orada tonla olmasına rağmen. Bende utansınlar diye marketten bir top kağıt alıp bürodaki adama bağışladığımı belirttim.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR