08 Mayıs 2024 Çarşamba

Isparta AFAD ekipleri Manavgat'ta

Isparta AFAD ekipleri Manavgat'ta

Isparta

Antalya’nın Manavgat ilçesinde farklı noktalarda çıkan yangınlar sonucu Isparta, Burdur, Konya, Karaman ve Mersin illerinden Antalya Valiliği ile eşgüdüm halinde 19 arazöz, 5 itfaiye aracı ve 1 su tankeri bölgeye sevk edildi.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde dün başlayan yangına müdahale sürüyor. Devam eden orman yangınında ölü sayısı 3'e yükseldi.

Dün öğle saatlerinde Manavgat’ın Yeniköy mahallesinde başlayan ve büyüyerek 4 farklı noktada gün boyu ilerleyen yangına müdahale devam ediyor. Gece boyunca esen şiddetli poyraz nedeniyle alevler Ulukapı Sülek Mahallesin'e kadar geldi. Yangının ilk çıktığı noktaya 25, Manavgat merkeze ise 4 kilometre uzaklıktaki mahalle jandarma ekipleri tarafından boşaltıldı. Alevlerin ortasında kalan evlerdeki vatandaşı jandarma ekipleri siren çalarak uyarıp tahliye etti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Manavgat'ta 3 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 58 vatandaşın ise tedavilerinin devam ettiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada ise; "Antalya AFAD Müdürlüğünden 4 araç ve 14 personel bölgede görevlendirilmiştir. Ayrıca Isparta, Burdur, Konya, Karaman ve Mersin illerinden Antalya Valiliği ile eşgüdüm halinde 19 arazöz, 5 itfaiye aracı ve 1 su tankeri bölgeye sevk edilmiştir.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Kamil Ayata

29 Temmuz 2021 Perşembe 14:39

AFAD ekiplerinin yapabileceği çok bir iş yok yangında. Allah yardımcıları olsun..

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR