25 Nisan 2024 Perşembe

ISPARTA ŞEHİR HASTANESİNE SAHRA ÇADIRLARI KURULDU

ISPARTA ŞEHİR HASTANESİNE SAHRA ÇADIRLARI KURULDU

Isparta

Isparta Şehir Hastanesi’nde coronavirüsüne karşı sert ve ciddi önlemler alındı. Hastaneye Sahra Çadırları kuruldu. Çadırların kurulma amacı ise coronavirüs şüphesi ile gelen hastanın ilk müdahalesi burada yapılacak. Hastada virüs belirtisi gösteren belirtiler çıkması halinde buradan direk olarak Covid polikinliğine sevk edilecek.

İtalya’da bu tip önlemler alınmadığı için çok sayıda ölüm gerçekleşti. İtalya gibi olmamak için önlemler sert ve üst düzeyde ilerliyor. Burada hastanenin asıl amacı hastalığı birbirine bulaşma ihtimalini azaltmak için triaj uygulaması yapmak. Sahra çadırlarına hasta geldiğinde ilk olarak muayenesi yapılacak. Kendisi, yakını veya yurt dışından bir kişiyle temasta bulunup bulunmadığı araştırılacak. Şüpheli hasta ise buradan alınıp, covid polikinliğine sevk edilecek.

ACİL DEĞİLSE HASTANEYE GELMEYİN

Öte yandan Pazartesi gününden itibaren hastaneye acil değilse gelmeyin.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatandaş

23 Mart 2020 Pazartesi 15:36

Umre ye hiç gönderilmeyecekti ve yurtdışında olanlara 1 mart a kadar geldin geldin yoksa kalırsın denecekti. Pozitif çıkanların hemen hepsi yurt dışından gelen veya yurtdışı temaslı vatandaşlarımızda.çok geç kaldık hala yurtdışından 3000 öğrenci getireceğiz diye uğraşıyorlar.

IspartaM

23 Mart 2020 Pazartesi 11:07

Sağlık çalışanlarına ölümcül salgında büyük iş düşüyorİtalya ve İspanya da ölüleri bile sayamıyorlar hastanelerin tüm koridorları yemekhaneleri bile hastayla dolu ve solunum cihazları ekipmanları tüm hastalara yetmiyor.Sağlık çalışanlarının yarısına tehlikeli virüs bulaşmasına rağmen hala görevlerini yapmaya çalışıyorlar.Allah güç kuvvet versin.inşallah ülkemizde o seviyeye gelmeden vatandaş duyarlı davranır sağlıkçıların işini zorlaştırmaz.Allah devletimize milletimize zeval vermesin

VATANDAŞIN BİRİ

23 Mart 2020 Pazartesi 01:08

olumsuz yorumcular eliniz kırılsın

Ömer yılmaz

22 Mart 2020 Pazar 23:46

Hangi ilde corona var bilmiyoruz medela ıspartada varmı çok merak ediyoruz ballahi bu şekilde devam ederse pisikolokların devreye girmesi gerekecek lütfen gelişmeler yeri ve mevki günlük bildirilsin

Sn. Hızırbey

22 Mart 2020 Pazar 22:13

O bedava para alıyor dediğin sağlıkçı gecesine gündüz katıp çalışıyor üstüne üstlük hastalığa yakalanma ihtimali yüksek olmasına rağmen sen bu süreçte ne yapıyorsun?

HIZIRBEY

22 Mart 2020 Pazar 18:48

sağlıkçı bedava yat beleş para al sizin hayatınız boşbeleş çileyi biz gibi esnaf çekiyor.DUYDUNMU TİRİVİRİ SAĞLIKÇI

kahine

22 Mart 2020 Pazar 17:29

Isparta da vaka yoksa diğer illerden giriş çıkışları 1 haftalığına kısıtlayalım o zaman hiç vaka olmaz

kimlere bulaşmış bilinmeden gerçek önlem sağlanama

22 Mart 2020 Pazar 17:11

ıspartada vaka sayısı fazladır çünkü yabancı uyruklu insan çok..çinlisi iranlısı vs vs...bunlar ülkelerine muhakkak ki aylardır gelip gidiyordur..açıklanan rakamların hangi kesimde olduğunu açıklamak zorunda devlet..vakaların tümü yurtdışı giriş çıkışı yapanlarda mı veya onların bulaştırdıkları da var mı ? aralıktan bu yana yurdışına çıkış giriş yapmış herkesin ve onların çevresindekilerin hepsi risk grubunda karantinalık..

VATANDAŞIN BİRİ

22 Mart 2020 Pazar 16:26

yıktığınız hastaneye çok pişman olacaksınız şimdi ihtiyaç işte şehir mekezindeki sapasaglam özel idare binası neden yıktınız şimdi çadıra sanki çöldeyiz hatalarınızı bu millet ödüyor

VATANDAŞIN BİRİ

22 Mart 2020 Pazar 15:58

chp li vekil defalarca saglık bakanını uyarmış bu konudada önerge vermiş başta devlet bahçeli bunu dikkate bile almamışlar kabul etmemişler e önerge ne derseniz umre ziyaretleri bu yıl yapılmasın yani g........... inatlaşıp sonunda chp nin hiç bir önerisini kabul etmeyiz vatan haini bunlar diyen bahçeli çıkmışta akıl veriyor tv.ye bu ülkenin insanın birlikte öldürüyorsunuz haberiniz varmı acaba sarayın arka bahçesi şimdide elele yenecekmiş virusü o zaman niye el vermedin öner****e

Ömer

22 Mart 2020 Pazar 15:08

Hastanede görev yapan sağlık çalışanlarından corona virüse yatkin kronik rahatsızlıkları bulunan ve şuana kadar çalışan ve çalışmakta olan personellerinize ilgili Genelge uyarınca izin veremediğiniz uygulamalarınızdan anlaşılmaktadır.Sağlık müdürlüğü ile birlikte ,bu durumda olan personellerinizi,toplum ve Sağlıklı yaşam merkezlerindeki sağlıklı herhangi bir kronik rahatsızlığı bulunmayan hemşire ve doktorlarla değiştirmeniz çok mu güç Sn Sağlık Müdürüm,Sn Isparta Bashekimimiz..

sağlıkçı

22 Mart 2020 Pazar 14:51

hızırbey isimli arkadaş sen çok biliyorsan gelde sen çalış

HIZIRBEY

22 Mart 2020 Pazar 14:41

Sahra çadırı ile uğraiıyorsunuz zaten tedavi için yetkili binaya giriş çıkış yapacak.En İYİSİ ESKİ KAPATTIĞINIZ HASTANEYE BARİ BÖLÜMLER YAPINDA İNSANLAR MEVCUT HASTANEYE GİTSİNLER

mz

22 Mart 2020 Pazar 14:38

“Yüz yıl önce bir İran kentinde veba tüm kent halkını öldürmüş, kendi işini yapmaktan vazgeçmeyen ölü yıkayıcısı dışında.” Veba, Albert Camus

ALİ ÇETİN

22 Mart 2020 Pazar 13:38

ısparta da covid pozitif kaç vaka var acaba?

Hasan

22 Mart 2020 Pazar 11:51

Helal sizlere doğru uygulama

Daha ne zaman üniversite boş fakültelere bizi otob

22 Mart 2020 Pazar 10:10

Sokağa öıkmayın deyip...hala üniversite personelinin iki otobüs değiştirerek hemde TAM KADRO işe gitmesini istemek..... Ne perhiz ... Ne lahana turşusu... Öğrenci yok...hoca yok... Ameliyatmı yapıyoruz orda... Coronadsn anladığım kadarıyla.. Bu bi salgın . ve korunmanın PEK mümkün OLMADIĞI. Fakat yaymamak sanırım asıl olan. Lütfen idarei personeli ya dönüşümlü yada izinli sayın. Sdü dönüşümlü ama Isubü bazıları Tam kadro. Daire başkanlıkları kilitli????

Ali

22 Mart 2020 Pazar 06:24

Yasak dinleyen yok. Adam açmış kafesinin önündeki yeri oturmuş 5 kişi. Pazarcı eldiven takıyor. Ağzında sigara. Sigarayı ağzından alıp veya ağzında meyve sepze tarıyor. Gösterme e ve ukala a hareket. Hastane ziyaretçi alınmıyor. Gü enlikçiye bağırıyor. Hemşire hastalara laf geçirmiyor. Hepsi aşağıya inip sigara içecek v. B. Hareketler. Adam gibi görevlileri dinleyen yok. Otobüslere kimlik kontrolü yapılıp 65 yaş üstü alınmasın. Ceza gelmeden olmayacak ohsl ilan edilmeli yoksa durum kötü.

Durum ciddi

22 Mart 2020 Pazar 03:23

Durum bu kadar ciddi olmasına rağmen insanlar özellikle eli boş yaşlılar çarşıda aylaklık yapıyorlar.

umutsuz

22 Mart 2020 Pazar 02:42

yurtdısından gelenleri termal kameradan gecirip salarsanız böyle olur. halk hak edildiği gibi yönetilir.

Evinde kal deniyordu. Boş fakültelere otobüsle işe

22 Mart 2020 Pazar 01:43

Acaba hoca yok öğrenci yok. Hemde otobüslerle 7 mahalle 2 hastane yolcusu taşıyan otobüslerle işe giderken bulaşmıyomu. Değerli yöneticilerimiz????

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR