29 Mart 2024 Cuma

ISPARTA SPOR İLK KEZ MECLİS KÜRSÜSÜNDE

ISPARTA SPOR İLK KEZ MECLİS KÜRSÜSÜNDE

Isparta

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin CESUR, renklerini şehrin simgesi olan gül ve yaprağından alan pembe, yeşil renkten oluşan takım atkısını taktı; Meclis Kürsüsü’ne boynunda atkıyla çıktı ve kürsüde Isparta 32 Spor’u ve sorunlarını konuştu.

Isparta’nın tarımdan, ekonomiye, eğitimden, sağlığa her alanda sorunlarını dile getiren İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin CESUR, BAL Liginde yer alan Isparta 32 Spor ’un ve bu ligdeki 151 takımın maddi imkânsızlıklar içerisinde olduğunu, Spor Toto’nun profesyonel ligleri desteklediğini BAL ligine de bu desteğin verilmesi gerektiğini anlattı.

Milletvekili Cesur; Ispartaspor’u ilk kez Meclis Kürsüsüne taşıyan vekil olmasının yanı sıra, aynı zamanda, Spor Kanunu görüşülürken, BAL ligini dile getiren tek vekil oldu.

Aylin Cesur konuşmasına BAL liginin sorunları ile başladı:

 “Maddi zorluklar nedeniyle birçok ilimizde şehri temsil eden kulüpler profesyonel liglerde yer alamamakta, Bölgesel Amatör Lig'de var olma mücadelesi vermekte. Kütahya, Burdur, Isparta gibi yüz binlerce vatandaşımızın yaşadığı ve çok sayıda taraftarı olan kulüpler, hak ettikleri koşullardan uzak bir şekilde faaliyetlerini devam ettirmeye çalışıyor. Bunlara "Bölgesel Amatör Lig" yani "BAL Ligi" deniyor. Profesyonel liglerde bulunmayan şehirler için gerçekten çok önemli ve hafta sonları bölgede heyecanla takip ediliyor. Ben de çok keyifle zaman zaman maçlarına katılıyorum ve destek vermeye çalışıyorum.

Isparta Davrazspor'umuz bu yıl sadece 36 bin lira destek aldı maalesef. Bunlara deplasman, katkı payı, konaklama filan, hepsi dâhil ve çok düşük. Bunun en az 2 kat artırılması gerekiyor. Davrazspor örneğinde olduğu gibi, diğer profesyonel liglerde takımı olmayan ama şehri temsil eden kulüpler için ekstra destek verilmesi gerekiyor, toplam en az 100 bin lira olmalı bu ücret.

Şimdi, Spor Toto profesyonel ligleri destekliyor ama BAL ligine bu desteği vermiyor. Bu kaynağın sağlanması lazım. Spor Toto Genel Müdürlüğünden gelen Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasapoğlu'nun bu konuya el atacağını düşünüyorum ve kendisinden istirham ediyorum.

BAL liginden 3. Lig'e yükselme statüsü de yanlış çünkü ligi geçmek için şampiyon olarak tamamlamak da yetmiyor. 11 tane şampiyon takım var, bunlar kendi aralarında bir müsabakaya daha tabi tutuluyorlar ve 9 tanesi yükseliyor. Bundan dolayı Burdur Bucak Belediye Oğuzhanspor ve Konya Akşehirspor şampiyon oldukları hâlde 3. Lig'e yükselemediler. Onların mağduriyetlerinin giderilmesi lazım. Sayın Bakanımızın bu konuya da el atacağını ve bu geçişi düzenleyeceğini umut ediyorum.

Aylin Cesur “Isparta 32 Spor, şehrin bütünleştirici gücüdür” dediği konuşmasına şöyle devam etti:

ISPARTA 32 SPOR ŞEHRİN BÜTÜNLEŞTİRİCİ GÜCÜ

Isparta Spor 1967'de kuruldu, renklerini şehrin simgesi olan gül ve yaprağından alan pempe, yeşilli forma, uzun süre profesyonel liglerde mücadele vermesini sağladı ve birçok sebep nedeniyle, başka takımlar gibi profesyonel liglere veda etti Ispartaspor'umuz. Davrazspor, yeni ismiyle Isparta 32 Spor, 3 kez şampiyonluk mücadelesi vermesine rağmen, henüz hedefine ulaşamadı.

Süleyman Demirel Üniversitesi ve Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin toplam yaklaşık 100 bin öğrencisi var, diğer öğrencilerle beraber, Isparta'da 150 bin genç var ama bunların spor yapacakları alanlar yetersiz. Semt sahaları, spor alanları ivedilikle yapılmalı. Belediyeler bunları yapıyor, projeleri de var önümüzde ama bu yeterli değil, karşı değiliz. Ancak altyapı tesislerinin bir an önce yapılması lazım ve bakanlığın bu işe el atması lazım.

Şimdi bazı illerimizin profesyonel liglerde takımı yok. Bir yasa teklifiyle bu illerin takımlarından birinin bir sefere mahsus 3. Lig'e alınması sağlanmalı. Bununla ilgili Aksaray Milletvekilimiz Sayın Ayhan Erel'in bir kanun teklifi var. Bu teklifin Meclis gündemine alınmasını ve buna hep beraber sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum.

Isparta'da şehrin tek takımı olan Isparta 32 Spor, maalesef BAL liginde ilçe ve kasaba takımlarıyla zor şartlarda mücadele ediyor. Üstelik bu ligde bütçeniz olsa bile bu defa da transfer yasağı var, istediğiniz kişiyi transfer edemiyorsunuz. Bunların da düzenlenmesi lazım.

Oysaki Isparta, Atatürk Stadı'yla gece maçlarının oynanabileceği standartlara sahip altyapısı olan da bir şehir. Üstelik Davraz Kamp Merkezi'miz var, futbol kulüplerinin kamp yapabilmeleri için çok ideal şartlara sahip. Eğirdir, Şarkikaraağaç gibi oksijeni bol spor kamp merkezlerimizin yanı sıra Süleyman Demirel Üniversitesindeki Sporcu Sağlık Merkezinde sakatlanmalara anında müdahale edecek donanım var.

Sayın Spor Bakanımızın dikkatine sunuyorum: Gerekli reformları yapınız, hem kentlerin gelişimine hem ülke sporunun gelişimine öncülük ediniz, isminizi Spor Bakanı dışında, "sporun ağabeyi" olarak tarihe yazınız. Gerçi ilk Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın İsmet Sezgin'dir, sporun ve herkesin abisidir. Sayın Demirel'in 2.Hükûmetinde 1969’da ilk Gençlik ve Spor Bakanlığı kurulmuştur ve Sayın İsmet Sezgin de ilk spor bakanı olmuştur.. Siz de ağabeyi değilse bile “sporun büyüğü” olarak milletin gönlünde yeriniz olacaktır Sayın Bakanım.

KENTLERİMİZDEKİ SPORCU ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin CESUR, aslen Şarkikaraağaç’lı olan ve Atabey İslamköy Hacı Yahya Demirel Yatılı Bölge Okulu’nda güreşe başlayan İspanya’da düzenlenen Gençler Avrupa Güreş Şampiyonası’nda İkinci olan Kadriye Aksoy’u hatırlattı ve sözlerine şu şekilde devam etti:

‘Atabey'imizin İslamköy’ünde bir Samsunlu kadın öğretmen çıktı ve orada yatılı bölge okulundaki kız öğrencileri yetiştirdi, onlardan birkaç tanesi madalyalar aldı; biri Kadriye Aksoy, ülkemizi uluslararası alanda temsil ediyor, büyük madalyalar kazanıyor, en son gümüş madalya aldı; gururluyuz. Demek ki olabiliyor, demek ki kentlerimize ve bu çocuklarımıza sahip çıkmak lazım. Gelin, hep beraber bu düzenlemeleri yapalım diyorum, Sayın Bakanımıza buradan tekrar sesleniyorum.’’ dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ahmet Kaya

06 Temmuz 2019 Cumartesi 15:06

Görev gereği Güzel ülkemin bir çok şehrini tanıdım Bizim Isparta mız kadar futbol takımına ilgisiz, duyarsız başka şehir yok. Bakın Rize ye Giresun a Bolu ya. Gümüşhane ye, Kastamonu ya.. Daha sayabileceğim birçok küçük ilçeler de var. Yazık oluyor Ispartaspor umuz a Siyasiler ve ilin önde gelen şahsiyetleri ve zenginleri birlikte elele verilirse Ispartaspor umuz kurtulur.

Cesura

06 Temmuz 2019 Cumartesi 11:44

İktidar vekillerinden daha iyi çalışıyorHer alanda bütün sorunlarımızı dile getiriyor.

Mehmet İnci

06 Temmuz 2019 Cumartesi 11:24

siz milletvekili olduktan sonra bir kez ıspartaspor maçına gittiniz mi? ıspartaya gelip gitmenin dışında ıspartada en küçük ekonomik katkıda bulundunuz mu? eviniz bile yok ıspartada. sizi arayan nerede bulacak şehrin oteline mi gidecekler. gerçi birkaç kez derdimi anlatmak için gittiğimde de görüşmemiştiniz. biraz samimi olun lütfen uzaktan gazel okumak güzel. gökmen gökmenoğluna bile sahip çıkmadınız siz nasıl ıspartaya sahip çıkacaksınız

Hale

06 Temmuz 2019 Cumartesi 10:30

Hadi Bakalım05 Temmuz 2019 Cuma 13:40"Aylin Hanım Futbol kaç kişiyle oynanır kaç yedek vardır hangi mevkiler vardır." Diye sormuşlar . Merak etmeyin Aylin Hanım spor konusuyla çok ilgilidir ve bizatihi büyük bir spor klubünün üyesidir. Bilginize...

Futbol Emek işidir

05 Temmuz 2019 Cuma 21:26

illerimizde profosyenel takım olmayan yerlerde takımı üst lige çıkarsanız aynı sene düşer futbol organize takım işidir iyi bir hazırlık dönemi oyuncuların birbirine uyumu çok önemlidir şuanki Isparta spir yönetimi gerçekten çok değerli ben inanıyorum bu takım 3.lig 2.lige çıkar

Lost

05 Temmuz 2019 Cuma 21:18

Helâl olsun aylin hanım'a. Tebrik ederim. Bu meseleyi TBMM ye taşıdığı için teşekkür ederim

Tar

05 Temmuz 2019 Cuma 18:59

Aylin hanım Isparta ile ilgileniyor.kim ne derse desin.

Bomba32

05 Temmuz 2019 Cuma 15:28

Bu iyi parti chp konuşmaktan başka yaptıkları bir icraat yok

Bomba32

05 Temmuz 2019 Cuma 15:27

Ya bomba 32 chp iyi parti oldumu öve öve bitiremiyorsunuz

Selman

05 Temmuz 2019 Cuma 15:23

Aylin hanım, biraz da doğayı katleden mermercilere bakın. Güzelim Doğa elden gidiyor birkaç kisini para hırsı ugruna. ÇED desen doğru değil. Hiçbirine hakkımı helal etmiyorum.

vekilim

05 Temmuz 2019 Cuma 14:59

aylin hanım kadar ıspartaya gelen dertleri dinleyen not aldıran başka biri görmedim gerçi Süreyya Sadi bilgiç te ilgileniyor gerisi malesef sözde ısparta milletvekilleri.....

Süleyman Yılmaz’a

05 Temmuz 2019 Cuma 14:57

Süleyman Yılmaz Meclis’te spor kanunu görüşülüyor. Ekonomi mi konuşacak. Onu herhün dile getiriyor zaten. Eleştiriyi de biraz insaflı ve mantıklı yapın yaaa..

Barış

05 Temmuz 2019 Cuma 14:10

Çok donanımlı ve kaliteli bir milletvekili.Samimiyetle ifade etmek gerekirse Isparta nın sahip olduğu en iyi ve faydalı milletvekili sayın Dr.Aylin Cesur.Çok da seviyeli ve hanfendi.Gerçekten tebrik ediyorum.

doğa aşığı

05 Temmuz 2019 Cuma 14:03

TEŞEKKÜR EDERİM AYLİN HANIMA ÇOK GÜZEL AÇIKLAMIŞ.

Hadi Bakalım

05 Temmuz 2019 Cuma 13:40

Aylin Hanım Futbol kaç kişiyle oynanır kaç yedek vardır hangi mevkiler vardır.

Süleyman Yılmaz

05 Temmuz 2019 Cuma 13:19

Millet açlıktan ölüyor, vekilin düşüncesine bak tövbe yarabbi. İş iş sayın vekil...

sunshine

05 Temmuz 2019 Cuma 13:10

Diğer milletvekillerini de mecliste daha çok görmek isteriz.Ülke sadece İstanbul seçimlerinden ibaret değildi

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR