20 Nisan 2024 Cumartesi

Isparta yeni bulvarına kavuşuyor

Isparta yeni bulvarına kavuşuyor

Isparta

Isparta Belediyesi yolda kalan evleri, mülk sahipleriyle karşılıklı anlaşarak bir bir yıkıyor, şehir trafiğini rahatlatacak alternatif ulaşım yollarını devreye alıyor, bulvarlar açıyor. 

Bu yollardan birisi de Gölcük Yolundan yeni Zabıta Hizmet Binasına inen DSİ kanalının her iki tarafında kalan ve gidiş geliş 7200 metre uzunluğa, 25 metre genişliğe sahip bulvar.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, çalışmaları tüm hızıyla süren ve stabilize çalışmaları tamamlanan, bordürleri çekilen bulvarda incelemelerde bulundu, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bulvarda yer alan DSİ kanalı üzerinde Salim Çelik ve eşi Bağdat Çelik’e ait eski bir evin bulunduğunu ve bu evin 2019 yılında göreve geldikten sonra karşılıklı aileyle anlaşılarak yıkıldığını, ailenin mağdur edilmeden hemen yol kenarına yeni bir ev yapıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Evin yıkımı yapılamayınca bu bulvar yıllarca açılamamış” dedi.

Göreve geldikleri ilk günden buyana yolda kalan ve problem oluşturan bu tip yapıların mülk sahipleriyle karşılıklı anlaşılarak yıkıldığını ve sorunların bir bir çözüme kavuşturulduğunu aktaran Başkan Başdeğirmen, “Salim amcamızın evini de yıkmak için o gün konuşmuştuk. Kendisine yeni bir ev yaptık, çok memnun oldu. Böylelikle bu yolu açabildik, kendisinin bize büyük katkısı var, teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Altyapıları güçlü yolları vatandaşların hizmetine sunmaktan dolayı kendilerinin de mutlu olduğunu aktaran Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bulvarda bisiklet yolunun da olacağını belirterek bulvarda yapılan çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Şu an çalışmaların devam ettiği bulvarın, şehrin ihtiyacı olan en önemli arterlerden birisi olduğuna değinen Başkan Başdeğirmen, Mehmet Tönge Mahallesi Alt Geçidinin tamamlanmasıyla birlikte üniversite batı kampusu-Adliye ve üniversite batı kampusu-Gölcük yolu arasında kesintisiz ulaşımın sağlanacağını dile getirdi. Başdeğirmen, “Bu çalışmalar, yapılan yollar, inşa edilen alt geçit birbirine bağlantılı. Üniversite istikametinden gelen araçlar bu yolu kullanarak şehrimizin üst bölgelerindeki mahallelere kesintisiz gidebilecek. Mehmet Tönge-Adliye arası 7 km’lik bir yol. Bu bulvarda geliş gidiş olarak 7200 metrelik bir yol. Bulvarımızın altyapılarını hazırladık, asfalt aşamasına geldik” şeklinde konuştu.

Bu çalışmalar öncesinde de bulvarda yağmur suyu, kanalizasyon, içme suyu ve diğer kurumlara ait doğalgaz, telekomünikasyon, elektrik gibi alt yapıların tamamlandığını söyleyen Başdeğirmen, “Deregümü ovasında da önemli bir yapılaşma var. Yapılaşma bitmeden bölgede altyapıyı tamamlıyoruz. Deregümü ovasında belediyemize ait tüm altyapıyı oluşturduk. Diğer kurumlarımızla da istişare ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bulvarımız önünde kalan parsellerin bir bölümü boş. Belki birkaç yıl sonra inşaatlar başlayacak. İnşaat başladığında, yapılaşma tamamlandığında bu yolun ortasından geçen altyapıdan bağlantı almak için asfaltı kesmeleri gerekmeyecek. Çünkü biz parsellerin uygun yerlerine bağlantılarını çektik. Bunlar şehrimizin inşaat alanında yapılan güzel çalışmaları. Amacımız yapılan çalışmalarımızın yap-boz olmaması. Yapıldığında uzun yıllar hizmet verebilmesi. Şehrimiz çok daha güzel, altyapısı güçlü bir şekilde vatandaşlarımıza hizmet edecek” görüşlerinde bulundu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Dağ gibi Kasis

20 Ekim 2021 Çarşamba 13:57

Kasisi unutmayalım lütfen çünkü Isparta deyince akla arda arda kasisler geliyor.

Fatih Zafer Mahalleli

20 Ekim 2021 Çarşamba 12:38

Fatih mahallesin den Anadolu Mahallesi tarafına gidişte ve gelişte itfaiyeden Yıldırım şekerlemenin oraya inen toptancı halindeki yol sabah ve akşamları tıkanıyor bir çözüm bulunması

Cemil Bayraktar

20 Ekim 2021 Çarşamba 09:22

Trafikte saygı olmadıktan sonra Isparta'da trafik rahatlamaz kardeşim..

Güzel

20 Ekim 2021 Çarşamba 08:40

Ellemeyin şükrüyü bişey yapsın…vizyon bu kadar yol yapmayı proje sanıyor

BAŞKAN

20 Ekim 2021 Çarşamba 07:30

Başkan Antalya Doğu ve Batı çevre yolunu bir görde gel, GÖLTAŞ AKKENT SAV YENİ ÇEVRE YOLU OLSA TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLÜR

Erol

20 Ekim 2021 Çarşamba 06:53

Başkanım, FATİH. MAH. sokaklar ıberbat, geçen günkü yağmurda inanın yollarda göller bölgesi oluşuyor, Yayalar için kullanılamaz oluyor. Bilginize...

Dost

20 Ekim 2021 Çarşamba 02:51

Ispartada 5 dk kırmızı ışıkta bekledi diye trafik olduğunu zannedenler var..Onlar trafik görmemiş..

ÇÜNÜR'LÜ

20 Ekim 2021 Çarşamba 01:41

Sayın Başkan HALK Otobüslerine bir çare bul. Güya en çok otobüs Çünür güzergahından geçiyor. Çünür deki duraklarda sabahları otobüsler dolu geçiyor yolcu almıyorlar, artık insanlar isyan etmeye başladılar habiriniz olsun.

Prof. M

20 Ekim 2021 Çarşamba 00:05

Şehir hastanesinin oraya aynı metro yer altı geçidi yapılsa avm ler falan iyi olur bence herkes oradan istediği yöne çıkabilir yaya için artı metro şehri olmalıyız artık

yücel alsancak

19 Ekim 2021 Salı 22:41

sayın başkanım emeginize saģlık inşallah dahada güzel olacak birde şehir hastanesinin üzerine ya alt geçit yada üst geçit yaparsanız ala olucak çok kaza oluyor kimse kimseye yol vermiyor acil olarak el atarsanız minnettar olucaz teşekkürler

Veli

19 Ekim 2021 Salı 21:21

Her salı olduğu gibi bugün sabahı ayrı akşamı ayrı çile özkanlarda tut çarşı merkez cinnet geçireceğiz önce şu Salı pazarına çare bulun kaldırın bi trafik aksın özkanlar kavşağı lojmanlardan ileri ışık sağ tarafa köşeye arabaları koyuyorlar park yasağı şart lojmanlara kadar kuyruk ne bu çile..

Esnaf

19 Ekim 2021 Salı 19:35

Şükrü bey kendi aldıgı arsaların önünü acıyor gelse çarşıyı Bi gör çözüm yapacaksam şehir merkezine yap saat 17 den sonra trafik felç oluyor

Savlı

19 Ekim 2021 Salı 19:27

Migros kavşağı gibi saçma olacaksa yapmayın bişey kavşağın dışında kalanlar yol vermiyor genelde saçma sapan olacaksa yapmayın .

eren

19 Ekim 2021 Salı 17:33

binbirevler ve ışıkken batıkenten gelenleri,n direk istanbul yoluna inmeleri için çok süper olmuş.gülistan zaten tıkanıyor.inşallah kolçelik kavşağıda yapılır da direk oradan çevre ypluna geçeriz.emeğei geçenleri tebrik ederim

mett

19 Ekim 2021 Salı 17:32

bence çok başarılı trafik adına atılan adımlar

YENİ ÇEVRE YOLU

19 Ekim 2021 Salı 16:43

En iyi çözüm yeni çevre yolu ne işi var tır,kamyon,traylerin şehir içinde gidin antalya ya denizli ye bakın görün

YENİ ÇEVRE YOLU

19 Ekim 2021 Salı 16:25

TRAFİĞİ RAHATLATACAKSAN SDÜ AKKENT SAV ÇEVRE YOLU YAPILDIMI TRAFİK RAHATLAR.

Nejla

19 Ekim 2021 Salı 16:15

Birde söz verilen cevre yolu acılsa göltaş fabrikası ile sav kasabası arasına

Ne yapsanız yaranamazsınız ıspartalıya

19 Ekim 2021 Salı 15:57

Ispartalılarda bu zihniyet oldukça göğe otoban yapsanız trafik rahatlamaz adamlar uyarılmasına rağmen otobüs duraklarına kaldırıma park yapılmaz yerlere park yapıyor birde tatava yapıyor adamın işi gücü yok ama sabahlara kadar zü zü araçla fink atıyor yani bir cacık olmaz olsaydı S.DEMİRELE meydanlarda yalancılara inanıp yuhalamazlardı

Amad daldal

19 Ekim 2021 Salı 15:37

Uyuşturucunun alkollü şahısların ne yedüğü belirsiz araçların tamamı orda açılır inşallah ışıklar falan iyi olur

Napcen

19 Ekim 2021 Salı 15:35

Başarılı

Alper Kara

19 Ekim 2021 Salı 15:08

Bulvar görmesek inanacağız. Böyle virajlı 2 3 şeritli bulvar olmaz. Hele bir de Cünür Anadolu arası 2 şeritli yol yapmışlar yamuk yumuk. Ona da bulvar diyorlar. Insan sinir stres oluyor yolda. Yapacaksın 3er şeritli duble yol geleceğe yönelik. Böyle 2 şerit ve virajlı yola bulvar denmez. Bir Diyarbakıra Afyona Eskişehire Antalyaya bakın bir de Ispartaya. Vah benim memleketime.

Ati

19 Ekim 2021 Salı 15:05

Çünür seraların arasındaki diğer yolda yapılırsa çok iyi olacak anayola kimse çıkmadan seraların arkasından gider trafik rahatlar..Herkes zorda kalmadıkça anayolu kullanmasın trafik tıkanıyor.. Kavşaklarda uzun kuyruklar oluyor. 85sn her bir kırmızı 4 yol var hesapla bekletiyor baya.. İstasyon caddesini de 7_9 arası ve 16_18 arası fazla kullanmayın ışıkta kuyruklar oluyor çok.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR