19 Nisan 2024 Cuma

ISPARTA’DA 429 ÖĞRENCİ YARARLANACAK

ISPARTA’DA 429 ÖĞRENCİ YARARLANACAK

Isparta

Isparta’da İŞKUR Sosyal Çalışma Programından 429 üniversite öğrencisi yararlanacak.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Gürsel Öksüz, Üniversite öğrencilerinin bir yandan kamu kurumlarında toplumsal faydası olan işlerde çalışabilecekleri, diğer yandan mesleki niteliklerini geliştirebilecekleri Sosyal Çalışma Programlarının başlatıldığını bildirdi.

ÖKSÜZ; “ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİMİZ TAKIM ÇALIŞMASINI ÖĞRENECEK”

Programlardan Isparta’dan 429 Üniversite öğrencisinin yararlanacağını belirten İl Müdürü Gürsel Öksüz; “Sosyal Çalışma Programlarımız, üniversite öğrencilerini geleceğe hazırlamayı hedefleyen yeni aktif işgücü piyasası araçlarımızdan birisi olacak. Bu program sayesinde geçlerimiz yaz tatillerini sosyal sorumluluk bilinçlerini artırıp verimli bir şekilde değerlendirecekler. Ayrıca cep harçlıklarını çıkaracaklar ve emekliliklerine sayılacak sigortalılıkları yapılacak. Temmuz ayı itibariyle başlayacak Sosyal Çalışma Programları ile asıl maksadımız üniversite öğrencisi gençlerimizin iş hayatına girişlerinde en az teknik beceriler kadar önemli olan; takım içinde çalışma, organize olabilme, iletişim kurabilme, analitik düşünme gibi sosyal becerilerini geliştirerek mezun olduktan sonra iş hayatına girişlerini kolaylaştırmaktır. Bu Programla öğrencilerimiz toplumsal faydanın yüksek olduğu hizmetlere katılarak iş tecrübesi edinmiş olacaklar. Ancak 18 yaşını doldurmamış üniversite öğrenciler, başka bir işte çalışan veya staj yapan öğrenciler ile bahar döneminde dersleri devam eden yahut yaz okulundan ders alan öğrenciler bu programlara katılamayacaklar. Birde öğrencilerin motivasyonunu artırmak, derslerinde gösterecekleri gayreti desteklemek için başvurularda genel akademik ortalamalarda belli bir taban puan da belirlenmiştir. 

“ÖĞRENCİLERİMİZE GÜNLÜK 67,36 TL ÖDEMEDE BULUNACAĞIZ”

Her bir öğrencinin bir yaz döneminde en fazla 3 programa başvuru hakkı bulunuyor. Programa katılmaya hak kazananlar 5 Temmuz tarihinde Genel Müdürlüğümüz tarafından merkezi elektronik kura ile belirlendi. Öğrencilerimizin kendilerine de zaman ayırabilmeleri için haftalık çalışma süresini 3 gün ile sınırlı (günlük 7,5 saat ) tutulmuştur. Öğrencilerimizin Programa katılım sağladıkları her günün ücreti 67,36 TL. Gençlerimize hak kazandıkları bu ödemeyi aylık olarak vereceğiz" diye konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

KE.KE

12 Temmuz 2019 Cuma 16:53

Kura çekilmiş insanlarin aklıyla alay ediyorlar.tanıdığı olan işe girdi

Duyarlı vatandaş

12 Temmuz 2019 Cuma 14:23

Lütfen işe başlayacak olan öğrencilerin listesini verirmisiniz

Ögrenci32

12 Temmuz 2019 Cuma 12:36

Devletimiz Ailelerimizin masraflarını azaltmak için güzel uygulamalara imza atıyor

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR