23 Nisan 2024 Salı

ISPARTA'DA BİTCOİN ÇILGINLIĞI

Son dönemde artan değeri nedeniyle dünyada ve ülkemizde dikkatleri üzerine çeken dijital para birimi Bitcoin, Isparta’da da oldukça talep görüyor. Bu işin öncü isimlerinden biri olan Kantin İşletmecisi Erdal Akden, İlimizde işadamları başta olmak üzere yaklaşık 160 kişiyle kurdukları ekiple, Bitcoin üretim sistemine toplamda 92 bin dolar yatırım yaptıklarını anlattı. Akden, bu işin bir dijital para madenciliği olduğu da vurguladı.

Isparta

Son zamanlarda dünyayı kasıp kavuran dijital para birimi Bitcoin çılgınlığı Isparta’ya da sıçramış durumda. Değeri bin dolarlardan 15 bin dolara çıkan Bitcoin’de üretim sistemine dahil olmak isteyen kişi sayısı her geçen gün artıyor. Isparta’da bu işin öncülerinden olan Kantin İşletmecisi Erdal Akden, İlimizde 300 kişinin Bitcoin üretim sürecine dahil olduğunu ifade ederek, yaklaşık 160 kişinin kendi ekibinde olduğunu, toplam yatırımlarının da 92 bin doları bulduğun söyledi.

2140 YILINA KADAR 21 MİLYON ADET BİTCOİN ÜRETİLECEK

İlk olarak Bitcoin’in nasıl bir sistem olduğunu anlatan Erdal Akden, “Bitcoin Block Chain(Blok Zinciri) sisteminin para birimi. Bu sistem 2008 yılında 9 sayfalık bir pdf yazısı ile dünyaya duyurulmuş. Bu da kişiden kişiye dijital kripto ödeme sistemi diye dünyaya duyuruldu. 2009 yılında Block Chain sistemi insanların kullanıma sunuldu. Bu sistemde diğer aracı kurumlara göre burada sadece bitcoin transferi yapabiliyor. Transferler 7 gün 24 saatte 10 dakikalık bir sürede karşı tarafın hesabına geçiyor. Önceden bakkaldan bir ürün alındığında bakkal defterine yazılıyordu. 2009’dan 2140 yılına kadar olacak bütün transferleri kayıtlarını tutan sistem de Block Chain sistemi. Dünyada tüm sistemlerin kayıtları tutulduğu ve aynı blok sistemi içinde saklandığı için hiçbir zaman hacklenemeyen güvenli bir sistem ortaya çıkmış oluyor. Bu sistemde server’lara da ödül olarak içinde Bitcoin yazılıyor. 2009 yılından 2140 yılına kadar 21 milyon adet Bitcoin üretilecek. Bu üretilen Bitcoinler buradaki serverlara ödül olarak verilecek diye yazılmış. Transferleri onaylayan bu serverlar her 9 dakika 46 saniyede bir blok çözmüş oluyor. Bu blokta yaklaşık 2 bin transfere denk geliyor. Bu blokları senkronize ettiği ve bu kayıtları tuttuğundan dolayı server günümüzde 12,5 Bitcoin bir Bitcoin ödülü kazanıyor. Buradaki bilgisayarlara madenci deniyor. İnsanlar ne kadar Bitcoin transfer ederse etsin 0,002 Bitcoin ücreti var. Bir de bu transfer ücretine sahip oluyorlar” şeklinde konuştu.

HİSSENİZ KARŞILIĞINDA HER AKŞAM SAAT 22.30’DA HESABIMIZA BİTCOİN ÖDEMESİ GELİYOR

Blcok Chain’de 24 tane lisanslı fabrika bulunduğunu ifade eden Akden, bunlardan 23 tanesinin milyon dolarlık yatırım kabul ettiklerini dile getirdi. Akden, sözlerini şöyle sürdürdü: “Örneğin Türkiye’de 2013’te bir holding Bitcoin firmasına 10 milyon dolar yatırım yapmış. 24 firmanın içerisinde bir tanesi bizim ortak olduğumuz bitcoinclubnetwork firmasıdır. Dernek şeklinde kurulmuş ve 500-1000-3500 dolarlık paketlerle insanları bu sisteme kabul ediyor. Ortaklıkta bir aylık bir sistem kurulum süreci var. Bu sürede kendi adına bir bilgisayar kuruluyor. Şuanda İzlanda, Rusya, Kore ve Çin’de bir fabrikamız var. Burada kurulan hisseniz karşılığında her akşam saat 22.30’da hesabımıza bitcoin ödemesi geliyor. Biz burada madencilik yapıyoruz.

ŞUANA KADAR 16 MİLYON 750 BİN ADETİ ÜRETİLMİŞ

İnsanlara Bitcoin deyince borsadan alıp satmak, kolay para kazanma akıllarına geliyor. Ama burada bir madencilikten bahsetmemiz lazım. Block Chain’de 2140 yılına kadar üretilmesi gereken 21 milyon Bitcoin’den şuana kadar 16 milyon 750 bin adeti üretilmiş. Geriye kalan 4 milyon 250 bin üretimine talibiz. Ama 16 milyon 750 bin adetine de transfer ücretinden dolayı talibiz. Çünkü insanlar bu konuyu daha da tanıdıkça daha da aktif kullanır oldular. Bunun banka kartları var. İstediğiniz bankadan çekiyorsunuz. Türk Lirası, dolar ve avroyu nasıl kullanıyorsanız bu parayı da o şekilde kullanabiliyorsunuz. Diğer paralara göre tek avantajı kur yükseldiğince elinizde ne kadar Bitcoin varsa o kadar da değerlenmiş oluyor.”

3500 DOLAR HEMEN HEMEN 3,5 BİTCOİN ÜRETİR

Şuanda 1 Bitcoin’in 58 bin 500 Türk Lirası olduğuna değinen Erdal Akden, bir Bitcoin üretimi için yatırım miktarı ve zamanın önemli olduğunu söyledi. Akden, “Uzun zamanda küçük bir yatırımla üretelim dersek 1000 dolarlık yatırım ve 100 dolarlık cüzdan ücretiyle ortalama 3 yılda bir Bitcoin üretebilirsiniz. Bir Bitcoin ortalama şuanda 15 bin dolar. 3500 dolar hemen hemen 3,5 Bitcoin üretir. 10 bin dolar senede bir Bitcoin üretir” dedi.

ŞUANDA 92 BİN DOLARLIK YATIRIMIMIZ VAR

Öte yandan Bitcoin sistemine nasıl dahil olduğunu ve Isparta’daki durumunu anlatan Akden, şunları söyledi: “Bu işe bana ilk anlattıklarında bu teknolojide varım dedim. 600 dolarlık bir yatırımla girdim. Sisteme güvendikçe yatırımımı 10 bin dolara çıkardım. Şuanda 92 bin dolarlık yatırımımız var. Isparta’da 300 kişilik bir ekip var. Bunun 160 kişisi benim ekibimde.  Isparta’nın saygıdeğer işadamları da ekibimiz içerisinde. İleride Bitcoin mecburen kullanmak zorunda kalacağımız bir para birimi olacak. Çünkü bugün insansız hava araçları var. İnsansız otobüsler, insansız araçlar var. Suudi Arabistan’ın vatandaşlık verdiği bir robotta var. Bu tür robotların fazlalaşacağı bir dönemdeyiz. Bu robotların kullanımında bile bu kripto paraların kullanımı mecburen olacak.

ÜRETİMDE OLMALARI İNSANLARA BİR SIKINTI VERMİYOR

Bitcoin’in değeri ben geçen sene başladığımda bin dolardı, şuanda 15 bin dolar. Bitcoin çok yükseldi, düşecek, batar mı, çıkar mı diye endişeler var. Ama üretimde olmaları insanlara bir sıkıntı vermiyor. Üretime yatırdığınız miktar her gün hesabımıza yansıyor ve ömür boyu devam ediyor. Pazar günü düzenleyeceğimiz etkinlikle Bitcoin’i daha detaylı anlatacağız”

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Beyto ünsal

06 Ocak 2018 Cumartesi 23:42

Adamlar milyar dolarlik bilgisayar kurmuşlar.. milyon dolar elektrik parası günlük ödüyor kim napsın senin 92 bin dolarlık makineni.. bari haber diye yayınlamayın.. youtuba gir izle.. onlardan sana düşermi mining.. anca devletin elektriğini calarak yetim hakkını yiyerek üc beş kuruş yaparsınız..

Erol

06 Ocak 2018 Cumartesi 13:26

10 yil once duydum bitcoini cok cani yananlar oldu ...yeni birsey gibi lanse etmeyin ..

serdar

06 Ocak 2018 Cumartesi 11:26

Emeksiz kazanç insanı zengin eder mi ,milli piyango zengini var mı bi araştırın ,bu parayı üretmek için harcadığın elektiriğin parasını nasıl ödemeyi düşünüyorsunuz

Nurullah

06 Ocak 2018 Cumartesi 02:33

Ispartalı daha yeni duymadı btc yi biz 3 yıldır alıp satıyoruz üretim işi risklidir inş üstesinden gelirler

Selçuk

06 Ocak 2018 Cumartesi 00:11

Bedava peynir fare kapanında bulunur..

Atillaa Mayda

05 Ocak 2018 Cuma 19:17

300 binlik Isparta'da 300 kişi bitcoine üye olmuş, ne çılgınlığı.

Bitcoin madenci Turk

05 Ocak 2018 Cuma 15:55

Yorum yapanlar bitcoin dunyada capinda bir para birimi oldugu gun cok pisman olucaksiniz ama o zaman is isten gecmis olucak. Cunku bitcoin 500 bin dolar oldugunda siz 1 bitcoin bile satin alamiyacaksiniz o zamana kadar bitcoin kazananlar karli cikacak. Hic arastirmadan ,,Paradan para kazanilmaz yeah" diyenler gidin bunu seneler boyunca sizleri somuren bankalara soyleyin

Din iman

05 Ocak 2018 Cuma 15:10

Bu arkadaş din iman diye gezer ortalıkta!

SAFİ VATANDAŞ

05 Ocak 2018 Cuma 14:19

2140 yılına kadar 21 milyon bitcoin üretilecekmiş, nasıl üretiliyor kardeşim bu karşılıksız, s****. Çocukların oynarken oyuncak fincanda al baba sana kahve yaptım iç dediği gibi. Ya kardeşim uyanın artık "KRAL ÇIPLAK"

namuslu

05 Ocak 2018 Cuma 13:54

"meğer namusluymuş namussuz" :)))

fff

05 Ocak 2018 Cuma 13:34

Bitcoin nedir? Bitcoin almak riskli mi?Kripto paralara olan ilgi her geçen gün daha da artıyor. Kripto paralar içinde en bilineni değeri 14 bin doların üzerinde olan Bitcoin. İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan Bitcoin hakkında sozcu.com.tr'ye konuştu. Bitcoin'e yatırım yapmanın kişinin risk algısına bağlı olduğunu söyleyen Manukyan, kripto para birimlerinin bir çoğunun batabileceğini söyledi. İşte Manukyan'ın kripto paralar hakkında yaptığı önemli açıklamalar.

ısparta

05 Ocak 2018 Cuma 13:07

paradan para kazanma ki bu bir gün dip olur. . eğer ortada bir ürün yoksa birgün gümler. bu iş çok karışık. çok güvenmeyiniz. ülkeler bunu tavsiye etmiyor. çok kazanacaz derken görürüsünüz. bizim insanlar işte.

Savlu gırpin

05 Ocak 2018 Cuma 12:42

Bir zamanlar titancılar vardı şimdi bunlar türedi çok yakında cumburlop gider bunlar bizlerde güleriz bunların gidişine sonrada bağırmaya başlarlar nerde bu devlet diye nerde olcak ankarada unutmayın yediğiniz hurmalar. ...

Halil ERKAZANCILAR

05 Ocak 2018 Cuma 12:13

Kardeş üretilen ne bu ya göstersenize elinizle tutup. Üretim yapılıyormuş ne üretimi.. Ülkenin kaynaklarını teslim edin elin yabancılarına da yakında bir don bir atletle kalın. Allah akıl fikir helal rızık versin. Gerisi teferruat.

HELAL KAZAN

05 Ocak 2018 Cuma 12:10

Çok kazanacağız derken dikkat edin şapa oturmayın da. Unutmayın Bitcoin şu anki değerine 0 (sıfır)dan geldi yine oraya dönebilir.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR