20 Nisan 2024 Cumartesi

ISPARTA'DA BU LİSE TAŞINIYOR

ISPARTA'DA BU LİSE TAŞINIYOR

Isparta

Muzaffer Türkeş Mahallesi'ndeki Meryem Albayrak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sanayi Çarşısı'ndaki Gül Şehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne taşınıyor. Boşalan bina ortaokula dönüşecek.

Hükümetin uyuşturucu ile etkin mücadele programı Isparta'dada uygulanıyor. Isparta Valiliği tarafından hazırlanan Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı kapsamında özellikle ortaokul ve lise öğrencilerinin uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutulması için bazı tedbirler alınıyor. Isparta Valiliği, Emniyet Müdürlüğü aracılığıyla uyuşturucu ile mücadelede okul önleri ticaretine taviz vermiyor. Özellikle mahallelerde bulunan liselerde okul önlerinde uyuşturucuya yönelik etkin denetim yapılıyor. Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler sonucunda hazırlanan raporlar doğrultusunda eğitime yönelik değişiklikler yapılıyor. Isparta Valiliği, Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı kapsamında 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı için yeni planlamalar yaptı. Edinilen bilgiye göre, uyuşturucu maddeler konusunda riskin fazla olduğu tespit edilen bir lise hakkında taşıma kararı alındı.

Buna göre, Muzaffer Türkeş Mahallesi'nde bulunan Meryem Albayrak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sanayi Çarşısı'nda bulunan Gül Şehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne taşınacak. Boşalan okul binası ise ortaokula dönüştürülecek. Burada ortaokul açılması ile birlikte Yedişehitler, Zafer, Fatih ve Muzaffer Türkeş Mahallelerinin ortaokul ihtiyacı da giderilmiş olacak.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

öğrenci 3

14 Kasım 2017 Salı 20:10

Sigara ve ya alkol içmek örnek alınmak için içilmiyor Çocuklarınıza önce bunu öğretmeleri gerekiyor Zararlı şeyleri kullanmak örnekten değil Evladlarınıza verdiğiniz değer den dolayı sigara içiyorlar Sigara vb. Şeyleri Kullanmak Zorunluluk Değil Seçimdir.

Öğrenci(2)

24 Eylül 2017 Pazar 22:29

Evet öğrencileri uyuşturucudan uzak tutmak için daha polisi bile olmayan tenha bir yere göndermeniz uyuşturucu tüketimini artıracaktır en kısa sürede gülistan karakolunun altına taşınmasını rica ederim

Öğrenci

16 Eylül 2017 Cumartesi 15:54

Şimdi bizlerinde Bir Liseye ihtiyacı var her yere sonuçta imam hatip yapıyorsunuz sırf 15 dakikalık yol için Liseyi taşıdınız Tebrik Ediyorum

Mehmet

04 Temmuz 2017 Salı 00:46

Kaç senedir tartışıyorlar 1 sene daha bekleseydinizya lise sonda okul degtiriyorum ben ayrıca o okul depreme dayanıksız duvarlar hep çatlak önce bu sorunu halledin

Mehmet Ulubatlı

01 Temmuz 2017 Cumartesi 14:27

Halıkent inde orta okulu yok.Lütfen Sayın Yetkilileri bir çözüm.

BİLGE AVCI

01 Temmuz 2017 Cumartesi 00:49

çok şükür sesimizi duyurabildik emeği olan herkese mahalle sakinlerine öğrenci velilerimize ve atkıları olan büyüklerimize sayın mili eğitim müdürümüze sayın valimize sonsuz teşekkür ediyorum rabbim hepsinden razı olsun bu yolda 6 yılımızı verdik beklediğimize deydi inşallah bir an önce gerçekleşirse izde arabalarda kalmayız

erhan

01 Temmuz 2017 Cumartesi 10:07

Orada okuyan 400 öğrenci velileri veli, öğrenciler Ispartanın evladı değilmi, sen arabada yatma diye, 400 öğrenci yerinden mi olacak bu bencillik.

Ogrenci

30 Haziran 2017 Cuma 22:55

Biz. Sanayiden kurtulalim diyoz bi tane daha okul geliyo rahat bir sekilde ders. Isleyemiyoruz. Tam birlestirsinde. Ama bizi sanayiden aliniz.

Levent Çakan

30 Haziran 2017 Cuma 19:07

Üzülerek okudum:1) "...uyuşturucu maddeler konusunda riskin fazla olduğu tespit edilen bir lise hakkında taşıma kararı alındı."Bu gerekçe,o okulun idarecilerinin,öğretmenlerini,velilerini ve öğrencilerini zan altına atmıştır.2)Ortaokula dönüştürülmesi yukarıda belirtilen riski ortadan kaldıracak mıdır?3)Ortaokula dönüştürülen,bu okula,gerekçe bu iken, kim çocuğunu gönderecektir.4)Gerçekten ortaokula mı ihtiyaç vardır?Yoksa o bölgede hiç bulunmayan Anadolu Lisesi ne mi,ihtiyaç bulunmaktadır?

harika

30 Haziran 2017 Cuma 18:08

imamhatib açılsın ihtiyac olur obölgede

yorumcu

01 Temmuz 2017 Cumartesi 09:06

bir yerine mi batıyor imamhatipler

Veli

30 Haziran 2017 Cuma 16:47

Emre Mahallesindeki Kamile Gürkan İlkokulu ve Ortaokulu Aynı binada hizmet vermektedir. Müstakil ilkokul yada ortaokul olsun Ortaokul öğrencileri ilkokulları olumsuz etkiliyor. Şehir merkezinde tek binada iki okula hizmet eden numune bir yer Üçkardeş ortaokulu boş ortaokul orayla birleşmeye uygun. Saygılar.

Öğrenci

04 Temmuz 2017 Salı 00:51

Eskiden ilköğretim vardı 1.Sınıftan 8.Sınıfa kadar ilkokulda şimdi ne farklı

doğru

30 Haziran 2017 Cuma 18:08

bence de . ortaokul kısmını nazmi tokere yada üçkardeş ortaokuluna gönderilebilir. üçkardeş okulunun mevcudu az çocuklarımız rahat eğitim alırlar.

Mehmet CANTÜRk

30 Haziran 2017 Cuma 16:13

Harika Mahallemiz için hayırlı olsun. Öğrencilerimizin ortaokul ihtiyacının karşılanmasında emeği olan tüm yetkililere çok teşekkürler.

muhtar mesut

30 Haziran 2017 Cuma 16:01

fatih mahallesinin ortaokula ihtiyacı yoktur . mahallede 2 ilkokul bir tanede ortaokulumuz vardır.şuan okul sıkıntımız yoktur

muhtar mesut

30 Haziran 2017 Cuma 16:01

fatih mahallesinin ortaokula ihtiyacı yoktur . mahallede 2 ilkokul bir tanede ortaokulumuz vardır.şuan okul sıkıntımız yoktur

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR