25 Nisan 2024 Perşembe

ISPARTA’DA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

ISPARTA’DA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

Isparta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanlığımızın öncülüğünde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü  "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" kampanyası kapsamında 81 ilde 11 milyon fidan toprakla buluştu. Kampanyaya Ispartalılar da Kara Havacılık Okul Komutanlığı'nda düzenlenen törenle destek verdi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi saat: 11.11’de başlayan törene başta Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu olmak üzere, Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Isparta Belediye Başkan Şükrü Başdeğirmen, ISUBU Rektörü Prof.Dr. İbrahim Diler, Kara Havacılık Okul Komutanı Albay Alper Naldöken, Isparta Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, şehit yakınları, gaziler, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törendeki konuşmasında, bugün bir çevre şenliği yaşandığını söyleyen Vali Seymenoğlu, tıpkı atalarımızın, bizlerin nefes alabilmesi için diktiği fidanlar gibi kendilerinin de gelecek nesillere güzel bir çevre bırakmak adına bugün bir araya geldiklerini ifade etti.

Vali Seymenoğlu, “ Sevgili çocuklar bizlerin de el birliğiyle bizden sonraki nesillere güzel bir çevre, yaşanabilir bir doğa bırakmamız lazım. Bugün burada temsili olarak yüzlerce fidanı toprakla buluşturacağız. Geleceğimize, çocuklarımıza, yeni nesillerimize nefes bırakmış olacağız. Bunun için hepimiz burada bir aradayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın genelgede belirtiği şu cümle bugünkü etkinliğimizi en güzel şekilde anlatıyor. ‘Yeşilin her tonuyla toprağa hayat, canlılara nefes olacak bu anlamlı çevre seferberliği’ diyor. Yani yeşilin her tonunu önemsiyor ve bizlere de önemsememizi emrediyor. Bu sadece bir fidan olmayabilir, bu park faaliyeti olabilir, bunu çok şükür Isparta il merkezinde ve ilçelerinde görebiliyoruz. Bunların en güzeli de yine Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla gerçekleştirilen Millet bahçeleridir ki; inşallah 2020 yılının Ocak ayında Devlet Demiryolları’nın bulunduğu gar arazisinde büyük bir alanda çevre şenliğiyle Millet bahçemizin de temelini atmış olacağız. Bunların altını şunun için çiziyorum. Bu sadece bir bakanlıkla bir kuruluşla olacak bir iş değil. Doğa hepimizin, çevre hepimizin onun için elbirliğiyle üniversitelerle, yerel yönetimlerle, bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla, sizlerle bu faaliyetler içerisinde bulunursak anlamlı oluyor, sürdürülebilir oluyor. Bunu da şu anda bu ortamda görüyoruz. Bu duygularla dikeceğimiz fidanların geleceğimize bir nefes olmasını, bizden sonraki nesillerin de bunu örnek alarak onlardan sonraki nesillere emanet bırakması temennisiyle hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından fidan dikimine geçildi, Vali Seymenoğlu ve katılımcılar tarafından 5 Bin fidan toprakla buluşturulup can suları verildi. Özellikle her yaştan öğrencinin destek verdiği etkinlikte yediden yetmişe tüm Ispartalılar fidanlarını özenle diktiler. Vali Seymenoğlu alanda gezerek öğrenciler ve vatandaşlarla kampanyayla ilgili sohbet ederek bol bol fotoğraf çektirdi.

Isparta’da törenin düzenlendiği Kara Havacılık Okul Komutanlığı dışında; Andık Göleti, Yakaören Köyü, İnhisar Köyü, Güneykent Kasabası, Aşağı Gökdere

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Kabacalı

12 Kasım 2019 Salı 21:56

O fidanları diktiniz tebrikler. Birde damlama sulama yapabilirseniz tam olacak. Afyon gibi.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR