28 Mart 2024 Perşembe

ISPARTA'DA SIRALI BOŞ MEZARLARIN GÖRÜNTÜLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

ISPARTA'DA SIRALI BOŞ MEZARLARIN GÖRÜNTÜLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Isparta

ISPARTA Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, sosyal medyada paylaşılan sıralı şeklindeki mezar yerleri görüntüleri ile ilgili açıklamada bulundu. Akbulut, Isparta Belediyesine ait iş makinaları ile açılan mezarların 2019 yılına ait olduğunu, koronavirüs salgını ile herhangi bir ilgisinin bulunmadığını söyledi.

Isparta'da kimliği belirsiz bir kişi tarafından cep telefonu ile çekilen sıralı boş mezarların sosyal medyada paylaşılmasının ardından Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı söz konusu görüntülerde bulunan boş mezarlar ile ilgili inceleme çalışması başlattı. Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, o görüntülerin geçen yıla ait olduğunu belirtti.

Akbulut açıklamasında ise; "Isparta ilinde Isparta Belediyesine ait iş makinaları ile açılan mezar yerlerinin Cocid-19 nedeniyle açılan toplu mezarlara dair görüntüler olup olmadığının tespiti maksadıyla yapılan araştırma neticesinde, görüntülere ait sıralı şeklindeki mezar yerlerinin geçtiğimiz yıla ait yani 2019 yılında yapılan çalışmalara ilişkin görüntüler olduğu, Isparta Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından ilgili mevzuat hükümleri gereği açılan boş mezar yerlerine ilişkin görüntülerin koronavirüs salgını ile herhangi bir ilgisinin bulunmadığı ancak son dönemde salgın nedeniyle alınan tedbirler kapsamında Isparta Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından defin işlemlerinin tedbiren koruma altında yerine getirildi bilgisine ulaşılmıştır. Dolayısıyla sosyal medyada ve bazı sosyal paylaşım sitelerinde yer alan görüntülere ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı anlaşılmıştır. Halk arasında korku ve kaygı oluşturacak şekilde kamuoyuna yanıltıcı bilgi paylaşımı yapanlar hakkında araştırmalara devam edilmektedir" dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Tarassud

07 Nisan 2020 Salı 16:05

Bu şehrin yerlisi vefat ettiğinde tallukatının mezarlığına defnedilir. Mezarlıkların kazıcısı bilinir. Vefat üzerine o gün kazdırılır. Kışın sert olduğu yerlerde toprak donduğu için sonbaharda bazı belediyeler mezar hazırlatırlar.(Ör:Erzurum)Mezarcılar vefattan önce mezar kazılması istenirse içine düşen bir canlı olur, toprak kayar 2. bir iş çıkar diye kesinlikle üstünü kapakla kapatırlar.Geçen seneden bu zamana kadar kar yağdı, yağmur yağdı, toprak kayar, birde toprakta hiç mi ot bitmemiş?

Birisi

07 Nisan 2020 Salı 13:56

Saçma sapan konuşuyorlar geçen sene mi o tulumlar giyiliyordu? insanları çocuk sanıyorlar galiba

Ispartalı

07 Nisan 2020 Salı 05:23

Planlı bir şekilde halkı korku ve endişeye sevk etmeye çalışmak kimin ne işine yarar? Böylesi olağanüstü dönemlerde bunu yapan olsa olsa vatan hainleridir.

Vatandaş

06 Nisan 2020 Pazartesi 23:49

Arkadaşlar o mezarlar açılıp hazırlanıyor sürekli bu şekilde bir yıldır değil açıyorlar bitiyor tekrar açılıyor sistem bu yani hazırlık yapılıyor

Vatandas

06 Nisan 2020 Pazartesi 22:40

O.mezarlar hep açık orda 2019 yazdan beri görüyorum. Öleni sıradan defnediyorlar. Virüsle alakali degil.

Fry1905

06 Nisan 2020 Pazartesi 22:26

O zaman geçen yıl fragmandı bu yıl galasını yapıyolar

Bir vatandaş

06 Nisan 2020 Pazartesi 22:23

Şu zamanda kime neye inanacağımı şaştım. Herkes kafasına göre bir şey söylüyor. Bilen de konuşuyor bilmeyen de.

Devlet ne derse o

06 Nisan 2020 Pazartesi 22:15

1 yıldır kazılan mezarlara kimse gomulmemis demek ki hayret. Madem bu muteveffa koronali değil di niye böyle defnedildi hayret. Hiç mi kimsesi yoktu acaba hayret. Ben inandım hayret.

saf vatandas

06 Nisan 2020 Pazartesi 21:39

in****im peki

Murat

06 Nisan 2020 Pazartesi 20:42

Bu Facebook Instagram Twitteri kesinlikle kapatacaksin, millet haberleri gelişmeleri bunlardan takip eder oldu.O kadar çok bilgi kirliliği varki ayırt edilemiyor.millet yalan yanlış şeyler paylaşıyor. Ve kendiside inanıyor

Mezarci

06 Nisan 2020 Pazartesi 19:26

Bu uygulama her zaman olan bir hazırlıktır bundan haber yapmak yada virüse bağlamak artniyet başka birşey degil

Maske

06 Nisan 2020 Pazartesi 19:26

Asıl siz kamuoyunu yaniltmasaniz . Korumalı kıyafeti görmesek, definde sadece görevlileri görmesek inanırız. Yapmayın . Hatta mümkünse herşeyi gösterin laftan sözden anlayamayanlar var . Dizini kırar otururlar

VATANDAŞ

06 Nisan 2020 Pazartesi 18:49

Delinin teki kuyuya bir taş atar cikar çıkarabilirsen. Ne geçti milleti böyle kandirinca eline cok merak ediyorum.

Aykut arısu

06 Nisan 2020 Pazartesi 18:48

Böyle doğruları bilmeden sosyal medyada kameraya cekipde yayınlıyolaya bilip bilmeden aslı astarı olmayan görüntü tabi herkezin tepkisini cekiyo aydınlattığınız İcin tesekkür ederiz inşallah dediğiniz, gibidir selamlar

Mustafa

06 Nisan 2020 Pazartesi 18:18

Ne zamandan beri öyle kazılan mezarlara komple virüs ekipmanları ile vefat edenleri gömüyorlar

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR