24 Nisan 2024 Çarşamba

ISPARTA'DA YETİMLER YARARINA İFTAR

ISPARTA'DA YETİMLER YARARINA İFTAR

Isparta

8 ay önce Isparta’da kurulan ve yaptığı faaliyetlerle göz dolduran 15 Temmuz İmam Hatipliler Derneği (TİMHADER) Yetimler yararına Isparta Öğretmenevinde iftar yemeği programı düzenledi.

Isparta Protokolü, şehit aileleri, yetimler ve birçok davetlinin katılımıyla düzenlenen programda sosyal sorumluluk anlayışının önemini vurgulayan 15 Temmuz İmam Hatipliler Derneği (TİMHADER) Başkanı Ramazan ÇAPAN ;” Yetimlerimizin yüzlerini güldürebilmek yaralarını bir nebze bile olsa sarabilmek bize huzur ve mutluluk vermektedir.

Bugün bir kere daha anladık ki birlikten güç, merhametten sevgi doğmaktadır.Enelerini, egolarını bir kenara bırakıp imanı ve vicdanı mesuliyetin sorumluluğunu hisseden ve bunun gereğini yerine getirenlerden, Böyle güzel bir programa vesile olanlardan ve siz gönül dostlarından Allah razı olsun.Yapmış olduğumuz iyiliklerin karşılığını hem bu dünyada hem ahirette karşınıza çıkarsın.              

Duha Suresi 9-10-11 ayetler

O halde sakın yetimi ezme “

“El açıp isteyince sakın baş çevirme”

“Rabbim lütuflarını şükranla an “

Buyurmaktadır.

“Bir kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır. Bizler:15 Temmuz ile Milli Birlik, İmam Hatipliler olarak manevi kimliğimizi gelecek nesillere aktarmak adına kurduğumuz bu Dernek sadece Yetimlerimize, öksüzlerimize değil Şehitlerimize, Gazilerimize vatan için can veren yiğitlerimize aynı hassasiyette yaklaşmaktadır. Sosyal sorumluluk anlayışı ile de hayatın her alanında bulunmaya gayret göstermekteyiz. Bu vesile ile bizi kırmayarak davetimize icabet eden şehit ailelerimize huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Şehitlerimiz sayesinde huzur içinde yaşamaktayız. Allah onlardan ve ailelerinden razı olsun.” Diye konuştu. İftar saatine kadar Kuran Tilavetinin yapıldığı program oruçların açılması ve sonrasında karşılıklı istişareler ile sona erdi. Dernek yönetiminden alınan bilgiye göre bilet satışları ile düzenlenen programda elde edilen gelirlerin bir kısmı ile yetim çocukların bayram öncesi giydirileceği öğrenildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

her yol mübah

27 Mayıs 2019 Pazartesi 10:02

iftar proğramından nasıl bir gelir elde edildi merek ettim,,

siyasi ayak

27 Mayıs 2019 Pazartesi 10:01

fetö soru çalıp kul hakkı yerken biz adamlar soruları çalıyor çoluk çocuğumuzun hakkını yiyor derken,bunlar hocaefendi ne mübarek adam diyorlardı,,,

Leyla Korkmaz

26 Mayıs 2019 Pazar 23:16

Bu dernek bütün İmam Hatiplileri kapsamıyor, siyasete alet edilmeyen, birilerine seçimlerde destek açıklaması yapanlar tüm İmam Hatip camiasını kesinlikle temsil edemez.

Hüdai

26 Mayıs 2019 Pazar 06:10

Cevap yazan şahsiyet,eminim öyledir.Peki niye verdiğiniz yemeğin gazetede reklamını verme ihtiyacı hissetiniz?Kapitalizm inançlı insanları da etkiledi desene.Artık bir ibadeti yada hayrı sadece Allah ü Tealanın görmesi ve bilmesi yetmez oldu bizim milletimize...Ayrıca niye ilkay kardeşim diye cevap verme gereği duydunuzmu.Burda reklam yaparsan ağzı olan konuşur...Kusura bakma.Reklam yapmasaydınız kimse burnunu sokamazdı

İFTAR PROGRAMI

26 Mayıs 2019 Pazar 00:39

İlkay kardeşim iftar programına katılmadığınız için bilmiyorsunuz sanırım ama sizi aydınlatayım; iftar programının geliri öksüz ve yetim çocuklar yararına yapılmıştır. Ayrıca iftarda yetim ve öksüz çocukların yanı sıra şehit ailelerimizide misafir ettik. Umarım açıklayıcı olmuştur.

İlkay

26 Mayıs 2019 Pazar 00:12

Çok merak ediyorum burada Duha Süresinin mealinden bahsetmişler, sürede yetime,muhtaca sahip çıkmaktan bahsediliyor ama acaba bu iftar yemeğinde ihtiyaç sahibi var mıydî ki ?

Yetim

25 Mayıs 2019 Cumartesi 22:04

İnşaallah birgün bizde yetim olarak evde değil herkesle iftar yemeği yeriz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR