19 Nisan 2024 Cuma

ISPARTASPOR VE BİLGİÇ

ISPARTASPOR VE BİLGİÇ

Isparta

Merhaba değerli okuyucularım.

1999’da yine aynı bu şekilde Kulüp Başkanlığını Atakan Yazgan’ın yaptığı Ispartaspor, şampiyon olarak 3. Ligden 2. Lige çıkmıştı. Takip eden sezonda (2000 – 2001 Sezonu) ise bir sezon önce olduğu gibi yine büyük başarılara imza atarak ligi ilk üç sırada bitirip şimdiki adı Süper Lig olan o yıllarda 1. Lig olarak adlandırılan lige çıkmak için Play – Off müsabakaları oynamaya hak kazandı. O sezon televizyonların da naklen yayınladığı maçların sonuncusunda Isparta’da oynanan maçta eğer Ispartaspor Göztepe’ye mağlup olmasaydı Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş’ın mücadele ettiği lige çıkacaktı. Ancak, Göztepe mağlubiyeti bizim o dönem 1. Ligin kapısından dönmemize sebep olmuştu. Ardından Atakan Yazgan görevi bıraktı ve takım kötü bir sürece girerek Isparta yerel Amatör Lige kadar düştü.

Yıllardır diğer bir deyişle yaklaşık 10 yıldır, amatör liglerde mücadele eden şehrimizin takımı Ispartaspor için 2016 – 2017 sezonunda aynı 1999 yılında olduğu gibi tüm şehir olarak yine birliktelik sağlanıp ‘Bir kıvılcım da sen çak’ sloganıyla yeniden bir hareketlenme sağlanarak bugünlere gelindi.

Peki bundan dört yıl önce ne mi oldu? Şehirde artık herkesin spordan soğuduğu, kimsenin sporun yüzüne bile dönüp bakmadığı bir ortamda o dönemin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç başta olmak üzere şehrin ileri gelenlerinin çalışma ve gayretleriyle güzel bir takım kuruldu. Ancak, Ispartaspor, Isparta yerel liginde 2. Amatör Kümeye kadar düşmüştü. Dolaysıyla, takımın en kısa zamanda profesyonel lige çıkacak bir pozisyona getirilmesi gerekiyordu. Bunun da çözümü bulundu ve o dönem Isparta’yı Bölgesel Amatör Ligde temsil eden Isparta İl Özel İdaresispor’un adı Isparta Davrazspor olarak değiştirilerek Ispartaspor’un ligi bir anda yükselmiş oldu.

O yıl, şehrin önde gelenleri ve özellikle o dönem TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı olan Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Ispartaspor’a destek verdik, el verdi, omuz verdi ve bitmiş olan takımı adeta küllerinden doğarak yeniden ayağa kaldırdı. Bilgiç o sezon, Isparta’da toplantılar yaparak kulübe maddi kaynak sağlamanın yanı sıra Ankara’da da başta Spor Toto teşkilatı olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşerek Ankara’dan da binlerce lira katkı sağladı.

Ancak, o sezon yani 2016 – 2017 Futbol sezonunda ligin sonuna kadar şampiyonluğu kovalamamıza rağmen, ligin sondan ikinci maçı olan Sarayönü Belediyespor maçında takımımız 1 – 1 kalarak şampiyonluğu kaybetti ve ligi ikinci bitirdi. Ispartaspor o sezon ve geçen sezon şampiyonluğu komşu il takımı Bucak Belediye Oğuzhanspor’a, önceki sezonda ise Serik Belediyespor’a kaptırdı. Milletvekilimiz ve şuanda TBMM Başkanvekili olan sayın Süreyya Sadi Bilgiç, o sezonun ardından gelen 2017 – 2018 ve 2018 – 2019 Futbol Sezonlarında da Ispartaspor’a gerek maddi anlamda gerekse bizzat stadyuma gelerek ve maçlarını izleyerek manevi anlamda da büyük desteklerde bulundu.

Ve son olarak geldik 2019 – 2020 Futbol Sezonuna. Biraz önce de bahsettiğim gibi, aradan geçen dört yıl ve üç sezonda takımımız Ispartaspor şampiyon olarak mutlu sona ulaşamadı. Şimdi ise dördüncü sezonda şehrimizin takımı Ispartaspor yine lider ve yine şampiyonluğun en güçlü adayı konumunda.

TBMM Başkanvekilimiz ve Ak Parti Isparta Milletvekilimiz üç sezondur olduğu gibi dördüncü sezonda da şehrimizin takımına en büyük desteği vermeye devam ediyor. Ben, Ispartasporlu yöneticilerimiz ve Yeşil – Pembeli camiaya gönül vermiş olan herkes adına sayın Bilgiç’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Bilindiği gibi, bu yıl başta sayın Valimiz Ömer Seymenoğlu olmak üzere Belediye’de de yönetimin değişmesi ile Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen de sayın Milletvekilimizle birlikte hareket ederek takımımıza büyük destekte bulunuyorlar. Böylece, şehrin ileri gelenlerinin el ele vermesiyle takımımız şuanda liderlik koltuğuna oturmuş durumda. İnşaallah kalan sekiz maçı da kazanarak bu sezon mutlu sona ulaşacağına inancım tamdır.

Son olan Karaman Belediyepor maçındaki olayların ardından, TBMM Başkanvekilimiz ve Ak Parti Isparta Milletvekilimiz bu işin peşini bırakmayacaktır. Dört yıldır olduğu gibi şimdi de Ispartaspor’a ve sayın Valimize sahip çıkacaktır. Bundan hiç şüphem yoktur. Valimize Karaman Belediyespor tarafından atılan suçları nefretle ve şiddetle kınıyor, sayın Valimizin arkasında olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Saygılarımla…

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Esnaf

20 Şubat 2020 Perşembe 23:27

Çok uzun yazı kısa ve öz olsaydı bir kelimesini bile okumadım...

Maç bedava olsun

20 Şubat 2020 Perşembe 20:06

Maçı bedava edin

Adamım

20 Şubat 2020 Perşembe 13:22

Ispartasporu düşünen yok. Herkes (yöneticiler) ıspartaspor bir üst lige geçerse Alacağı 2 milyonun peşinde. Kimse maval okumasın yemezler.

Şaddakla şuddaklarını

19 Şubat 2020 Çarşamba 23:51

Hak yiyen adam kayıran torpille işe giren ciğersizleri yaz bakalım mustuk

Ufuk

19 Şubat 2020 Çarşamba 23:39

Boş yapmayın. Takımı başkana hocaya futbolculara taraftara bırakın. Amigolar yönetici kisvesi altında rant elde edenler başpınar lar vs takımdan elini çeksin. Edebiyatını menfaatlerini şehirden fazlasıyla alıyorlar zaten. Takımdan almasınlar

vatandaş

19 Şubat 2020 Çarşamba 21:10

siz burda ıspartaspordan değil ak partiden bahsetmişiniz devamlı şu anki belediye başkanı deplesmanlara araç bile vermiyor ne olur spora siyaseti karıştırmayın biz ısparta sporumuzu çok seviyoruz hangi partili olursa olsun ama sadece ak partiye maletmeyin kimin ne yaptığını ve yapmadığını vatandaş biliyor.

Çaltılı

19 Şubat 2020 Çarşamba 21:07

Millet acından işsizliğinden intihar ediyor sizin derdiniz futbol, seçimde soracaz ora bura dağıttığınız paraların hesabını...

Tufan

19 Şubat 2020 Çarşamba 19:05

Isparta senin ciğerini bilir Mustafa. Çok güzel hareketler bunlar. Taş yerinde ağırdır. Ama sen zıplayıp duruyorsun

mehmet boyacı

19 Şubat 2020 Çarşamba 18:58

yazından dolayı basına ve güzel söze teşekkür

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR