28 Mart 2024 Perşembe

ITKM'de Mutlu Sona Doğru

ITKM'de Mutlu Sona Doğru

Isparta

Isparta’nın kanayan yarası yapımı yılan hikayesine dönen Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi İnşaatında başlayan çalışma gece gündüz,cumartesi Pazar demeden devam ediyor. 4 ayrı belediye başkanlığı döneminin ardından beşinci dönemi de gören ITKM inşaatının bitirileceğine dair halkta umut ışığı belirirken kafalardaki temel soru ‘madem bu kadar kolaydı neden şimdiye kadar bitirilmedi?’

 

Eski Çarşamba pazarı olarak anılan alandaki yenileme çalışmaları 1997 dönemin Belediye Başkanı Mehmet Aybatılı tarafından başlatıldı. Aradan geçen dönemde 4 ayrı belediye başkanlığını eskiterek beşinci dönemi gören ITKM inşaatı Isparta Belediyesi'nin fesih çıkışından sonra yeniden başladı. Ticaret ve Kültür Merkezi Projesi inşaatına yeniden başlayan Kadıahmetoğulları firması 400 işçi ile gece gündüz haftanın 7 günü hummalı birçalışma yürütüyor. Isparta halkı inşaatın bu kez bitirileceği yönünde umutlu.İnşaatı inşaat ruhsatı bitim süresi olan 31 Aralık 2015 tarihine kadar yetiştirileceği söyleniyor. 18’inci yılına girecek olan eski Çarşamba pazarı alanındaki inşaatın tamamlanmasının ardından nasıl çalıştırılacağı ise halen merak konusu.

 

KAÇ NESİL ITKM İNŞAATI İLE BÜYÜDÜ

 

Dönemin Belediye Başkanı Mehmet Aybatılı 1997 yılında tarafından halk arasında Çarşamba Pazarı olarak bilinen alanda başlattığı yenileme çalışması, ardından gelen mevcut Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından binaların çürük olduğu ve projenin geleceğe uygun olmadığı gerekçesi ile yıkılmış yeni bir proje yapılmıştı. Yusuf Ziya Günaydın’ın başladığı proje ise Belediye Başkanlığını Hasan Balaman’a kaptırması nedeniyle yarım kalmış ve dönemin Belediye Başkanı Hasan Balaman tarafından 2006 yılında kat karşılığı usulü ile ihaleye çıkarak mevcut ITKM projesinin inşaatına başlanmıştı. İhaleye çıkıldığında 2009 yılında inşaatın tamamlanması hedefleniyordu.

 

YILDA BİTİRİLECEK Mİ?

 

1997’de başlayan ve 2006’dan buyana mevcut proje ile devam eden çalışmalar Hasan Balaman’ın belediye başkanlığı döneminde tamamlanamadı.Ardından yeniden Isparta Belediye Başkanı seçilen Yusuf Ziya Günaydın projeyi bozmadan bitirilmesi için çalıştı. Hatta bu arada 3 kez zeyilname yapılarakproje tadilatına gidildi. Fakat projenin bitişine ilişkin defalarca tarih verilmesine rağmen bir türlü beklenen mutlu sona ulaşılamadı. Her yerel vegenel seçim sürecinde Isparta’nın bir numaralı tartışma konusu oldu. Nihayet inşaat için 2006 yılında alınan ruhsatın iptal edileceği 31.12.2015 tarihine birkaç ay kala ITKM’de inşaata yeniden başlandı.

 

ISPARTALININ ÖZLEMLE BEKLEDİĞİ SON

 

Yapımı yılan hikayesine dönen, 4 ayrı belediye başkanlığı döneminin ardından beşinci dönemi de gören Isparta Ticaret Kültür Merkezi(ITKM) inşaatının bitirilmesi için bu arada neler yapılmadı ki. ITKM sahası ve çevresindeki esnaflar isyanlarını dile getirdi. Seçim dönemlerinde farklı partiler ITKM inşaatı önünde açıklamalar yaparak vaatlerde bulundu, sosyal medya üzerinden gruplar oluşturuldu. Isparta halkı büyük bir özlemle ITKM inşaatının bitirilmesi için dua etti.

 

400 İŞÇİ GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR

 

Kadıahmetoğulları, 31.12.2015 tarihine kadar Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatını tamamlamazsa 2006 yılında aldığı inşaat ruhsatı yanacak. Firma bugün itibari ile 400 işçi ile gece gündüz cumartesi Pazar demeden ITKM inşaatını bitirmek için çalışıyor. Firmanın inşaatı 31.12.2015 tarihine kadar bitirmeyi hedeflediği belirtiliyor. 2009 yılına kadar tamamlanacağı belirtilen, tamamlanamaması nedeniyle her ay 378 bin TL para cezası tahakkuk eden inşaattan doğan ceza ise halen mahkemede. Isparta halkının aklında ise tekbir soru var. Madem bu kolaydı neden şimdiye kadar bitirilmedi?’

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

OTAGAR

28 Ekim 2015 Çarşamba 21:15

DAHA OTOGARI YAPAMADIN BATIDA YENİ OTOGARINA TAŞINMAYAN İL KALMADI BAŞKAN ISPARTA HARİÇ.

Ispartali Gurbetçi

29 Ekim 2015 Perşembe 19:37

Sen çünürde oturup Otogar arsasinda Tarlasi olanlardansin Heralde Burdan gelmis gaz vermeye çalisiyorsun...Baskana diyecegine çünürdeki Arsa sahiplerine de fiyatlari astronomik istemesinler...Oraya yatarilacak para Bizim vergilerimizle ödenecek...çünür Halki Yardimci olmuyorsa Baskanin Ne suçu var?

hah

28 Ekim 2015 Çarşamba 10:38

büyük dükkanlar kazandıracakmış..dağin başın da ne yapayım ben dükkanı..cumhuriyet caddesin de zor iş yapıyor.

Ispartali Gurbetçi

29 Ekim 2015 Perşembe 19:38

Dagin Basinda Degil çarsamba Pazarina Yapilan ITKM de...Esnaf degilsen Kazanmazsin Tabi ki deönce Esnaf olmayi ögreneceksiniz!!!!

vatandaş

28 Ekim 2015 Çarşamba 08:12

Balaman döneminde başlayan inşaat, normalde Ziya döneminde bitmesi gerekirdi, iki dönemdir yokuş yapması neticesinde bitirilemedi. yoksa 5-6 yıldır aktif işliyor olacaktı zaten. algı yaratmak böyle bir şey işte. :)

MEHMET BOYACI

27 Ekim 2015 Salı 21:02

sayın ıspartalı abıler göru güzel olacak başkan büyük dükkanlar kazandıracak

Gerçek VATANDAŞ

27 Ekim 2015 Salı 14:27

20 SENEDE YAPILMAYAN 2 AYDA MI YAPILACAK?

ıspartalı

27 Ekim 2015 Salı 13:29

sayın basın mensupları; bırakın ıtkm haberlerini de, su paralarında 4-5 tane verginin hesabını sorun artık şu heriften!

Ispartali Gurbetçi

29 Ekim 2015 Perşembe 19:34

Vergilerin Hesabini Sormak istiyorsan Hükümete bakacaksin..5 yil Boyunca Zamsiz Su kullanirken iyiydide Hükümet bastirip Vergileri uygulamak zorundasin Yoksa Görevden alinirsiniz Diye tehdit edip Sayin Baskan Vergileri en az limitten uygulayinca mi kötü Oldu?Sirf Muhalefet olsun diye Kötüleyemezsiniz YUSUF ZiYA GÜNAYDIN'i....Bunca Hizmetler yapmis Türkiyenin En zengin belediyesi olmus Yasanabilir 3 sehir olmus Bir ISPARTA yi Kim Yapti...Yazik çikarin At gözlüklerinizide etrafa bir bakin..

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR