29 Mart 2024 Cuma

ITSO’NUN AĞIR MİSAFİRLERİ VARDI

ITSO’NUN AĞIR MİSAFİRLERİ VARDI

Isparta

TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, Milletvekili Mehmet Gökgöz ile Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ITSO Meclisi’nin ekim ayı toplantısına katıldı, işadamlarının sorunlarını dinlediler.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ekim ayı meclis toplantısı konferans salonunda mesafe kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Osman Şahlan başkanlığında gerçekleştirilen toplantının ağır misafirleri vardı. TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz ile Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, meclisin misafiri oldu. AK Parti İl Başkanı Osman Zabun da izleyiciler arasında yer aldı.

ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan, TBMM Başkanvekili Bilgiç, Milletvekili Gökgöz ve Belediye Başkanı Başdeğirmen’e katılımlarından ötürü teşekkür ederek toplantıyı açtı. ITSO Yönetim Kurulu’nun faaliyet raporunun meclise sunulmasından sonra Başkan Mustafa Tutar bir konuşma yaptı.

2 URGE PROJESİ DAHA YAPMAK İSTİYORUZ

Dünyanın ve Türkiye’nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirten Tutar, güçlü ekonomiye dikkat çekti. Türkiye’nin bu süreçten daha güçlenerek ve büyüyerek çıkacağını savunan Tutar, şöyle konuştu:

“Dünya ve ülkemiz sıkıntılı süreçten geçiyor. İnanıyoruz ki ülkemiz bu süreçten güçlü bir şekilde çıkacak. Bu yıl yaş sebze ve meyve sektöründe ihracat rekoru kırdık. Şu an elma fiyatı çok iyi. Elma şu an 2.5 TL’den satılıyor. Odamızın URGE projesi ile elmanın ihracatı arttı. Oda olarak mobilya ve kozmetik sektöründe URGE projesi yapmak istiyoruz.

BÜYÜK OVA YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİRİLMELİ

Büyük ova yönetmeliği nedeniyle tarımsal yatırımlar yapılamıyor. Depoculuğun ve paketleme üzerine yatırım yapamıyoruz. Değişiklik yapılmasını istiyoruz.

MESLEK LİSELERİ AYAĞA KALDIRILMALI

Bu süreçte meslek liseleri öne çıktı. TOBB EML dezenfektan imalatı yaparak ihtiyacı karşıladı. Sanayide fabrikalar eleman sıkıntısı yaşıyor. Gezdiğimiz işyerlerinde eleman ihtiyacı göze çarpıyor. Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde meslek liselerinin güçlendirilmesi için çalışmalar yapılmalıdır.

 

EXİMBANK KURULMALI

Isparta ve Burdur’un ihracatı 500 milyon TL. Isparta’da Türk Eximbank Şubesi yok. Antalya’da sıkıntılar yaşanıyor. Isparta’da temsilcilik istiyoruz. Mekân ve yer sağlamayı taahhüt ediyoruz.

SENTETİK İLE DOĞAL BİRBİRİNDEN AYRILMALI

Gülsuyu konusunda çalışma başlatmıştık. Gülsuyu sadece Isparta’da üretilebilir. Gerçek Gülsuyu ile sentetik ayrılsın. Farkındalık olsun. Gerçek Gülsuyu Isparta’da üretilir farkındalığı oluşturulmalı.

KALKINMA İDARESİ İÇİN DESTEK BEKLİYORUZ

Göller Bölgesi Kalkınma İdaresi çalışmamız oldu. Örnekleri var. GAP var. Isparta ve Burdur olarak Göller Bölgesi Kalkınma İdaresi için planlama yapılmalı. Bu konuda destek bekliyoruz.”

Meclis toplantısının dilek ve temenniler bölümünde TBMM Başkanvekili Bilgiç, Milletvekili Gökgöz ile Belediye Başkanı Başdeğirmen, ITSO meclis üyesi işadamlarının sorunlarını dinledi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

vatandaş....

31 Ekim 2020 Cumartesi 11:31

şahlan hala meclis başkanı bu zat bulunduğu konum itibari ile ekmek parası için çalışan insana küfretmeyi kendi hak gören egolu kompleksi biri hakkımı helal etmiyorum bütün vebali bu ekibin üstüne olsun.

emekli ögretmen

31 Ekim 2020 Cumartesi 10:54

şöyle okudum yazıları ınsanlar kımın neyaptıgını bilir sureyya vekılın kapısını aşındıran bölümlerin acılması icin kosturan sanayıde biliyo halkda bılıyo sureyya vekılıme valıme emeyi gecene teşekkür

ısparta emekli

31 Ekim 2020 Cumartesi 10:46

SAYIN ARKADAŞLAR BAŞKASINI ÜZERİNDEN KURBAN KEZMEYIN OKULDA SUREYYA VEKILIMIN HAKKINI ÖDEYEMEZSINIZ COK EMEYI ÇOKTÜR VE SAYIN VALİMİZİN DEZENFEKTAN İMALATINDAEMEYİ COKTÜR GÜL SANAYI YÖNETİMİNİN GAYRETLERİ BİLEN BİLİR

vatandaş...

31 Ekim 2020 Cumartesi 09:53

TBMM Başkanvelisin ve giydiğin kıyafete bak..bu senin karşındaki insanlara olan saygıyı gösterir..parmak arası terlikle geldi herhalde..yazık..çok yazık..

Vatandaş

31 Ekim 2020 Cumartesi 09:15

Aynı ekip 29 Ekim kutlamalarında da varmıydı acaba?

rahman

31 Ekim 2020 Cumartesi 08:56

Hiç mutlu bakmıyor bu adamlar. Niye ki?

Hüseyin

31 Ekim 2020 Cumartesi 07:43

Sonuç sıfır. Elamanlar sanayide fabrikalarda hrp suriyeli afganlı dolu sigorta yok arayıp soran yok. Isoarta 5000 üzerinde durşyeli afganlı var. Adam suriteli pazar yrri bile almış. Toğlantıda istenilenletin hiçbiri yapılmaz. Görürsünüz.

İlhan

31 Ekim 2020 Cumartesi 07:17

Yatırım teşvik sistemi değişmeli önce. Neden gündeme almıyorsunuz?

Cavit

31 Ekim 2020 Cumartesi 07:00

Neden yoksulluktan işsizlikten bahsedilmiyor

Ispartalı

31 Ekim 2020 Cumartesi 01:31

Helal olsun ise hiç sanayicinin esnafın sorunları yok toplantıda toplantıda bulunan bir allahın kulu ne olacak bu ekonomimin durumu diyen yok hepsinin tuzu kuru dolar ile satış yaptıkları için

Muhalefet Nerde

30 Ekim 2020 Cuma 23:50

Niye Aylin Cesur çağırılmadı?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR