26 Nisan 2024 Cuma

KALBİ KRİZİ İLE HASTANEYE BAŞVURAN HASTA 10 DAKİKADA HAYATA DÖNDÜRÜLDÜ

KALBİ KRİZİ İLE HASTANEYE BAŞVURAN HASTA 10 DAKİKADA HAYATA DÖNDÜRÜLDÜ

Isparta

Isparta'da aniden fenalaştıktan sonra Isparta Şehir Hastanesi acil servisine getirilen Ali Küçükyumru, 10 dakikada anjiyo yapılarak hayata döndürüldü.

Fenalaştıktan sonra damar tıkanıklığı meydana gelen ve kalbi duran Ali Küçükyumru, tekrar hayata döndürülürken o anları şöyle anlattı: "Ben buraya geldikten sonra Fatih Akkaya Hocam, hemen bana müdahale etti. O esnada bir hasta daha anjiyodaymış. Anjiyo masasına yatmış ve anjiyo yapılmayı bekliyormuş. Hocamız sağ olsun, benim kalbim durunca, daha ağır olduğumu, acele bir müdahale yapılması gerektiğini düşünerek, gerekli tedavimi yaptı. O esnada ben bir ara gidip geldim. Ama kulağımdan hiç gitmeyen bir cümle var, o anlar hiç aklımdan gitmiyor. O anlar hala kulaklarımda. O ses şöyle diyordu; ‘Seni çok seviyorum, hayatta kalman lazım, benimle kal, bir yere gitme’. Doktor bey bunu durmadan bana söyledi. Allah ondan bir değil, bin kere razı olsun” dedi.

 “Yeniden hayata döndüm”

“Ben artık bu saatten sonra hayata yeniden başlayacağımı düşünüyorum” diyerek hayatında farklı adımlar atmayı hedeflediğini aktaran Küçükyumru, “Normalde ben çok agresif bir insanım ama bundan sonra bu agresifliğimi de kaldıracağım. Artık elimden geldiği kadar biraz daha hoşgörülü olmaya çalışacağım. Artık, iş konusunda da fazla yoğunluk vermeyeceğim. Yoğunluğu artık kendi hayatıma vereceğim, biraz da kendi hayatımı yaşayacağım. İkinci bir hayata döndüm. Gerçek bir şekilde yeniden hayata döndüm” şeklinde konuştu.

Hastanın rahatsızlandıktan sonra hastaneye geliş sürecinden itibaren uygulanan tedavi ile müdahaleyi anlatan Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Fatih Akkaya, “Hastamız şok tablosunda geldi. Yaygın ‘Anterior MI’ diyoruz, ciddi bir kalp krizi vardı. Hemen masaya aldık. Yaklaşık 10 dakika gibi kısa bir sürede damarını açmayı başardık. Zaten sonra şok tablosundan kurtuldu. Bir ara kalbi durdu, elektro şokla çalıştırdık. İşlem çok başarılı oldu. Sonra yaptığımız ultrasonlarda kalbin çok fazla etkilenmediğini gördük. Buradaki olay, erken müdahalenin faydası oluyor. 50 yaşında genç bir hasta. Örnek veriyorum, yarım saat, bir saat daha geç kalmış olsaydı, belki çok daha farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. Onun için hastaların erkenden acil gelmesi Bu tip bir göğüs ağrısı, nefes darlığı şikayetlerinin olduğunda, beklemeden başvurulması bizim için çok önemli. Ne kadar erken müdahale, bizim için o kadar önemli. Hastamız çok iyi, bugün taburcu etmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“HASTANEMİZDE 2 ANJİYO ODASI OLMASININ AVANTAJINI BİZ O DAKİKALARDA HİSSETTİK”

Isparta Şehir Hastanesi’nde birden fazla olan anjiyo odalarının bir hayatın kurtarılmasında önemli rol oynadığını ifade eden Akkaya şöyle devam etti; “Bizim hastanemizde 2 anjiyo odası olması avantajımız, devletimize ve bu hastaneyi bize kazandıran herkese çok teşekkür ediyoruz. Hastanemizde 2 anjiyo odası olmasının avantajını biz o dakikalarda hissettik. Çünkü, o esnada başka bir hastanın da damarına işlem yapacaktık. Ama o elektif vakaydı, bekleyebilirdi. Tam bu sırada hastamız geldi. O hastanın yanına hemen bir personeli koydum, bu hastamızı da diğer masaya yatırdım. Hemen hastamızın işlemini hallettik. Sonra döndüm tekrar o hastaya işlem yaptık. Hastaların birini kaldırıp, diğerini yatırmadık. İki ayrı anjiyo odasının olmasının, Şehir Hastanesi’nin bu avantajını kullanmış olduk. Hastamız, hastaneye geldikten 10 dakika içerisinde biz kalp damarını açmış olduk.” Diye konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Isparta'm

20 Ağustos 2019 Salı 14:04

Yaradan sana ikinci bir şans vermiş daha doğrusu uyarılmışsın ,önce yaradana şükür edecek ve kendi söylediklerini yapacaksın ve sana bu hakkı verene şükürden vazgeçip nankör olmayacaksın çünkü Allah nankörleri sevmez geçmiş olsun

Vatandaş

20 Ağustos 2019 Salı 11:25

Mesleğini onuru ile yapan herkese saygı duyuyorum

Hamza yerlikaya

20 Ağustos 2019 Salı 10:05

Umarım biraz adam olursun bu saatten sonrs

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR