24 Nisan 2024 Çarşamba

KARA HAVACILIK OKULU PERSONELİ İÇİN BARINMA İMKANI NASIL OLACAK?

KARA HAVACILIK OKULU PERSONELİ İÇİN BARINMA İMKANI NASIL OLACAK?

Isparta

Bu ay içinde yapılacak ihale ile %92’si tamamlanan Kara Havacılık Okul Komutanlığının kalan işleri de 2018 yılı içinde tamamlanacak ve taşınma işlemlerine başlanacak. Taşınmaya ilişkin süreci başlatan Kara Havacılık Okul Komutanlığı yetkilileri personelin barınma ihtiyacı ile ilgili görüşme yapmak üzere Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak’ı ziyaret etti.

Kara Havacılık Okulu Komutanlığı yetkilileri personelin barınma ihtiyacı ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere Keçiborlu’yu ziyaret etti. 2018 yılı içinde taşınacak olan Kara Havacılık Okulu Komutanlığından Albay Oğuz Baykal, Albay Nadir Gökoğlu ve Albay Burhan Güler, Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak’ı ziyaret ederek personelin barınma ihtiyacının karşılanması noktasında yapılabilecek çalışmalar noktasında görüşme yaptı. Görüşmede Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak Kara Havacılık Okul Komutanlığının taşınması ile ilgili tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirterek, barınma konusunda ise eski kükürt fabrikası sahasına geleneksel mimari yapılacak TOKİ konutlarından Kara Havacılık Okulu personeline yardımcı olacaklarını söyledi.

PERSONEL BARINMA İHTİYACI İÇİN İNCELEME

Kara Havacılık Okulu inşaatı Müteahhit şirketin sıkıntıları nedeniyle gecikmiş, bunun üzerine Milli Savunma Bakanlığı firma ile sözleşme feshine gitmişti. Yüzde 92’si tamamlanan Kara Havacılık Okul inşaatı ile ilgili Eylül ayı içerisinde yeni bir ihaleye çıkılacak. 2018’de ise inşaatın tamamlanarak taşınma işleminin gerçekleştirilmesi planlanıyor. 2018’de hazır olacak okul ile ilgili Kara Havacılık Okul Komutanlığından Albay Oğuz Baykal, Albay Nadir Gökoğlu ve Albay Burhan Güler Keçiborlu’ya personelin barınma ihtiyacı ile ilgili incelemelerde bulunmak için ziyarette bulundu. 

ISPARTA TÜRKİYE’NİN HAVACILIK ÜSSÜ OLACAK

Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak’ı da ziyaretten eden heyet Isparta’nın, türkiye2nin havacılık üssü haline gelebileceğini söyledi. Ziyarette konuşan Albay Oğuz Baykal, “ Keçiborlu ilçesi havalimanına yakınlığından dolayı ilgimizi çekti ve ziyarette bulunmak istedik. Eşlerimiz ve çocuklarımız için uygun bir yer olduğunu düşünüyoruz. Kara Havacılık Okulu buraya geldiğinde Isparta, Türkiye’nin Kara Havacılık Merkezi olabilir. Bu Ispartalılar ve Keçiborlular için çok iyi bir durum. Burada ki kırtasiyeciden tutun, okuluna kadar her alanda büyük katkımızın olacağını düşünüyoruz. Aynı zamanda çocuklarımızın ufuklarının da açılacağını düşünüyoruz. Bizler bu mesleği çocukluğumuzdan beri helikopterleri, uçakları hayranlıkla izlediğimiz için istedik. Keçiborlu’da yetişen yeni nesillerin de bu mesleği hayal edebileceklerini ve bu doğrultuda ilerleyebileceklerini düşünüyoruz. Edindiğimiz bilgilere göre Keçiborlu’da havacılıkla ilgili üniversite ve lisenin yapılacak olması herkes için çok büyük bir avantaj. Bizler için yapılan hazırlıklardan dolayı Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak’a teşekkür ediyoruz ” dedi.

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

Keçiborlu’da Kara Havacılık Okulu için gerekli hazırlıkların yapıldığını belirten Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, “Okul inşaatıyla ilgili yaşanan sıkıntılar sebebiyle müteahhit şirketle yapım sözleşmesi tasfiye edildi. Eylül ayı içerisinde yeni bir ihale ile birlikte çalışmalar tekrar başlayacak ve hızlı bir şekilde tamamlanmasını hedefliyoruz. Okulun ilimiz, ilçemiz ve Türkiye’ye yaratacağı katkıdan mutluluk duyuyoruz. Biz Keçiborlu olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Şimdiden okulun bize büyük katkıları oldu. Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Lisesi açılacak. Bununla ilgili gerekli işlemler bile Kara Havacılık Okulu’nun açılıyor olması sayesinde yapıldı” diye konuştu.

OKULUN YÜZDE 92’Sİ TAMAMLANDI

3 Milyon metrekarelik alanda inşa edilen Kara Havacılık Okulunun yüzde 92’sinin tamamlandığını belirten Parlak konuşmasına şöyle devam etti, “80 bin metrekarelik kapalı alanda 58 bina, bin 850 metre uzunluğunda 2 eğitim pisti ile bakım ve teknik uygulama için 4 hangar yapıldı. Milli Savunma Bakanlığının en büyük yatırımı olarak bilinen okul 154 Milyon Liraya mal edilecek. İnşallah tamamlandığında 750 civarında personelin görev yapacağı okul, eğitime geleceklere birlikte 2 binden fazla kişinin bulanacağı bir yer haline gelecektir.

KARA HAVACILIK İÇİN TOKİ KONUTLARI

 İlçemizde eski Kükürt Fabrikası İşletme binalarının yerine 3. Etap TOKİ projemizle hem yatırımcılara hem Keçiborlu halkına hem de kara havacılık okuluna gelecek olan personelle barınma imkânı sağlayacağız. İl Merkezinde malum ev fiyatları çok yüksek bizde bu noktada Kara Havacılık Okulu için gelecek personele bir alternatif oluşturmak için bu çalışma içine girdik. Şu anda projeleri hazırlanıyor. Yaklaşık 68 bin metrekare arazi üzerine yapılacak TOKİ konutları normal çok katlı TOKİ konutları gibi olmayacak geleneksel mimari ile yapılacak konutlar arasında iki ve üç katlı, dubleks ve tripleks konutlarda yer alacak. Bununla birlikte yeni Hükümet Konağı ve Gençlik Merkezi binası yapılıyor. Doğalgazımız 2018’de geliyor. Yaptığımız her şeyi Keçiborlu’nun gelişmesi için yapıyoruz. Okulun yaratacağı katkıdan dolayı bir kez daha mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum ve ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ediyorum ”  diye konuştu.

Haber: Rabia KURU - Keçiborlu

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR