29 Mart 2024 Cuma

KARİYERİNİZE YENİ BİR SAYFA AÇMA FIRSATI

Üniversite mezunumusunuz, kariyerinize yeni bir sayfa mı açmak istiyorsunuz? Bunun için 49 Saat Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı eğitimi alarak ve bakanlığın yapacağı sınavlarda başarılı olarak güvenlik danışmanı istihdam etmek zorunda olan 5 farklı işletmenin güvenlik danışmanı olabilirsiniz.

Isparta

Adr tehlikeli madde güvenlik danışmanı eğitimi, tehlikeli madde taşımacılığı yapan; bu maddeleri gönderen, paketleyen, yükleyen, dolduran ve boşaltan işletmelerin yaptıkları işlemleri, insan sağlığına, diğer canlı varlıklara ve çevreye zarar vermeden, güvenli bir şekilde taraf olduğumuz uluslararası anlaşmalar ve ilgili mevzuat hükümleri kapsamında yapmaları için işletmelere yardımcı olmak amacıyla istihdam edilecek veya hizmet alınacak tehlikeli madde güvenlik danışmanlarının nitelikleri, eğitimleri ve belgelendirilmeleri ile görev, yetki ve sorumluluklarına dair usul ve esasları düzenlemektir. Tehlikeli madde güvenlik danışmanına kısaca TMGD denilmektedir.

Tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı tebliği aşağıdaki kişive kurumları kapsar;

Tehlikeli madde taşımacılığı sürecinde yer alan ve bir takvim yılı içerisinde net elli ton ve üstü miktarlarda işlem yapan, gönderen,paketleyen, yükleyen, dolduran ve boşaltan olarak faaliyette bulunan işletmeler ile toplam araç taşıma kapasitesi elli ton ve üzerinde olan taşımacılık işletmelerin

Miktarına bakılmaksızın ADR Bölüm 1.1.3.6.3’te yer alan tablodaki taşıma kategorisi sıfır olan tehlikeli maddelerle iştigal eden ve tehlikeli madde taşımacılığı sürecinde yer alan, gönderen, paketleyen, yükleyen ve dolduran olarak faaliyette bulunan işletmeler

letmeler tarafından istihdam edilecek veya danışmanlık hizmeti alınacak TMGD’leri

Tehlikeli madde taşımacılığında görev alacak TMGD’lere yönelik eğitim verecek kuruluşlar ile yapılacak eğitim ve sınavlar.

YÜKSEK MAAŞ AVANTAJI

Tehlikeli Madde Güvenliği Danışmanlığı adı yeni ama bu mesleğe girenleri yüksek bir maaş avantajı bekliyor. Bu alanda eleman açığının büyük olduğu Türkiye'de sadece 500 sertifikalı danışman olduğu belirtiliyor.TMGD danışmanları Firma başına 2- 2 bin 500 lira ücret alabilen danışmanlar bir firmaya bağlı ya da bağımsız olarak çalışabiliyorlar. Danışmanlar en fazla 5 firma ile çalışılabiliyorlar. Akaryakıt istasyonları bölge bayileri için 30Haziran 2015'den itibaren yürürlüğe giren uygulama ile Türkiye’de 15 bin akaryakıt istasyonun  binlerce üniversite mezunu genç danışmanı istihdam etmesi bekleniyor.

TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI EĞİTİM SÜRECİ VE SINAVI

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Eğitim Süreci ileilgili işte o açıklama

"Bursa ve Eskişehir merkezliyiz, eğitimlerimiz 49 saatten oluşuyor ve bir hafta sürüyor. Eğitimlerimizde; katılanlara Yangın Eğitim Sertifikası, öğle yemeği, sabah kahvaltısı ve eğitim merkezimize gidişve gelişlerde ücretsiz servis imkânımız var."

NASIL TMGD OLUNUR?

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı olmak isteyen adayların lisans mezunu olmaları ve UDHB tarafından yetkilendirilen eğitim kurumlarından 49 saatlik TMGD eğitimini alarak sonrasında Ulaştırma Bakanlığı'nın yapacağı sınavda başarılı olmaları gerekmektedir. TMGD olmak için 70 puan, TMGD Eğitmeni olmak için 80 puan almak ve Bakanlık tarafından istenen yabancı dil belgelerinden birine sahip olmak gerekir.

TMGD EĞİTİMİNE KİMLER KATILMALI?

Tehlikeli madde üreten, taşıyan, depolayan, elleyen,etiketleyen ve ambalajlayan firmaların tehlikeli maddeler konusunda uzmanlaşmak isteyen yöneticiler, Tehlikeli maddeler konusunda hızlı bir kariyer hedefleyen herkes, Firma bünyesinden veya ayrı bir danışmanlık faaliyeti olarak yetkili TMGD - Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı olarak çalışmak isteyenler veya bu konuda kendilerine ya da firmalarına ciddi bir bilgi ve uzmanlık yaratmak isteyenler Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı eğitimine katılabilir.

SEKTÖRDEKİ TMG DİHTİYACI NEDİR?

Ulaştırma Bakanlığı Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi almış ve alması gereken firmalardan Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı bulundurma zorunluluğu 01 Temmuz 2015 tarihinde başlatacaktır. Haziran 2015 tarihine kadar yaklaşık 16 bin işletme Tehlikeli madde faaliyet belgesini almış olmakla beraber halen TMFB belgeleri düzenlenmeye devam edilmektedir. Haziran 2015 tarihine kadar da TMGD sınavlarında yaklaşık 2 bin kişi TMGD olmuştur. LPG istasyonlarının TMGD bulundurma zorunluluğunun başlamasıyla Türkiye'deki TMG Dihtiyacı 18 bin kişiye ulaşacaktır.

İRTİBAT :

www.aslangroup.com.tr

TELEFON: 0 533 401 58 61 - 0 533 165 82 01

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR