18 Nisan 2024 Perşembe

KARMA OSB SEVİNCİ!

3 yıllık zorlu bir süreç sonunda Karma OSB’ye dönüştürülen Isparta Deri İhtisas OSB’de yeni yatırımcıların önü açılarak Isparta ekonomisi ve istihdamına katkı sağlanacak.

Isparta

                Deriİhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanı ve ITSO Meclis ÜyesiEşref BItrak, Isparta Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin Karma OrganizeSanayi Bölgesi’ne dönüştürülmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.  Deri İhtisas OSB’de yatırım yapan firmaların büyüksıkıntılarla bugünlere geldiğini anlatan Bıtrak, dönüşüm sonrasında bütünsıkıntılarının gideceğini söyledi. Karma OSB’ye yatırım yapmak isteyenfirmalara 3 bin metrekare ile 10 bin metrekare arasında yer teminlerinin yapılacağınıbelirten Bıtrak, yeni yatırımcıları beklediklerini söyledi.

3 yıllık süreçte karma organizesanayi bölgesi kararının çıkması için çaba gösteren Isparta Valisi VahdettinÖzkan olmak üzere Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel, Ticaret ve SanayiOdası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile bütün kurum ve kuruluş temsilcilerineteşekkürü bir borç bildiklerini belirten Bıtrak geçen süreci şöyle anlattı:

                “DeriOrganize Sanayi Bölgesi’nin  kuruluşaşamasından bu yana eski yerimizde bulunan 62 deri esnafımızın tamamının burayagelmesi istenen düzeyde olmadı.   Bizim planladığımız gibi 62 parselidolduramadık. Ekonomik şartlar olsun diğer koşullar olsun dolayısıyla sadece 31firma katılım sağladı. Yüzde 50’lik bir kayıp yaşadık. Biz bu kaybıdoldurmalıyız dedik, bekledik ama bu süreç içinde de gelen olmadı. Yalvaçlıderici esnafımızla bağlantı kurduk yine olmadı.

Tabi bin yandan daçalışmalarımıza devam ettik, arıtmamızı tamamladık, maliyetlerimiz çok arttı.Bu artışı 31 esnafımızın karşılama imkanı zorlaşmaya başladı. Altyapının geriödemesi vardı. Biz ne yapalım ne yapalım diye düşündük ve  3 yıl önce deri ihtisas organize sanayininkarma organize sanayi bölgesine dönüştürülmesi için karar aldık. Deri ihtisasOSB’nin karma OSB’ye dönüştürülmesinde mevzuatla ilgili sıkıntılar oluştu. Biryandan sıkıntıların aşması için görüşmelerimize devam ettik bir yandan da borçlarımızda devrede geri ödemelerimizi yapamaz olduk alt yapı arıtma borcu derken çoksıkıntıya düştük. 3 yıllık süreç içerisinde gerek Valimizle,  gerek milletvekillerimizle, gerekse  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızla birlikte  Ankara ile temaslarımız daha da fazlalaştı. Bizborçlarımızı ödemekte zorluk çekiyoruz ve deri ihtisas OSB nin karma OSB’ye  dönüştürülmesi hem bizi rahatlatacak hemde yeniyatırımcıların önü açılacak dedik. Milletvekillerimiz ilgilendi ve nihayetkarar çıktı. Biz bu sürece destek veren Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz veTicaret Sanayi Odası Başkanımız ile kurum ve kuruluş yetkililerine teşekkürederiz.  “

Karma OSB’ye yatırım yapmakisteyen firmaların yatırım teşvik desteklerinden faydalanabileceğini belirtenBıtrak, “Yatırım yapmak isteyen orta ölçekli firmalarımızın müracaatlarıhalinde 3 bin ile 10 bin metrekare arasında arsalarımız tahsis edilecek.Böylece hem ilimiz ekonomisine, istihdamına katkı sağlanacak hemde altyapı vearıtmaya olan borçlarımızı kolaylıkla ödeyebileceğiz. Yeni yatırımcılarıbekliyoruz.”diye konuştu.  

 

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR