19 Nisan 2024 Cuma

KASNAK MEŞESİ ORMANI KESİN KORUNACAK HASSAS ALAN İLAN EDİLDİ

KASNAK MEŞESİ ORMANI KESİN KORUNACAK HASSAS ALAN İLAN EDİLDİ

Isparta

ISPARTA'nın Eğirdir ilçesi sınırlarında bulunan Kasnak Meşesi Ormanı, kesin korunacak hassas alan ilan edildi. Gerekçeli karar bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla resmi gazetede yayınlandı.

Kasnak Meşesi Ormanı doğal olarak sadece Isparta sınırları içinde yetişiyor. Boyları 30 metreyi bulan ve dünyada doğal olarak sadece Yukarı Gökdere Köyü sınırları içinde yetişen 1300 hektarlık Kasnak Meşesi ormanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi. Karar resmi gazetede yayınlandı.

1987 yılında Tabiat Koruma Alanı ilan edilen Yukarı Gökdere köyü sınırları içinde bulunan 1300 Hektarlık Kasnak Meşesi'ne girişin yasak olduğu ve sadece Bilimsel Araştırmalar için özel izinle giriş yapılabilen ormanda boyu 30 metreyi aşan 650 yıllık kasnak meşeleri bulunuyor.

Kararda ise; Isparta İli, Eğirdir ilçesi sınırları içerisinde bulunan Kasnak Meşesi Yetiştiği Bölge Doğal Sit Alanının koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın Kesin Korunacak Hassas Alan olarak tescil ve ilan edilmesine, 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109'uncu maddesi gereğince karar verilmiştir.

 

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Antispartan

11 Kasım 2019 Pazartesi 23:31

Altında herhangi bir maden vs yok demek ki bak sen şu meşelerin şansına.

Necati

11 Kasım 2019 Pazartesi 22:01

Doğa için şu mermercilerinde önüne geçilmeli. Dağlar malvoluyor

Çandirli

11 Kasım 2019 Pazartesi 18:40

Yazılı kanyonu katlettiler .yazıklar olsun

VATANDAŞIN BİRİ

11 Kasım 2019 Pazartesi 18:12

keşke kaz daglarınıda edeydi

Memet

11 Kasım 2019 Pazartesi 15:24

Yetkililer birde sütçüler in ormanları koruma altına alsaydınız. Güzelim doğamı köylerimiz yollarımız bitmiş durumda mermercilerin verdiği doğa tahribatın 30 yıida pkk yapmamıştır. Yaşlılarımız mermer tozu gürültüsünden evinde rahat uyuyamıyor. Hiçmi aklınıza gelmiyor gidip görmek.

....

11 Kasım 2019 Pazartesi 12:37

Seneye geliştirilmesi için saçma salak oteli cafesi hediyelik eşyacısı olan bir proje ile özele satılır hayırlı olsun! Koruma restorasyon yapamıyorsun abi hiç değdirme elini biz razıyız. Tek derdin nerede ne varsa satıp günü kurtaralım eş dosta para kazandıralım.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR