19 Nisan 2024 Cuma

KAVŞAK İYİLEŞTİRMELERİYLE ARAÇ TRAFİĞİ HIZLANDI, YAKITTAN TASARRUF SAĞLANDI

KAVŞAK İYİLEŞTİRMELERİYLE ARAÇ TRAFİĞİ HIZLANDI, YAKITTAN TASARRUF SAĞLANDI

Isparta

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatıyla başlatılan kavşaklardaki adaların kaldırılması, orta refüjlerin daraltılmasıyla ciddi trafik akışı sağlandı. Eldeki verilere göre daha önce 30 saniyede 22 araç geçen Otogar Kavşağında, çalışmalar bitmemesine karşın bu rakam 36’ya ulaştı. Ayrıca her iyileştirilen kavşaktan yıllık 1,5 milyon liralık yakıt tasarrufu yapılabileceği hesaplandı

Isparta Belediyesi şehir içi trafiğini rahatlatmaya yönelik ulaşım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bir yandan SDÜ-ISUBÜ ve Belediye arasında ortaklaşa sürdürülen Ulaşım Master Planına yönelik çalışmalar devam ederken, diğer taraftan da şehirde küçük dokunuşlarla büyük trafik akışı sağlanıyor.

Isparta Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü koordinesinde, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün ortaklaşa sürdürdüğü çalışmalar kapsamında öncelikle Mimar Sinan Caddesinde yol genişletmesi yapılmış ve caddeye bir şerit daha kazandırılmıştı.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatları doğrultusunda Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü koordinesinde devam eden kavşaklardaki adaların kaldırılması ve orta refüjlerin daraltılarak şerit kazandırılması noktasındaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Öncelikli olarak Bellona Kavşağında gerçekleştirilen çalışmalarla ışıklı kavşağın ortasında kalan ada kaldırılmış, refüjlerde daraltmaya gidilmişti. Bu çalışmayla birlikte kavşakta trafik akışı yüksek miktarda artış göstermişti.

Bu çalışmaların ardından Ulaşım Hizmetleri Koordinesinde, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri otogar kavşağındaki çalışmalarında da son aşamaya geldi. Otogar kavşağının ortasında kalan adacık kaldırılırken, yine dört yönlü olarak orta refüjlerde de daraltmaya gidilerek, sağa ve sola dönüşlerde rahatlık elde edildi.

Otogar Kavşağı ile birlikte bugüne kadar yapılan çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Isparta Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü İsmail Cemil Aydoğdu, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatlarıyla çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini söyledi.

Mimar Sinan Caddesi ve Bellona Kavşağında yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler veren Aydoğdu, “Bellona kavşağındaki çalışmanın sonucunda yüzde 40 oranında dönüşlerde iyileştirme sağlandı, ekonomiye de katkısı var. Bir kavşak düzenlemesinde yıllık yakıttan yaklaşık 1,5 milyon lira vatandaşımızın, devletimizin cebinde kaldı” dedi.

Otogar Kavşağındaki çalışmalar kapsamında ortada kalan 80 metrekarelik bir adanın kaldırıldığını, cadde ortasındaki refüjlerde daraltmaların yapıldığını ve dönüşlerin rahatlatıldığını kaydeden Aydoğdu, “Elimizdeki verilere göre 30 saniyede geçen araç sayısı 22-25 iken, şu anda henüz kavşak tamamlanmadığı halde 36 araç sayısını geçti. Bu da yüzde 40’lık bir iyileşme sağlandığını gösteriyor” görüşlerinde bulundu.

Ulaşım Hizmetleri Müdürü İsmail Cemil Aydoğdu, çalışmalar esnasında zaman zaman kavşaklarda araç trafiği geçişlerinde kesintiler yaşandığını ve bundan dolayı da araç sürücüleri ve vatandaşlardan özür dilediklerini, anlayış beklediklerini iletti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Kaza geliyorum demez

12 Kasım 2019 Salı 19:53

Centrum garden avmnin oradaki akıllı kavşağa bir an önce çözüm bulmalılar diye düşünüyorum 2 günde bir kaza oluyor

Vatandaş

11 Kasım 2019 Pazartesi 19:15

Bu insanlara ne yapsan boş yapsa gerek varmıydı diyorlar yapmasan yapmıyor işte diyorlar Allah sizi ıslah etsin Allah senden razı olsun Şükrü Başkanım

Belediye

11 Kasım 2019 Pazartesi 18:38

Bundan sonraki çalışma zabıta kavşağı.eski gülkent hastanesi.ve eski özel idare kavşağı.ve otol bolat ışığının kapatılması ve araçların özkanlardan dönüşünün sağlanması.

adalet

11 Kasım 2019 Pazartesi 16:41

Adliyenin önündeki kavşakta adaletin terazisi vardı onu kaldırmak için mi kavşağı kaldırdınız bu ülkede adalet olmadığını mı belirtmek istediniz

V ATANDAŞ

11 Kasım 2019 Pazartesi 14:33

Son duyar bükücü kardeş,belediyenin deposunda durunca ne işe yarıyor, onun yeri belediyenin deposu mu? Senin yaptığın duyar bukuculuk degil özünden ayrılmak,değerlerine sahip cikmamak.Asılsın kardeşim bayraklar,kime zarari var kim rahatiz oluyor? Rahatsiz olan varsa ki eğer sorun zaten o kişidir,gitmesi gereken odur.

Kemalist Genç

11 Kasım 2019 Pazartesi 13:27

Tebrikler baskanim

mustur

11 Kasım 2019 Pazartesi 12:34

çarşı karakol önündeki refüjün kaldırılmasını isteyen manyaklar var bu ısparta yeterin artık çevreye yeşile sahip çıkın biraz her şey maddi değil bu ıspartada zaten belediye kasaplara teslim edildi

mustur

11 Kasım 2019 Pazartesi 12:31

yeşil alanları ve görsel güzellikleri yola katan belediye dünyada var mı ama ıspartada var adamlar belediyeci değil ki kasap görselliği katletme üstüne yok ne istiyorsunuz bu ısparta ve ıspartalıdan anlamadım refujler kalkınca trafik raahatlar diye hangi MÜHENDİS onay verdi zabıta katibimi...

Yeni belediye

11 Kasım 2019 Pazartesi 09:43

Sayın başdeğirmen öncelikle belediye şehir dışına taşınsın Nüfüs müd. Maliye SGK öğretmenevi yeni valilik yeni modern stad şehir dışına taşındı mı trafik biter SDÜ AKKENT SAV ÇEVRE YOLU ACİL YAPILMALI

SDÜ lü

11 Kasım 2019 Pazartesi 09:35

Şükrü başakanım Allah Razı olsun trafik rahatladı,diyer kafşaklarda aynı böyle olsun.

VATANDAŞ

11 Kasım 2019 Pazartesi 09:11

Bu karayolları nasil çalışıyor merak ediyorum. Istanbul yolu üniversite yolu ve cevre yolu acil yesil dalga yapilmali. 10 adimda ışık koyacağınıza yesil dalga yapin. Sabah bu yollarin halini goren yok mu?

HALK

11 Kasım 2019 Pazartesi 08:45

KALDIRIMLARI DA ESNAF İŞGALİNDEN KURTARIP HALKA VERSE İYİ OLACAK. ADAMLAR KALDIRIMA LOKANTA AÇMIŞ SES EDEN YOK

ISPARTALI

11 Kasım 2019 Pazartesi 08:44

GEREKSİZ VE BOŞA YAPILAN BİR İŞ. TRAFİK DAHA DA SIKINTIYA DÜŞTÜ KAVŞAK OLMADIĞI İÇİN ARAÇLAR ÇAPRAZ GEÇİŞ YAPIYOR YAYALARI HİÇE SAYIYOR. AYRICA AĞAÇLAR VE KAVŞAKLAR ŞEHRE AYRI BİR GÜZELLİK KATIYORDU.

ıspada yaşayan

11 Kasım 2019 Pazartesi 08:43

tümseklikleride kaldıralım lütfen araçlar durup kalkarken çok yakıyor birde makanık zarar görüyor birde yaya yolu kavramını bilmeyen nerde nasıl gidilecegini bilmeyen anasının bahçesi gibi aracı yola parkedenlere artık park cezası yazılsın tabi sadece kuş serisine değil tabi polıs korkmazlarsa tüm ıspartada yaşayanlara yazılsın

Ağaç katillerinden bıktım

11 Kasım 2019 Pazartesi 07:26

Oradaki ağaçlara ne oldu acaba bide onu yazsaydınız. Yakıt tassarrufu sağlanırken bizim oksijenler gidiyor.

Asi

11 Kasım 2019 Pazartesi 06:34

Adım başı trafik ışığı böyle bir şehir olamaz yakıt tasarrufu nasıl sağlanır bunu bizlere bi açıklansa

Terminator

11 Kasım 2019 Pazartesi 01:57

"Şehir, kılık değiştirmiş kötülükler yuvasıdır." Hasan Ali Toptaş

Trafik düzenleme

11 Kasım 2019 Pazartesi 00:55

Acil orası dahil 5 adet köprülü kavşak cünür otogarının akkent toki tarafında geçecek olan çevre yolu kenarına taşınması gerekir ve şimdiden oraya köprülü ve kelebek kavşak yapılması gerekir.oraya atabey yolu civarına yeni belediye. Nüfüs. SGK. Maliye öğretmenevi vb taşınması gerekir o zaman bak şehir içi nasıl rahatlar

Son duyar bükücü

10 Kasım 2019 Pazar 23:55

Ali can ne boş duyar kasıyorsun be birader. Ne olacak bayrağı belediyenin envanterindedir. Laf olsun...

VATANDAŞ

10 Kasım 2019 Pazar 22:39

Ali can kardesime bayrak konusunda katılıyorum. Göbeğin kaldirilmasi trafiği rahatlatmış,kaldirilmasi dogru. Ama migros kavşağında koca direk bombos duruyor. En büyüğünden dikilip tam bayraga dogru isiklandirilsa ne olur? Hem de o direk bos durmaz işe yarar. Isparta gerçekten büyük bayrak dikme konusunda diğer sehirlere göre geride. Konya da bile var kocaman.biz neden dikmiyoruz?

Ali can

10 Kasım 2019 Pazar 22:09

O refüjlerde güzelim bayraklarımız vardı gururla dalgalanan onlar noldu?

Vatandaş

10 Kasım 2019 Pazar 21:29

ŞAİK Lisesi önüne dubaları koyanlardan Allah razı olsun. Kültür turizm müdürlüğünün yanındaki aşağı yönlü tek gidiş yoluna da duba istiyoruz. Tek yön yolda sol tarafa ve park yasağı levhasının altına araba parkeden öküzler yüzünden o daracık yoldan araçla zor geçiyoruz. Yetkililer lütfen bir el atsın.

Harbi

10 Kasım 2019 Pazar 21:20

Bütün Isparta olarak şu kendini eğitimci olarak yorum yapan kisiye senelik üç dört balya yeşillik verelim.Eleştiri yapacaksan adam gibi yap 20 m² yeşil alan cokmu lazım

Vatandaş

10 Kasım 2019 Pazar 20:43

Adım başı trafik lambası olan şehirde nasıl yakıt tasarrufu sağlanacak.

İso

10 Kasım 2019 Pazar 19:26

Otofar kavşağının orta göbek alındı ama orta refüşlerde ilk yapılan gibi daraltılmalı tarafik yine sıkışıyor.

İnanılmaz

10 Kasım 2019 Pazar 19:25

Bu büyük buluşun patenti alınmalı.

Eğitimci

10 Kasım 2019 Pazar 19:07

Ispartayı betonlaştır bakalım hiç yeşil k almasın

ıspartalı vatandaş

10 Kasım 2019 Pazar 17:32

çarşı polis kavşağındaki orta göbek ivedilikle kaldırılmalıdır. neticesinde çok fayda görülür

Şoför

10 Kasım 2019 Pazar 17:12

Gerçekten çok yerinde olmuş bugun geçtim oradan düşünenlerden allah razı olsun

Serap

10 Kasım 2019 Pazar 17:02

Trafiğin hızlanması için çok iyi uygulamalar. Küçük dokunuş ama büyük fayda sağlıyor..Ayrıca petek sanayiden çünüre söz verdiğiniz yolu lütfen en kısa sürede açın.. Birde şehir merkezinde trenin ne işi var.tren istasyonunu çünür ilerisine kurun ve şehir Hastanesi'ne yandan yol açılsın.Koskoca şehir Hastanesi'ne daracık yoldan girmeye çalışıyoruz.

Tramvatcı

10 Kasım 2019 Pazar 16:39

Tramvay sözü nerde..... Otobüsçüler le tanıtım yapmaya başladı başkan....sozleri unutma....

VATANDAŞ

10 Kasım 2019 Pazar 16:29

Isparta Belediyesinin nadiren yaptığı işe yarar çalışmalardan biri olmus. İnşallah böyle devam eder.

Neosparta

10 Kasım 2019 Pazar 16:09

Yapılan işi olumlu buluyorum. Peki yeni takılan gereksiz ışıklarda ve kasislerde yapılan yakıt sarfiyatını hesaplayacakmısınız? Özellikle şu 50 metre arayla yapılanlarda.

Kamil

10 Kasım 2019 Pazar 16:02

Tramvaydan nerelere geldik :). Süper çözüm oldu. Bir de o yıkıp mahvettiğiniz yerleri yeniden düzenleseniz, ağaçlandorsanız keşke. Hele asfalt dökümünüz mük****l. Ah başkan ah. 4 sene basıl dayanacağız sana.

yeşil dalga

10 Kasım 2019 Pazar 15:14

İstanbul ve SDÜ yolu yeşil dalga olmalı

Erkan

10 Kasım 2019 Pazar 14:25

Carsi polis karakolunun önündeki buyuk gobekte daraltilmali.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR