29 Mart 2024 Cuma

Kim Bu Vicdansızlar?

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, su şebekelerinde ki bakımsızlıktan ötürü isyan etti. Bunun sorumlularını vicdansızlıkla suçladı.

Isparta

Eğirdir Belediyesi’ne ait şehir içme suyu şebekelerinin borularında meydana gelen çatlaklık, patlaklık ve tıkanıklar ile vanalardaki arızaları zaman zaman yerinde inceleme yapan Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, son olarak Yazla Mahallesi’ndeki çalışmalarda borularda gördüğü manzara karşısında “TEK KELİMEYLE VİCDANSIZLIK” diyerek çalışanlarıyla üzüntüsünü paylaştı.

Yazla Mahallesi Yazlık Askeri Gazino karşısında meydana gelen su patlağının tamiri yapılırken ortaya şebeke tıkanıkları çıktı. Yazlık Askeri Gazino karşısında başlayan çalışma Isparta ana yolu çıkışına kadar uzun mesafede devam etti. Uzun süren çalışmalarda aynı hattın uzantısında yol üzerinde ayrı ayrı noktalar kazıldı. Yapılan kazılarda değişik noktalarda boruların tıkanık olduğu ve sadece bir noktada 4 metre kadar uzunluğunda borunun tamamen toprak renginde kireçle kaplı olduğu ve suyun geçişinin mümkün olmadığı görüldü. Bunun yanında, boruların renklerinin döşenmeden önce güneşten yanmış, gevrek olduğu, hafif bir basınçta bıçak kesiği şeklinde büyük yarılmaların meydana geldiği, ayrıca boruların döşenmesi sırasında kum eksikliği ile büyük ve keskin taşlarla dolgunun yapılmış olduğu görüldü.

Çalışan işçilerin başından ayrılmayan, onlara destek veren Başkan Özmeral, hiç oturmadan çalışanlarıyla birlikte saatlerce ayakta durarak işi yerinde takibetti.

İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz’ın da çalışmalar sırasında gördüğü şebeke borularının vahim durumu Başkan Özmeral’i derinden üzdü. Başkan Özmeral “Su konusu çok mühimdir. Bu konuda mevcut şebeke çok karışık. Eski hat, yeni hat denilmiş, çok kişiler yeni hatlardan sularını bağlatmışlar. Eski hat, tamamen iptal edilmediği için eskisi yenisi birbiriyle bağlantılı olmuş ve karışık bir durum almıştır. Güneşte çok beklediği için renk değişiklikleri bulunan boruların etrafının kumla örtülmesi gerekirken, yer yer kumsuz ve önceden kazılan taşlı malzemelerle aynen kapatıldığı ortaya çıkmaktadır. Gevrek olan boruların yerine yapılan kazı çalışmaları sonrasında yenileri takılmıştır.  15 cm genişliğinde bir borunun sudan kaynaklanan kireç tabakaları ile tamamen kaplanmış olması ve suya geçiş vermemesi çok düşündürücüdür. Zamanında ciddi olarak kontrol edilmeyen boruların döşenmiş olması, iyi bir kumlama yapılmadan taşlı malzemelerden dolgu yapılması ve plansız bir uygulamanın neticesinde tamiratlarda çok zorlanıyoruz. Halkımız ne derse haklıdır. Bu tür problemleri halkımızın da yakından bilmesini istiyoruz. Bu gibi konularda halkımızdan anlayış göstermesini bekliyoruz” dedi.

YAZLA MAHALLESİ’NDE KANALİZASYON SIKINTISI GİDERİLDİ

350 METRE ANA KANALİZASYON ŞEBEKESİ YENİLENDİ

Yazla Mahallesi sakinleri yeni kanalizasyonlarına kavuştu. Şebekenin beton büzlerden yapılmış olmasından dolayı eriyen büzlerde yer yer çökmeler oldu ve işlemez hale geldi. Altınkum ve İstasyon Mahalleleri’nin de yükünü çeken kanalizasyon ana şebekesi Eğirdir Belediyesi iş makineleri ve personelin gayretli çalışmaları neticesinde çalışır hale getirildi. Boruların içerisinden çıkan taş ve tortular ile büzlerin kırılması karşısında hayretler içerisinde kalan Yazla Mahallesi sakinleri, çalışmaları yerinde takibeden Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti belirttiler.. Önceki duruma göre Yazla Mahallesi sakinleri su ve kanalizasyon şebekelerinde yapılan değişiklikle daha temiz su içecek ve kanalizasyonlarında fazla tıkanıklık meydana gelmeyecek.  Zaman içerisinde eriyen beton büzlerin yerine çok uzun ömürlü ve dayanaklı olan plastik borular döşendi. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR