25 Nisan 2024 Perşembe

KOKU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

KOKU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Isparta

Deri Organize Sanayi Bölgesinde yapılan işlemler ve yakılan katı atıklardan dolayı oluşan ve Halıkent, Vatan, Gülevler, Davraz gibi geniş bir kesimi rahatsız eden koku sorunu ile ilgili Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın müjde verdi. Deri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Bıtırak’ı ziyaret eden Başkan Günaydın, “Kokudan etkilenen tüm mahallelerdeki vatandaşlarımıza müjde ediyorum; artık koku sorunu bitmiştir” dedi.

Deri Organize Sanayi Bölgesinde yapılan işlemler ve yakılan katı atıklardan dolayı oluşan Isparta’nın bir numaralı gündem maddesi haline gelen kötü koku sorunu tarihe karışıyor. Vatan, Halıkent, Ayazmana, Gülevler, Halife Sultan, Davrazve Gülcü mahallelerinde yaşayan insanları olumsuz yönde etkileyen Deri Organize Sanayi Bölgesinden çıkan kötü koku sorunu çözüme kavuşturulamayınca devreye Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın girdi.Deri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Bıtırak’ı ziyaret eden Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın burada önemli mesajlar verdi.

Günaydın, “Bu ziyarette güzel bir alışveriş oldu. Bu alışveriş ticaretimiz de tabi sanayicilerimiz büyük istifade etme şansına sahip oldular. Atık suyun tahliye edilmesi için 500-600 metreyi de geçen uzun bir ilave hat daha yapılması gerekiyor. Belediyemiz de bu konuda tecrübeli. Bunu biz yapabiliriz kolaylıkla dedik. Bu sözü verdik. Ayriyeten ihalesi yapılan arıtma tesisinin üzerinin kapatılması konusunda tabi ki bu değerli sanayicilerimizin maddi sıkıntıları da var. Bu konuya da ciddi anlamda maddi katkıda bulunuyoruz. Şu anda Isparta halkımıza müjde ediyoruz, artık lafla değil fiilen bu kokuyu önlüyoruz. Ve bundan sonra Allah’ın izniyle Ayazmana, vatan mahallesinde oturanlara müjde veriyoruz, artık bu koku bitmiştir. Desteklerimizle hep birlikte gücümüzü birleştirmekle maddi olayı da ortadan kaldırıyoruz ve bitmiştir. Bu insanlar çok ızdırap çekti. Bu bizim şehrimizin bir zorlanmasıydı. İnsanların koku içerisinde yaşaması hiç uygun değildi. Yaşanabilir şehir unvanına ulaşmış bu kentimize bu da katkıda bulunacaktır. Daha da yaşanabilir şehir hissiyatını ortaya çıkaracaktır” dedi.

** Bıtırak: “Koku ile ilgili bir problemimiz olmayacak”

Deri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Bıtırak, Başkan Günaydın’ın ziyaretlerinden dolayı çok mutlu olduklarını kaydederek, “Başkanımız kötü kokunun hayatımızdan çıkacağına dair bizlere söz verdi” dedi. Bıtırak, “Bölgemizin sorunlarını görüştük. Gündemimizde olan, Isparta çok ilgilendiren koku sorunumuz vardı. Başkanımızın da yol haritasıyla bizim de önerilerimizle ortak bir noktada birleştik ve bunu hayata geçireceğiz. Artık kokuyla ilgili Isparta gündeminde oluşabilecek haberlerin veya oluşabilecek olumsuz şeylerin tamamen hayatımızdan çıkaracağına dair bizlere söz verdi” dedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Halkparta

02 Şubat 2019 Cumartesi 20:14

O b.ok bizim sorunumuz değil derken şimdi b.oktan oy derdinemi düştü yani. Kınım kınım kınıyorum ...

Ispartalo

02 Şubat 2019 Cumartesi 20:12

Bu seçim gerçekten yusuf yani :)

prim

02 Şubat 2019 Cumartesi 17:59

10 yıldır neden çözmedin ziya kardeş

Ali

02 Şubat 2019 Cumartesi 11:18

Yalan yapmazlar iktidarın gücü olamadan olmaz.vallaji yapmaz uzg gelirse bütün yatırımları yarım bırakır.yapmaz bunlat srçim için çalışan fakat ısparya için çalışmayan insanlar.otopark gibiyse işleri yandık.hep göstermelik.birtane doğru düzGün şu işi bitirdim de.

Ömer Ertuğrul

02 Şubat 2019 Cumartesi 10:09

Binlerce vatandaş, çoluk-çocuk en temel yaşam hakkı nefes alma hakkını kullanamazken. Kimyasal leş gibi bir koku ve beyaz bir sis bulutu ile yaşarken, yaz sıcaklarında kapı-pencere açamazken, keskin koku ile gece uykumuzdan uyanırken, utancımızdan evimize misafir bile davet edemezken Yusuf Bey bisiklet yolları yapıp, söküyordu ve bizler tepki gösterirken bu koku bizle alakalı değil diyordu. Biz bunları unutur muyuz?Yetkililere sesleniyorum, OY aracı kullanmayın bunu.Bu Ispartamızın yüz karasıdır

301. Spartalı

02 Şubat 2019 Cumartesi 10:02

Lütfen çözmeyin. Antalya’dan gelirken ne kadar güzel bir şehre girdiğimizi anlıyoruz. ☺️

Belediye mecbur olmamasına nazaran!

02 Şubat 2019 Cumartesi 03:15

Evet belediye başkanımız kendi sorumluluğunda olmayan böl****e destek vermiş 400 bin tl. Daha diyorlar şimdiye kadar neredeydin??? Asıl buradan sorumlu olan vekiller, itso şimdiye kadar neredeydiler??? Belediye kendi sorumlu olduğu arıtma tesisini yenilerken, asıl vekiller oranında ödeneğine destek vereceklermi göreceğiz! Özel hastane için sümerhalının yerini almak içinde Devlethastanelerini belediyeye vereceğini vaat etmişti sayın vekil! Rahat rahat vaadinde durmamış olmasınıda savunmuştu gerçi!

Tabakhane & koku ?

02 Şubat 2019 Cumartesi 02:27

Sayın Başkan, bu bedeli 100-100 taksitle ödemeyi taahhüt etti. Kendisine teşekkür ederiz. İnşallah Deri OSB’den kaynaklı koku sorunu bu proje ile giderilecek.” dedi.

Tabakhane & koku ?

02 Şubat 2019 Cumartesi 02:26

Biz de yapacağımız projenin 3 milyon TL maliyetinde olduğunu, 1.5 milyon TL’sinin BAKA’dan desteklendiğini geri kalanı için ise müteşebbis heyetten para isteyeceğimizi söyledik.İl Özel İdaresi, Isparta Belediyesi , ITSO ve sanayicilerimiz de müteşebbis heyet üyesi. Müteşebbis heyet üyelerinden 400 bin’er TL talep ettiğimizi söyledik.

Helal sana Yusuf Ziya!

02 Şubat 2019 Cumartesi 01:31

Bu sorunu çözmesi gereken 17 yıldır vekillik yapan ak vekildi! Ama helal olsun Yusuf Ziya Günaydına , baktı bunların çözecekleri falan yok, sonunda bu soruna el attı! Biz bu işi ancak Yusuf Ziya'nın çözeceğini bildiğimiz için, bu sorunu çözmek için elinden geleni yapmasını istiyorduk!

Ziyaaa

01 Şubat 2019 Cuma 23:26

Yav he he

Koku deri organizeden

01 Şubat 2019 Cuma 22:15

Kokunun sorunu Bld değil deri organize ama Bld bu işe dahil oluyor ki olay çözülsün. Hala anlamadınız mı anlamak mı istemiyor dünüz?

Bunca zaman nerelerdeydiniz

01 Şubat 2019 Cuma 21:17

Hanı bu kötü koku sorunu belediyenin deyildi bunu defalarca tekrarlayan sen deyilmiydin seçim oluncamı aklınıza geldi demekki isteyince çözülüyormuş 10 senedir bu koku bizim deyil diyerek halkı boş yere bu kötü kokuyu koklatmışın oy falan yok size başka kapıya

Özgür

01 Şubat 2019 Cuma 20:57

Isparta halkını aptal zannediyor herhalde başkan. Seçim sıkıntıya girince 10 senedir yapmadığı bütün vaadetleri veriyor. Yakında Isparta’ya deniz de getirir.

Ali

01 Şubat 2019 Cuma 20:11

Yalan yalan vallahi seçilmesi halinde yapmaz.yzg. efendi. Çarşı kaldırımları atBa vr eşyalarla dolu.zabıtan nerde. Kimseye dpkunma diye emir ver zabıtaya.otoparklar rezil. Yaptırım uyguladınmı.başımıza çökecek.

Vatandaş

01 Şubat 2019 Cuma 18:49

Bu konuda bir mutabakata vardığınız için, belediyenin sorumluluğunda olmamasına nazaran, Isparta milletinin koku derdini dert edinip sayın tabakhane yetkkilileriyle bir mutabakat oluşturduğunuz için size teşekkür efiyoruz sayın başkan! Çünkü siz sözünün eri bir adam oldunuz her zaman.

Ali

01 Şubat 2019 Cuma 17:55

Aqua parktaki köpekler de olmasa içeri girip fuhuş yapan yapana olacak, atıl durumda yıkıma terk ettin dGüzelim mahallenin ortasında

Doğrucu Davut

01 Şubat 2019 Cuma 17:03

Hani bu koku sorunu belediyenin sorunu değildi YZG. kokunun kaynağı hani deri organize degildi BİTRAK. Bu açıklamalarla ikinizde zamanında yalan söylediğinizi itiraf etmiş oluyorsunuz.O zaman yazıklar olsun sana başkan güle güle bile demiyecem sana yıllardır senin yüzünden bu pis kokuyu cektik.Baskanlik gittikten sonra bakalım nasıl kokular çıkacak

Zafer mahallesi

01 Şubat 2019 Cuma 16:56

Gunaydin gunaydin 10 senedir nerdeydin simdi o sorunu cozecem diye ciktin secim korkun sardi dimi valal hell olsun sukru baskana adam konustu ziya yapmaya kalkti sana artik bu millet inanmaz sayin baskan sen enisi cekil gir yorma kendini

Ali Rıza

01 Şubat 2019 Cuma 16:53

Yusuf Başkanım 2 dönemdir size oyumu verdim. Vatan mahallesinde oturuyorum. Bütün hizmetlerinizden memnunum. Ancak sırf koku sorununu çözmediğiniz için ailecek Şükrü Başdeğirmen e oy vereceğiz. Şükrü Başkan çözmez ise bir dahaki seçime o da duramaz. Koku sorunu bizleri yıldırdı. Ispartanın bence en büyük kitleyi etkileyen sorunu bu.

düzelecek

01 Şubat 2019 Cuma 16:53

belediyedeki sikayet edilen personelleri ne zaman cıkartıcaksınız sevgili baskan. Sizin kontenjanınızdan girdikleri için herkese saygısızlık yapmaya devammı edecekler? Sözüm herkesin şikayet ettigi iskancılara ! Arkası olana taraflı diğerlerine ültimatomsuz gecenlere..................................................

Yok

01 Şubat 2019 Cuma 16:37

Yusuf Yusuf 3.5 atıyor. Gitme korkusu neler yaptırıyormuş bak

Mehmet

01 Şubat 2019 Cuma 16:04

Evimizin camını açamaz olduk sayın başkan yıllardır neredeydin. Yazıklar olsun şeref yoksunları. Halkı yok sayıyorsunuz. Herseyi seçim rantı olarak kullanıyorsunuz. Allah sizi bildiği gibi yapsın. Bu zamana kadar karşımızda muhattap bulamıyorduk yeni mi aklınıza geldi. Bilen biliyor. Bu kadar aşşalamayın halkı. Bitti.... Söylenecek çok şey var sana da neyse.

Davrazlı

01 Şubat 2019 Cuma 15:58

aquapark sorununu çöz başkan , 5 yıldır çözmedin ama artık çöz. mahalle içinde atıl durumda kaldı . duyun sesimizi artık . mahalleli olarak çözüm istiyoruz. Başdeğirmenin plan ve programında da yok galiba , hiç duymadık böyle bir söylem. Davraz mahallesine davet ediyoruz gelin ve görün atıl durumdaki parkı

Raso

01 Şubat 2019 Cuma 15:56

Valla sadi bilgic kac yıl oldu o mujdeyi vereli başganim sen geriden takip ediyon piyasayi pardon mujde piyasasini

ağa

01 Şubat 2019 Cuma 15:47

Seçimler bitene kadar koku Salman demişsindir kesin..Madem çözecektin seçimleri neden bekledim?

Ömer

01 Şubat 2019 Cuma 15:40

Yusuf Başkanım Koku sorununu çözmüş olsaydınız, bu seçimde büyük farkla seçilirdiniz. Ancak o çevreden kaybedeceğiniz binlerce oy ile seçilmeniz imkansız. Ayazmana sakini olarak tüm oylarımız Şükrü Başkana

insanları enayi yerine koyuyor dalga geçiyor

01 Şubat 2019 Cuma 15:38

Hadi bee şimdi hemen ne çabuk nefes alamadık genzimiz yandı, kapıları acamadik yaz günü madem çözülüyor du şimdi mi aklına geldik sonra demesinler oy için yapıyor diye

bravo

01 Şubat 2019 Cuma 15:35

ya bu başdeğirmenin alnından öpmek lazım 2 ayda bütün ısparta sorunlarını çözdü yaa .yzg herşeyi çözmüş gb oldu..keşke seçim geçen sene olaydı..milletvekilliği seçimiyle beraber.

Tuğrul Bey

01 Şubat 2019 Cuma 15:34

Başkanım sen 2 dönemdir başkan değilmisin, neden çözmedin? Biz kokudan balkona çıkamazken, kapı pencere açamazken, kokunun bizle ilgisi yok diyordun. Vatan,davraz,gülcü,halıkent,karakavak,ayazmana buralardan sakın oy isteme. Bizim OY la alakamız yok çünkü.

İsmail İsmail

01 Şubat 2019 Cuma 15:33

Bu zamana kadar aklınız neredeydi diye sosarım size bunlar göz boyamaktan başka bir şey değil

Özgür

01 Şubat 2019 Cuma 15:32

10 senedir Isparta belediyesi Başkanı siz değilmiydiniz sayın Yusuf bey niye bu ızdırabı çektirdiniz insanlara. Hee seçim çekişmeli dimi

Savlu gıripin

01 Şubat 2019 Cuma 15:29

Allah allaaaah şimdiye gadak neye cozulmedide bi anda çozüluverdi ulen bu secim nelere gaadir sav daki koku sorunu da çozülcekmiki

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR