25 Nisan 2024 Perşembe

KONGREDE BİLGİÇ'İN MESAJI OKUNDU

KONGREDE BİLGİÇ'İN MESAJI OKUNDU

Isparta

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi Başkanvekili ve AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, koronavirüse yakalandığı için katılamadığı AK Parti 7. Olağan Kongresi'ne yazılı bir mesaj gönderdi.

Başkanvekili Bilgiç mesajında ise; Malumunuz olduğu üzere, COVID-19'a yakalandığım için iki haftaya yakın bir süredir evimde istirahat ediyorum. Şükürler olsun genel sağlık durumum iyi. Bu satırları yazdığım esnadaki tek teessür kaynağım, kongremizde sizlerle beraber olamamaktır. Kalbim, dualarım, en iyi dileklerim sizlerle…

Bildiğiniz gibi bu salgın sürecinde bütün dünya olarak zorlu bir sınav veriyoruz. Son verilere göre salgından hayatını kaybeden insanların sayısı 1,5 milyona yaklaşmış durumda. Bu salgının, İkinci Dünya Savaşından bu tarafa insanlığın karşı karşı kaldığı en büyük kriz olduğu konusunda herkes hemfikir. Şu an ikinci dalganın zirve yaptığı bir dönemden geçiyoruz ve insan kaybının yanında salgının ekonomik faturası da pek çok ülke için katlanılamaz boyutlara geldi. Hamdolsun ki, Türkiye salgının ilk gününden beri Cumhurbaşkanımızın riyasetinde ciddiyet ve kararlılıkla attığı adımlar sayesinde salgının olumsuz etkilerini olabildiğince azalttı. Aşı çalışmalarında sona yaklaşıldığı şu günlerde siz kıymetli hemşerilerimden istirhamım yasaklara ve kısıtlamalara biraz daha tahammül, tedbirlere riayet konusunda da azami özen göstermeniz. Bireysel kararlarımızın toplum sağlığını doğrudan etkilediği bir dönemden geçtiğimizi unutmayalım. Türk milleti, tarih boyunca karşılaştığı bütün büyük badireleri her millete nasip olmayan o kendine mahsus toplumsal tesanüt ruhuyla aşmayı bilmiştir. Yine böyle olacağına inanıyorum.

Kanaatimce, 74 yıllık çok partili siyasi hayatımızın hülasası millet iradesini tahakkuk ettirmek isteyenlerle, milleti hakir gören ona boyun eğdirmek, onu kendilerince bir kalıba sokmak isteyenlerin mücadelesidir.

Bu veçheden bakıldığında görülecektir ki, AK Partinin esas misyonu Türk milletinin önünü açmak, tarih boyunca taşıdığı güçlü mirası ortaya çıkarmak, milletin bütün imkan ve istidatlarının gelişmesini sağlamaktır.  Zaten iyi hükümet etmek de memleketin gerçek ihtiyaçlarını bulup meydana çıkarmak ve bunların çaresine bakmak hususunda basiret göstermekten başka ne olabilir?

İşte bizim, vatanperverlikten, hizmet etmekten anladığımız ve hayata geçirmeye çalıştığımız şey budur. Yoksa kendini milletin üstünde görenlerin, kafalarındaki bir takım keyfi tasavvurlarla, onun rızası hilafına iş görmesi millete hizmet etmek değildir. Modern demokratik rejimlerde hiçbir iktidar yoktur ki, idaresi altındaki insanların ihtiyaçlarına ve taleplerine kulak vermeden, onların huzur ve refahını tesis etmeden uzun süre iktidarda kalabilsin. AK Partiyi siyasi rakiplerin ayıran şey ve son 18 yıllık kesintisiz başarısının sırrı işte budur; Partimiz, teşkilatlarımız,  yöneticilerimiz, milletvekilleri olarak bizler, işgal ettiğimiz bu makam ve mevkilerin hepsini dünyevi birer araç olarak görüyoruz. Yegane ve en ulvi amacımız ise, Türk milletinin ebedi saadeti ve esenliğidir. Hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin bu uğurda gayret sarfetmiş, taş üstüne taş koymuş herkesi hayır ve minnetle yad etmeyi de görev biliriz.

AK Partiler, siyaseti birtakım şahsi ihtirasların tatmini olarak gören bir anlayışı asla tasvip etmemiştir.  Bizler, devlet idaresine haricen müdahale ederek, külfetinden kendini uzak tutanlardan hiç olmadık, olmayacağız. Tam da bu sebeple demokrasiye her zaman samimiyetle bağlı kaldık ve kalacağız.  Bizler, memleketin iyiliği için mesuliyet alan, elini taşın altına koyan ve gerektiğinde bedel ödemekten çekinmeyen kadrolarız.

Tezvirata, iftiraya, karalamaya tamah eden, toplumsal barışı ve huzuru tehdit eden kısır siyasi çekişmelere girmek bizim siyaset tarzımızın uzağındadır. Rekabetten ziyade husumetin hüküm sürdüğü bir siyasi iklimden memleketede, partimize de fayda olmayacağı kanaatindeyiz.

Bizim 20 seneye yaklaşan siyaset yolculuğumuzda tek rehberimiz millet olmuştur. Bu bakımdan AK Parti kadroları milletin arkasından gitmekle, milletin belirlediği istikamet doğrultusunda ona hizmet etmekle her zaman iftihar etmelidir.   Sayın Cumhurbaşkanımızın da her vesileyle isabetle vurguladığı gibi AK Parti millete efendi olmaya değil onun hizmetkarı olmaya taliptir. Kuruluşumuzdan beri iman mertebesinde benimsediğimiz prensip, siyaset sahnesinde oynadığımız rolün esası ve meşruiyetimizin en büyük garantisi bundan ibarettir. Partimizin millet sevdalısı, özveri timsali teşkilatları bu anlayışa sıkı sıkıya sarıldığı müddetçe önümüze çıkan bütün engelleri aşacağımızdan şüphem yok. Kongremiz tekrar hayırlı uğurlu olsun. Bugüne kadar Ak Parti Teşkilatlarınada hizmet veren bütün dava arkadaşlarımı yad ediyor, ebediyete irtihal edenlere de Rabbim'den rahmet niyaz ediyorum. Bu vesileyle hepinize çalışmalarınızda üstün başarılar diliyor, sizleri Allah'a emanet ediyorum.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR